Sunday, 21 April 2013

BIRD PARK MELAKA


Assallamualaikum.... 

.... Sebenarnya lately ni aku agak sibuk dengan keje..kononnyer la..hehehhe  meeting la, panjat gunung la... Sedikit sebanyak membuatkan aku rindu dan rasa serba salah pada hero2 ku ni... So nak bagi menghilangkan rasa bersalah  pada hero2 aku ni... Apalagi Taman Burung la jadi santapan kami sekeluarga berhujung minggu. Ikutkan hero2 aku ni dok umah is the best la.... Hadap games online, main basikal la , tolong aku mengemas la... Tp xpela tukar suasana sikit na... Kasi happening sikit.....

Taman Burung Melaka ini adalah yang terbesar di Asia membabitkan kos penubuhan RM1.6 juta adalah salah satu produk pelancongan terbaru Negeri Melaka. Terletak di Ayer Keroh Melaka bersebelahan dengan Taman Botanikal dan sehaluan ke Wonderland Melaka.  Menempatkan 550 ekor burung dari pelbagai spesis burung diantara burung kakak tua, burung nuri, merak dan bermacam-macam spesis yang lain. 


so ni harga tiket bagi yang teringin ke sana..

 Tiket Dewasa  : RM 10.00 ( Weekend, Public Holiday)
Tiket kanak-kanak : RM 7.50 ( Weekend, Public Holiday)
P/s : Untuk makluman tiada show burung yang diadakan ok... ( Maybe sebab masih baru, tp akan diupgrade sepertimana yang dimaklumkan oleh staff di kaunter tiket)

 Actually Taman Burung , bagi aku tidaklah sebesar dan seluas mana pun. Dari mula masuk dah boleh nampak dimana penghujungnya. Dari segi kemudahan terdapat beberapa wakaf untuk pelawat beristirehat dan juga tandas. Terdapat kemudahan lift dan juga tangga bagi pelawat yang ingin menikmati pemandangan  dari atas Dibahagian luar pulak terdapat cafe untuk bagi mereka melepaskan lapar dan dahaga. So terdapat beberapa keping gambar untuk santapan mata dan biarlah gambar yang menceritakan segala-galanya okay....




Adam : Abang burung apa tu..?
Abang : Burung Murai...
Adam : Abang burung apa tu..?
Abang : Burung Murai...
Adam : Abang burung apa tu..?
Abang : Burung Murai...


smile... 


opsss ni bukan spesis burung ea... ni la hero2 hensem2ku... bab posing no.1..


Ngappp....


Posing Time....



Mak aiii..Sombongnyer ko....





Keindahan Burung Merak...


hi...


Sekian untuk entri kali ini..Wassallam.....

No comments:

Post a Comment