Wednesday, 3 April 2013

Jom Main Layang-layang


 Assallamualaikum....

Inilah aktiviti kami untuk musium cuti sekolah aritu. Main Layang-layang....Selalunya bila cuti jer aku memang planning nak balik Penang sebab waktu ni la aku bole cuti memasak dan on berjalan..hahhaha Tak senonoh kan mummy ni... Ala bukan selalu pun. Tapi disebabkan nak kumpui cuti tuk raya.. So aku ignore la cuti, just bawak anak2 jalan sekitar Melaka jer.


So nak memanfaat cuti sekolah pendek tu, aku bawak ler hero-hero ni pi berjalan/ main layang2 kat Dataran 1 Malaysia Klebang Melaka.  Mak oii punyerlah ramai umat manusia kat situ, nak parking pun susah. Hasil dua tiga kali round  barulah  aku dpt menyelit.   

Cer tengok hero sulung ku ni, senyum sampai ke pipi kalo dapat bawak berjalan la ... Dia jugak la yang paling sakan main layang-layang, adiknyer pulak sibuk mencari alasan nak main air kat pantai. Alasan utamanyer layang-layang xmo naik. Sekali mummy cakap jom balik sebab xikut tujuan utama kejapan layang-layang terus naik... hahahaha. Pandai layng-layang tu ea. Tulah taktik-taktik selalu kena hadap terutama dgn si adik ni.. Otaknyer berputar pantas 360 darjah sentiasa. Hehehe



Tengoklah riak-riak keceriaan diwajah mereka... 


Ni minah berkuda mana lak yang menghalang lalu -lintas ni...;)


Ni la layang-layang yang xnak naik tu... :P bole lak naik setinggi tu, sampai dah waktu tamat pun masih xnak turun jugak. Anw proud jugak tgk Adam, xmemerlukan bantuan mummy tuk menaikkan layang2 setinggi ni.



Ni namanya aksi-aksi mogok xnak balik... So ni jer cerita tuk entry kali ini.

Adios and Tq ...

No comments:

Post a Comment