Tuesday, 23 July 2013

Aktiviti Ramadhan : Kelas Gubahan Bunga (Part 1)

Assallamualaikum....

Sabtu datang lagi... bangun pagi ni aku hanya jogging ala2 manja dikawasan rumah aku sambil temani oleh bonzer tetapku.. Adam Mukhriz... syok la jugak jogging pagi2 ni.. xla crowded sangat... udara pun nyaman... ( ni sebelum jerebu melanda la..) 

8.30 pagi...Aku difahamkan ada kelas gubahan bunga oleh jiran sebelah rumahku di Surau taman aku.. (depan rumah jerr) . Apalagi agak excited jugak aku nk join..  nak kata suka sgt xla jugak.. tapi aku suka pada benda- benda yang bole mencabar creativity aku selain bidang keje aku sendiri. Aku kan nak jadi Super Women.. hehehhhehehe ( Super Women la sgt!!! try bagi buku lejer ker, buku sejarah ker?!  .. huh! mati katak aku!...kikikiki) Tapi sebab aku register awal2, aku harus tgk pada kehadiran yang hadir tuk kelas aritu.. kalau xcukup org baru aku bole ikut serta.

Syukur Alhamdulilah aku dapat turut serta. Ini kerana ada peserta yang mendaftar tidak dapat hadir atas sebab-sebab yang tertentu. Dapat gak tambah ilmu dlm bulan yg mulia ni. 15 orang peserta kesemuanya. Majoritinya semua mak cik2 sekitar kawasan taman aku.., hehehehe . Hahahahaha so mak cik2 la i arini.. kikikiki .. Ada aku kesah?!!! yang penting ilmu.. ;)

Guru bagi Kelas ni adalah Encik Ridwan dari Kolej Giat Mara Jalan Hang Tuah dan Alor Gajah. Hambik ko.. Cikgu beboboi ajaq i mengubah.. nasib baik x ya awwww .. #tangankatbahumatakeatas.. kikiki...
Semua bahan-bahan disediakan termasuklah gunting, playar, rumput, pasu dan jugak bunga.. I hanya bawak badan sahaja ., hokeyyy... Kelas pertama kitaorg diajar mengubah bunga dalam bentuk L... Oooo baru aku tau.. selama ni aku hentam jer.. yg aku tau gubah style britsh style ( bulat) dan pakai campak jer.. kikiki. So la ni aku dah berpengetahuan la bab mengubah bunga. Xde la terror nau. I kan newbie!! .. Kikikikiki....

Lai lai lai... Saya menerima tempahan untuk gubahan bunga tuk raya tahun ni.. Harga baikkk punya! hahhahaha. Very Over!

Apalagi jom cuci mata menyaksikan mak cik2 ( termasuk aku.. ) mengubah bunga pada hari pertama...Esok ada lagi...kita update yang ni dulu wokey...

Cuba  korang tgk.. Adam dan Mukhriz pun lorat nak ikut serta.. katanya gubah sama... Adam ok lagi, Mukhriz more excited... ! nak belajar.. nak belajar.. haippp mummy sorang udah lerrr...

Ni cikgu Riduwan... or u can call me En. Wan wokey.. not so auww auww.. very street dan fussy..omaigodd 

Ni cara -cara nak masukkan span dan rumput dengan cara yang betui.. kena padatkan span tu.. rumput lak xbole lelebih nanti susah nak cucuk bunga..


Taraaaa ... Bunga aku yang dah siap digubah dengan bantuan cikgu... Cantik x ? cantikk kan.. oh my! very the perasan dan perasaan .. hahhahahahha..

Next entry coming soon wokeyhh.. Adios and Wassallam

No comments:

Post a Comment