Friday, 9 August 2013

Travel Raya l Teluk Intan Perak

Assallamualaikum...

Raya kedua ..?  Teluk Intan Perak lah ... Sebenarnya tengahari pada hari raya pertama kitaorang dah bertolak balik ke Perak... So dirumuskan  setengah hari di Perak, setengah hari lagi di Penang la... Disini lah aku dibesarkan... Teluk Intan , Perak! Best wooo..balik Perak.... sejuk jer mata bila menjejakkan kaki disini, mana tidaknya  dikelilingi bendang, sungai serta udaranya yang cukup segar ...hahaha heaven!  Tapi kalo waktu aku kecik-kecik lagi best..! depan umah Tok dan Wan ( belah abah ) ada sungai.. memang disitulah aku terjun ngan sepupu sepapat aku...Tapi bila dah besaq sungainya tu telah ditimbus dengan tanah bagi projek perparitan untuk saluran air ke sawah padi sekitar kawasan yang terdapat disitu ..aku rasa la kot..hahahaha..(tikam je ea, kalo salah mintak ampun ya buk.. )

Ni adik aku , waktu ni kira tengah berbaik la, kalo tidak bercekau je memanjang... Anak-anak aku memang suka menyakat mak usunya yang sorang ni. Lagipun sebagai anak bongsu jadi dia sorang je yang mampu melayan ditambah pula dengan perangai kebudak-budakkannya itu , jadi sesuai sangatlah. Lagipun kitaorang ni balik kampung sekali sekala so mak usu tiada pilihan,  kenalah layan, hahahaha bunyi macam terpaksa je kan...Tapi seronok kan mak usu...?  Tapi bila bab bercekau , aku sebagai  mummy dan kakak yang sulong selalu jadi refereeee! bila bab bercekau...Jadi kenalah adil , bijaksana dan penuh trick bila menyelesaikan hal anak-anak dan adik kesayangan ye. I adil dan saksama hokey.. semua kena marah, tak kira siapa betul , siapa salah... nasib la badan... ;)

Mummy and The ultraman.. eh eh eh..salah ngan hero-hero...

Mummy dan Adam...

Pagi raya kedua... kitaorang bersama sepupu-sepapat , mak serta   pak menakan akan ke kubur beramai-ramai menjalankan tanggungjawab pada yang telah pergi.. Arwah Tok, Wan, Pak ndak, Jang dan yang lain-lain... Al-Fatihah...


Ni Wa.. dengan nama lain Pak Long.. ( Belah mama)

Anak sepupu den... omey tak? tutup mulut sikit sayang, nanti lalat masuk...

Mak Tam dan Mak Lang.. Glamour mak menakan i masuk blog..hehhehe.. Sayang uols ketat-ketat...

Dengan sepupu sepapat...  

Diantara yang hadir di Majlis Open house rumah Pak Cik aku atau lebih dikenali sebagai Tok Chik oleh Kimi dan Mukhriz... Kimi dan Mukhriz tak de dalam pic ni sebab rumah Pak cik aku ni ala-ala hotel, so apalagi dorang dok landingla kat dalam bilik... Hahahahaa ...Nilah  first time kitaorang  amik gambaq2 ramai-ramai lagu ni sebab memang susah nak kumpulkan semua sekali... ni pun aku rasa tak sampai suku... ni baru keluarga belah mama belum lagi belah abah .... bayangkan la mama anak bongsu dari 12 adik beradik dan kalau semua berkumpul.... confirm aku kena tukaq lens... baru semua dapat masuk dalam frame..hehehehe . So ni jela entry raya di Perak ea... serba sedikit mengenai kenapa aku mesti balik kampung beraya di Perak setiap tahun ... Wassallam...

No comments:

Post a Comment