Sunday, 3 November 2013

Heritage Trail Part 1 : Ipoh Perak

Asssallamualaikum..

Update! update!...Heritage Trail : Ipoh Perak anjuran Persatuan Sahabat Muzium Melaka pada 25 hingga 27 Oktober 2013.... Seramai 22 orang peserta yang turut serta dalam lawatan jejak2 sejarah ni.. Overall ianya best! kepada yang tak dapat ikut serta tu memang rugi ooo....

Maaaf lah sekiranya gambar-gambar yang aku upload ni menggambarkan keseronokkan nya ye..hehheeheh Almaklum la aku bukannya pro pun.. ;)

Ipoh merupakan sebuah ibu Negeri Perak . Ia terletak di daerah kinta , 205 kilometer  ke utara Kuala Lumpur  dan 170 kilometer ke selatan George Town , Pulau Pinang. Ipoh merupakan sebuah bandaraya yang ke empat terbesar  di Malaysia dengan jumlah penduduk seramai 702 464 pada tahun 2009. ( sumber : Broucher Jejak Warisan Ipoh -Peta 1). So layan gambar dulu ye... Senang -senang dan idea nanti aku update info balik ye..hehehhee
















Wassallam....

No comments:

Post a Comment