Wednesday, 29 January 2014

Cobaann...

Assallamualaikum....

ACCIDENT 


Arini aku accident kat sebelah Restoran Madras . Walaupun kete aku takde teruk sangat . Aku? masih mantain comey seperti biasa..kih kih kih ..Sabo je la ea... Syukur Alhamdullilah aku tak mengalami apa-apa kecederaan yang parah.. Jangan jadi macam agent insurans aku.. semua dia tanya...julia okay....? keta okay... ?? risau nau dia kat aku. Bukan aku cakap ea..nada suara dia tu dah dapat ku duga....hehehe ... Yelah orang yang tahu aku punyer onak ranjau ni lain sikit dia punya susah hati...Thanks Kak..Sayang jugak akak ngan Julia ea..hehehehe

Kalo call abah aku lagi best... " Assallamualaikum Abah... Abah : Pukul berapa nak bertolak? Aku : Apa ni abah, along tak balik kampung la bulan ni, budget lari.. kete accident... Abah : oooo bla bla bla...( yg lain tak bole citer..hehhehe).... Tengok abah aku ni.. Asal telefon je suh balik kampung..... Abah tak bosan ker tengok anak abah ni..kejap kejap balik..kejap kejap balik... Nanti along balik ea.. Duit dah habislah abah...sampai nak beli kek bulan pun tak cukup ni..Macamana nak balik celebrate CNY ? hahahahahaha...

Langgar apa? langgar kete je.. bukan lori bukan bus bukan moto bukan basikal bukan orang ... Ni kategori kete langgar aku ker, kete himpit aku ker? aku makan laluan ker? kete tu jelojoh ker...? ntahlah biarlah pihak berkuasa yang menentukannya ye..Aku dah pusing  ..hehheehe

Cuma kena standby poket je la...! Haiii kempis gilosss poket aku bulan ni..Sabar ye ...sabar ye Julia ! Please put smile and laugh on your face..Hehehehe.. Susah betuilah orang macam aku, terlampau bersangka baik sampai accident pun bole gelak..hadoiii... apaaraaaa.. Yang dok sebelah pulak yang dok panik semacam sampai tak bole bercakap. kikiki . Dah adios nak pergi cari tukang cat dan ketuk kete.. Cuti darurat la aku jawabnya..kete takde..patah kaki... So bersangka baiklah dengan setiap perkara yang terjadi. Sob sob sob... Bye..

"Rabbi yassir wala tu'assir, rabbi tham-min bil hairi "
Ya Allah kau permudahkan... jangan kau susahkan..Ya Allah kau akhirkan dengan kebaikan





No comments:

Post a Comment