Tuesday, 4 February 2014

Birthday Picnic Adam


Assallamualaikum...

Yeahhh Picnic Time..! wah rasa dah lama giloss tak bawak hero-hero pergi pantai. Lagipun doranng ni suka nau memerap kat rumah...Sama macam mummy dia , memerap je kejenye..hahhahhaa.. anak omak la katakan..hehheheheh..

Okay birthday picnic kali ni jauh berbatu-batu..aicheheh .. hahhahahaha Kat Pantai Puteri je.. takde la jauh mana pun..dokat je la dari rumah aku...saja ja propa lebih..kikiki... Seawal 6.00 pagi aku dah bangun kununnya... Siapkan segala bekal bagai.. masak ayam goreng , nugget dan beberapa bekalan lain..hehhehe.. yang sonang-sonang je la ..Nak makan pun 3 beranak je..Kek aku dah beli malam tadi... beli kek biasa-biasa je sebab Adam dan Mukhriz ni tak berapa suka kek..manis sangat katanya. Contoh macam kek birthday Mukhriz hari tu.. Tak habis bak hang... Mukhriz kata loya la mummy , manis sangat, so mummy la yang tukang perabih.. Nasib la badan.. so  kali ni tak nak membazir aku beli kek kat Tesco je..RM 38 hinggit sahaja.. Save duit mummy...hahhhahaaha.. Adam yang pilih k.. Yang bersaiz kecik sesuai tuk kami. Yang ala-ala tomey gitu ..hehehee aku tengok ada kek macam padang bola.. lawa gitu.. harga pun ok.. tapi Adam cakap , takyah la mummy, besaq..! confirm tak habis..membazir je... wahh baguih la Adam ni macam mak-mak ..hhehehehe

Tomey tak Birthday Picnic kami.. dok tepi pantai sambil ditiup angin sepoi-sepoi bahasa... sekali sekala ditepuk oleh belon-belon yang dikat ditepi bakul bekal makanan..hahhhaaha....Anak-anak aku ni cukup sopan santun kala berpicnic macam ni.. teratur gitu..hahhahahha kena tiup lilin dulu, pas tu makan kek, pas tu bagi kek kat orang-orang yang berhampiran..pas tu baru makan..Hadoiii naik kebuluq mummy..hehehehe


Adam tolong jangan gelojoh hokay..ni eksen je... Kek yang dipotong tu nak bagi kat abang dia.. Abang 3 slice , Adam satu slice, mummy pun satu slice... Bagi kat orang yang ada kat situ dua slice.. So licin..takdak membazir hokay... Pas tu masing-masing lawan dok main suap-suap gitu..ala-ala romantik gitu..sambil ranting-ranting halus luruh memenuhi meja comey kitaorang,... sabo jelahhh..hahahaha

Budak encem yang kuat makan..kek birthday dia tak suka makan..kek birthday adik dia, dia sekali hadap je..hahahhahaha.... Tapi takpe mummy suka..I like!

Adam berposing bersama juadah yang dibawa dari rumah.. ni pun tak habis... Kitaorang senang je bab bawak air.. Air masak je aka air mineral.. sonang..! Takyah air manis , confirm tak habis..hehheheehe

Ngapppp... sodapnyaaaa.. kunun la.. ;)

My big boy! luv u..muahhh

Lompat menggapai awan.. tapi tak sampai pun... hahhahahaha.. Posing wajib bila keluar bersama anak-anak..

Berlari berkejaran... wah suka gitu!...


Adam dah 9 tahun... cepat sungguh masa berlalu... salah haribulan esok lusa Adam  lagi besaq dari mummy...hehhehe


Hampa layan gambaq ja dulu na... ala kunun-kunun hampa tengah tengok pelakon-pelakon baywatch berlari-lari ditepi pantai hokay..hahahahaha


Yang ni mak budaknya... Aku kalo suh depa  amik gambaq aku tak senget benget atau blur memang tak sah.. nasib la badan... huhuhu


Okay .. sampai disini je cerita Birthday Picnic aku and the geng... Picnic yang dari pukul 9.30 pagi hingga 12.45 tengahari.. Picnic tanpa bermandi manda... Hanya main air ditepi pantai dan buat istana pasir yang tak menjadi-jadi..hahhahaha... Korang pun bole cuba gak buat Birthday picnic ni...simple je...  takyah nak heavy-heavy sangat sesuai untuk family kecil macam aku ni... Anak-anak pun enjoy...  Okay wassallam..adiosss...

Thanks for reading this entry...bye

No comments:

Post a Comment