Tuesday, 7 October 2014

Travel : Bandung PART 4 ( Trans Studio Bandung)

Assallamualaikum..

Pagi ni  aktivitinya ke Pasar Baru jap... Tempat yg best bagi kaki shopping.. Serius memang murah gilos...! Tapi aku takdelahh shopping menggilosss. Ada la beli la sehelai 2,3 t-shirt tuk aku dan anak-anak. Handbag 2,3 buah... Selipar 2,3 pasang, kasut sepasang tu je... Tak banyakk kann kannn.. Hahaha 

Tapi seriously kat sini memang murah baik dari segi kain ela, handbag, t-shirt, jeans, kasut  dan macam-macamlahh.. Lagi murah dari FO (Factory Outlet) semua tu dan bagi aku lagi senang nak shopping kat sini , sebab kat sini macam  one stop centre.. Macam-macam ada..!



Peace Yo!


Waktu kat sini kitaorang , ada seorang pak guard yang telah diamanahkan menjaga keselamatan kitaorang oleh  Kiki (Supir) .. Nama aku dah lupa. Baik dan hensem ok! ehh.?!. Wahhh macam bodyguard gitu! hehhehe  Sebab kat sini memang banyak kes penyeluk saku. So be carefull okay. 


Next Station

TRANS STUDIO BANDUNG

Seterusnya kami ke Trans Studio Bandung...

HARGA TIKET

Dewasa/ Kanak-kanak
Rp 150 000 ( Weekday) Rp 250 000 (Weekend)
Pembelian Mega Cash Rp 10 000 (Waktu keluar bole refund)
 ( Semua pembelian dan transaksi menggunakan Kad Mega Cash/ No cash money )

Waktu Lawatan 
9.00 pagi -10.00 malam

Show  disini

Section/Part

Trans City Theater
Yamaha Racing Coaster
Giant Swing
Marvel Super Heroes The Rides 4D
Indosat Vertigo Galaxy
Trans Car Racing
Si Bolang Adventure
Trans Broadcast Museum
Science Center
Dunia Anak
Jelajah
Kong Climb
Sky Pirates
Amphitheater
Captain Blackheart's Pirate Ship
Negeri Raksasa
Dragon Riders
Pulau Liliput
Dunia Lain
Special Effects Action


Memandangkan kitaorang sampai ke Trans Studio agak lewat , jadi confirmlah banyaklahhh show-show yang kitaorang terlepas, habis nak buat macamana kan.... Ni semua sebab shopping la... huhuhu  So redah je la apa yang ada .

Waktu ni tak tau ada perarakan apa... tengok sekali imbas je... 


Show pertama yang sempat kitaorang tgk...Marvel Super Heroes The Rides 4D   . Mama dan abah pun masuk gakk.. Sporting habis. hehhehehehe

" Bioskop simulator berteknologi 4 dimensi pertama di dunia yang menampilkan aksi superhero karya MARVEL seperti Spiderman, Hulk, Iron Man, Wolverine, dan melawan musuh-musuh mereka. menkombinasikan keajaiban mutimedia dan special effect."


Pastu kitaorang adik beradik naik Trans Car Racing. Oklahh not bad... Kitaorang yanng reti bawak kete semua duk sebelah, Bagi can kat anak2 aku dan mak usu yang drive. Memang haru gak dibuatnya.. Confirm tak dapat lesen kete.hahahha

 Vertigo Galaxy ni pun kitorang naik.. Pucat Lesi dibuatnya. Adam dan Mukhriz siap cakap, kita tak nak naik dahh.. 1st time aku tengok dia surrender. Selalunya semua dia redah, terutama yang extreme macam ni. Mana taknya habis Vertigo ni terbalik-balik kan dia. hehhehee  (Gambar Google)

" Kincir angin raksasa pertama di dalam ruangan yang membawa Anda berputar 360 darjah secara vertikal."


jeng jeng jeng ..terror tak aku...:P

Pulau Liliput

Kitaorang masuk gak Dunia lain ni setelahhh digoda oleh hantu-hantu kat pintu masuk ni.. Fuhhh ingatkan seram tapi hampehhh.. buat penat je aku berkepit ngan mak aku. kalau tau tak sempat bole gak aku action ngan Adam dan Mukhriz.. Hadoii pecah tembelang! cisss..

Adik-adik yang suka berposing.. Tak pelahhh kakak tolong ambilkan gambaq, tapi bila turn kakaknya habis senget benget..Nasib la badan...


 Dragon Rider

Jelajah

Jelajah dan Dragon rider pun kitaorang naik gakk.. Oklahhh tak de la best sgt, ala-ala suam kuku. Untuk Jelajah just standby je la takut basah kuyup (kuyup ala-ala manja ) walaupun ketinggian kapal tuk turun tak delahhh tinggi dan mencabar sangat.. 
Habis sudahhhh.... Muka paling lambat keluaq sebab cari t-shirt Trans studio ni... Tapi tak dapat gak sebab tak de saiz..keciannn.. ok kita bersambung ke next entry ye... bye ..Wassallam..



No comments:

Post a Comment