Monday, 15 December 2014

Upside Down House (School Holiday PART 2)

Assallamualaikum..

Ok settle di Oceanarium..kitaorang terus ke Melaka Raya.. Apa ada? jeng jeng jeng 
.
.
.
.

.
UPSIDE DOWN HOUSE
Tiket Masuk
RM 15 Dewasa
RM 10  Kanak-kanak (bawah 12 thn)
(Kitaorang masuk ada dis 10%  sehingga 11 Januari 2015 ) hehehehe

Lokasi : G12 & G14 Jalan PM 7,
Plaza Mahkota , Banda Hilir Melaka
( Belakang Seri Costa Hotel )

Waktu Beroperasi : 
10pagi-7.00 malam (Isnin-Khamis)
9.00 pagi - 9.00 malam (Jumaat-Ahad)

Contact Info :
011-1072 2260/ 06-282 6019

Kan  Melaka pun ada rumah terbalik tau... ehh bukan rumah terbalik..barang-barang dalam rumah yang terbalik.  Ianya terbahagi kepada beberapa ruang seperti living room, dining , kitchen, kids room for girl and boy, master room dan toilet.. Serius tak besaq.. 2 lot kedai sahaja.  Kalo waktu korang datang tu ramai orang,  silalah beratur untuk berposing... memang agak sempit dan tiada tempat untuk menunggu turn. Waktu ni Mukhriz dan merajuk tak nak amik gambaq maybe sebab lemas terlampau ramai orang. eh lupa nak cakap ..Masuk bukak kasut ye. Pandai-pandailahh korang sorokkan kasut mahal korang sebab rak kasut very limited!..

Didinding juga telah ada disediakan gambaq2 bersaiz 4R bagi memberi idea sekiranya anda agak blurr untuk berposing... hehehehhe kejam tak statement..kikiki.. Aku pun sama gak ..blurrr especially bila dah ramai orang...hehhehe. Moh ler layan gambaq...

Ni kat dinning room (dining room tanpa partion ye..hehhee)

 
Meja solek kat master room.. Dah amik gambaq sila rotate ye, kalo tak macamana nak nampak terbaliknya.. hehhe

Ni kat kitchen..wahhh terrrornya anak mummy.. tidur kat kitchen... hamboii!

Buat apa tu hah?! selongkanq peti aih naa..

Oiii buat apa kat bilik anak dara orang ni... turunn skrg...! 

Ouchhh bucuk! 

Oklahhh lepas settle berposing di Upside Down House ni aku terus bergerak opis...parking kete pastu g makan kat Dataran Pahlawan.. Almaklum la aku tak test lagi makan kat Food Court tu... nak test apa2 kenalah ngan anak2 barulah best..heheheheheh ..Cekidout next entry ye.. tengok kat mana aku usung hero2 aku ni pulak ye..

Wassallam..


4 comments:

  1. yep mummy, wak dh pegi upside down house melaka nih:
    http://tigalalat.blogspot.my/2015/05/the-upside-down-house.html

    pastu wak gi negeri sembilan punya upside down house jugak:
    http://tigalalat.blogspot.my/2015/09/sekali-tepuk-3-rumah-lalat.html

    yg kat penang je blom pegi lagi sbb baru dibukak ;p sonok kannns

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh sakan wak.. Semua yg terbalik wak dah pi.. Yg Penanh baru masuk wishlist.. Tgk bila free nak pi jugaklah.. Hehehhee

      Delete
    2. upside down house yg kat sabah tu dh pegi jugak ke mummy? hehe2 tp kat sabah tu xleh nak posing2 gediks dalam umah tuu yee - nyampahhh harhar2

      Delete
    3. Yg kat Sabah lom pi lagi.. Tak dan aritu pi.. Awat taklehh posing gediks.. Arggg rugi-rugi.. :p

      Delete