Tuesday, 6 January 2015

Panda di Stadhuys.. jom serang


Assallamualaikum...

Yeahhh panda in the house..! Wahh over gitu.. Act pagi ni tgk sorang kawan ni update kat FB panda dtg menyerang Melaka... Apalagi tanya semua budak2 opis nak g tgk tak.. Ermmm hampa, semua xnak pi.. Almaklum la aku sorang je yg kebudak -budakkan kat opis ni.. Apalagi aku pergi lahh aku meredahhh panas melihat panda yg teroverload cute macam aku tu! Ehhhh... Hahaha  maaf mak jemah terover... 😜😝😛

Sampai je , mak aiii punyer la ramai makhluk tuhan macam cacing kerawitt... Almaklum la panda tu didisplay tuk tatapan org ramai hanya 2 jam je.. Dari kul 10.00 pagi -12.00 tgh ( 6 Jan 2015) Pastu dia nak balik dah.. Meh mehhh kita tgk gambaq2 panda yg teroverload cute tu ye..

Tak kira nak gak posing walaupun dalam keadaan yang panas tu..
Gambaq ini disnap oleh kawan saya dr Tourism M'sia.. Terima kasih ye bos..

Serba sedikit info mengenai Tour "  1600 Pandas World Tour in Malaysia " .. Panda2 ini akan melawat 15 landmark sekitar Malaysia termasuklah Melaka yang dianjurkan oleh WWF( World Wide Fund for Nature-Malaysia. Bertemakan "Initiating the Culture of Creative Conversation" , ianya pertama kali diadakan di Malaysia bermula pada 21 dis 2014-25 jan 2015. 

Tour ini juga bertujuan untuk mencetuskan budaya pemuliharaan yang kreatif disamping memaparkan berbagai2 expresi Panda2 yg comel dan kelakar tuk tatapan umum . Kenapa 1600? sebab itulah jumlah panda yg ada di seluruh dunia..  cian panda dah makin pupuskan.. 


Oh Panda! Kenapa kamu comel bangat?!

Jadual panda... next National Monument.. So jgn lepaskan peluang ye..

Thanks sbb sudi membaca..
Wassallam..



No comments:

Post a Comment