Wednesday, 11 March 2015

Ada apa kat langit?

Assallamualaikum...

Mukhriz ni ada satu perangai yang aku nak katakan ala degil macam aku gak.. Hahahaha  Saban hari balik je dari sekolah dia akan tanya kat aku.. Especially kalo dia penat dan ada benda yang tak best jadi kat dia pada aritu... Konon nak cari penawarlah kot! soklan nya adalah... Jeng jeng jeng...Mummy , Mummy...sayang kita tak? Banyak mana? ( sambil kelip2 mata ditambah manis senyum dibibir ngan dimple sebelah kanan dia tu.. Hadoiii melting hokay! ) Rasanya adalah 10 kali dan kadang2 lebih sehingga dia puas hatilah ngan jawapan aku.. Nampak simple je kan.. Tapi kalo dah tanya sampai 10 kali dan lebih.. Nak nak kalau aku tengah banyak keje.. Arghhhh memang bole jadi gaduh kang! Hangin oooo...

Selalunya aku jawab .. Syggg.. Syg sangat!  Tapi selalu jugak dia tak pernah puas hati ngan jawapan aku tu.. So satu hari tu aku jawab ala-ala ayat Zul Ariffin bagi kat Ayda Jebat dalm citer rindu 200% tu.. Macammmm, bukan sama tau! Hehehehe muah ciked!

" Abang.. Malam nanti lepas balik ngaji  abang tengok kat langit.. ( tapi kalo hujan nasib laaa ye..hehehe Bisik hati kecilku..) abang tengok je kat langit tu ada apa? Mukhriz pantas menjawab setelah tekun mendengar setiap bait kataku.. kat langit ada bulan dan bintang.. Tapi kadang-kadang aeroplane pun lalu gak mummy..hhahahha sekali sekala aku terkena jugak ngan Mukhriz ni. akai panjang!  Hishh main-main pulak si Mukhriz ni..  Ada yang kena piat telinga nanti kang! :p Kat Langit ada bintang sygg.. banyak tak abang? Soal ku pada Mukhriz... Banyak! Mukhriz menjawab sepatah. Kalau abang nak tahu macam tu sayang mummy kat abang dan adik..   Ooooo macam bintang.. Banyak tu mummy.. Macamana abang nak kira.. Spontan jawabnya persis anak kecil.. hah! Baru abang tau macamana mummy syg abang.. Tak terkira tau... Tapi kalo satu nanti abang dapat kira sila bgtau mummy k..hehhehe ( acah je, buat kang satu hari dia kira sungguh .. Masak aku..!) hahahahha  tau takut!  Nampak nya jawapan aku kali ni dibalas dengan senyum simpul .. Puas hatilah tu kot.. Tapi kalo satu hari nanti kalau abang nak tanya mummy lagi.. Abang tengok je langit..  Nanti abang akan tau erti sayang, cinta dan sebuah pengorbanan.. ;D



Sori entry kali ni agak mengedik sikit.. Hahahaha.. Kata buat nota kan.. So ni nota mummy untuk anak2 nya.. Oklahh thanks for reading.. Wassallam..

2 comments:

  1. Cute sangat ayat anak akak tu...
    Hehe...
    Best bila dapat sampaikan pada anak-anak yang kita sangat sayang pada diorang.

    - Zaleha Awaluddin -

    ReplyDelete