Tuesday, 30 June 2015

Gelagat dia yang kucinta!

Assallammualaikum....

Wahhh baca tajuk mesti macam suspend je kan... Keh keh keh.. Almaklum la sejak dah amik anak angkat yang berekoq ni.. Hadoiii hati sentiasa je berbunga-bunga walaupun balik keje hari-hari terus pegang mop kemas rumah... Hehehehe  Tapi takpe untuk penawar duka lara apa salahnya kan.. 

Ni kes bermula waktu Comot mati sebab kena Virus Parvo.. huh! Stress tau.. Banyak kali gak bawak pi klinik tapi still tak sembuh-sembuh.. Dah ajalnya, aku terima dengan hati terbuka.. Tapi tak sehebat kehilangan Putih dulu.. Hadoiii aku trauma habis....Aku ingat nak slow down sikit, ingat tak nak bela budak  bulus lagi, Serik! tapi bosannn arrr... keje aku jadi sikit. kalo tak balik umah terus pegang mop, sapu sampah, lap meja dan lain -lain lagi la , hasil kerjasama bulus-bulus ni mengemas rumah sewaktu ketiadaan aku dan anak-anak. hahahaha bertabahlahh! Lagipun bagi aku doranglahh yang paling setia mendengaq aku membuat luahan perasaan tanpa prejudis.. Kekekkee

hah?! Ni la Tom.. Perangai tak ubah macam si Putih.. Ngikut je mana aku pi.. Geng kamceng dia si Icha yang dia tengah hempap tu... Oiiii ! ingat hang tu slim ka , dok suka-suka hempap si Icha tu.. Babab kang! 

Ni Tom waktu tengah dok pulon tolong Adam do homework.. Excited !  jadi Tukang sibuk.. Paling suka bila kita selak-selak helaian buku tu... Dia Ingat kita ajak dia  main la tu.. Cehhh pasan! 

Yang ni lak stray cat area umah aku.. Memandangkan kibless dorang aku boh dalam dispenser, so aku kasi je budak-budak comel ni makan.. Aku namakan dia Zul Ariffin.. Keh keh keh.. Sado gitu! Tak dapat yang real dapat anak kucing pun jadilahh .. Sob sob sob

Ni aktiviti lepas berbuka puasa.. Layan cartooon .. Oii orang suh pi terawih la, ada pulak  hang dok lomantik-lomantik depan tv ... Hish!

Lepas sahur kita landing dulu ye mummy.. Nak top up energy la.. Heehehe

Ni pun peberet gak.., peberet jadi raksasa menyerang lego adik ngan abang.. Hhahhahaha nasib la badan...

eh .. Eh  .. Eh.. Ada budak comel dok usha kita la.. ni mananya Aaron Aziz.. Hadoiii bertabahlahh anda membaca nama-nama bulus ni ye.. ( Stray cat)

yeahh dapat bouquet of cat! muahhhhh

Ni lah cara sabotaj paling berkesan bila mummy sibuk nak siapkan keje.. Hah ! Dok atas lappy terus... Hah sapa berani kacau... ?! datanglah! Eeeeeee

Icha dan bulu tangkis memang tak dapat dipisahkan... Diusung kehulu ke hilir, ajak adik ngan abang main sorang pun tak nak layan.. So main sorang-sorang je la...

eh.. Eh.. Kita dengaq ada orang panggil nama kita la... Diam diam nak dengaq sat..

eh bukanlahhh.. Panggil jiran sebelah la...

Baik aku tidoq... Zzzzzzz

sama tapi tak serupa da... Tom, Jerry dan Icha..Eh pandai lak Icha marah mummy amik gambaq ea.. Ala mummy nak buh dalam blog la.. Nak pahatkan memori bahawa awak-awak semua ni adalah kesayangan mummy sekeluarga.

Terbongkang! Hishhh malu la sikit..

Budak manja.. Almaklum la bongsu katakan.. Nak berkepit je kejenya... Habis Jerry macamana mummy nak wat keje ni...

Last sekali telatah Icha yang agak lucu  bagi aku.. Suka cium dan gigit ketiak bucuk Adam atau Mukhriz yang balik sekolah.. terapi kot... !! Macam-macam!  So ni lah gelagat cinta hati aku versi bulus bulus.. Icha , Tom dan Jerry.. So jangan jeles na.. Hati i telah ditawan.. 😝😝

Ok Thanks for reading entry merapu arini.. Wassallam..

7 comments:

  1. terima kasih sudi ziarah 'rumah ' JM..ini kunjungan balas ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhehe sama jugak disini.. 😊

      Delete
  2. mesti x sunyi bila ada 'dorang ni kan..hamoi si Tom tu...nak tolong buat keje sekolah gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa memang sunyi pun... Tom ni memang kategori terlebih rajin.. Hehehe

      Delete
  3. Thanks sudi terjah blog SS... :-)

    Cute2 manja gitew kan si Tom tu... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama SS.. sudi gak blogger hebat terjah teratak hamba yg xseberapa ni...

      Delete
  4. Kannnn SS ... Tom cute and notty!

    ReplyDelete