Saturday, 4 July 2015

Bila mulut tak seiring dengan tekak..

Assallamualaikum...

Syukur Alhamdullilah .. Dah masuk puasa yang ke 17 hari ni.... Sekejap je dah nak raya kan... Hehehehehhe 

Masak apa arini...? Hehehhe  aku?? Dah nak masuk hujung-hujung ni dah tak tau nak masak apa sebenarnya.. So aku masak spagetthi je la... Dah la sahur tadi masak chicken sup cream ngan bread je.. Perghhhh  tekak mat saleh celup sungguh! Eeeee ... Ada pulak tu yang layan menu aku.. Hahhha sapa lagi kalo Adam.. Hahahahaa mamat kacak yang banyak feel  dan songeh... mulut kata lain tekak kata lain.. Hah! Tu lah Adam.. Jauh beza ngan Mukhriz , tak banyak songeh yang penting ada makanan.. Apa pun dia sapu.. Dan tak takut untuk mencuba  menu-menu baru.

Spagetthi Meat Ball aku arini disambut hambar  kununnya.. Almaklum la budak cerewet.. So paham -paham je la. 

Adam : Mummy masak apa arini?

Mummy : Mummy masak spagetthi je.. Spagetthi Meat Ball, kan mummy dah cakap tadi. Lupa la tu...

Adam : Ala kenapa mummy masak spagetthi , Adam tak suka lah mummy..<biasalahhh mulut bila berkata-kata>

Mummy : Diam je , malas nak layan.. Setiap kali masak spagetthi tu je la alasan dia.. Huh!

Azam Maghrib... ( Bila tiba waktu berbuka, spagetthi licin sepinggan)
yelah tekak orang yang tak seiring ngan mulut memang macam tu... Hahahha

Lepas Terawih

Adam : Mummy spagetthi ada lagi tak.. Adam nak lahh

Mummy : cehhh tadi action!

Adam : Tulahh kenapalah mummy masak sedap sangat. Mummy ni semua pandai masak. ( sambil tangan  mencedok spagetthi kedalam pinggan) hahahahaa. <standard la ayat cover line! Nilahh jadinya bila tekak mula berbicara> citt!

Mummy : <dalam hati> cehh! tadi tu lahh .. ni lahh.. Macam-macam drama dia wat.. Sekali 2 pinggan gakkk... Tak suka kunun..! 

Hahahaha  tu lahh anak-anak aku.. selalu sangat mulut dan tekak jalan tak beriringngan.. Tapi kerana tak beriringngan tu lah aku suka masak sebab 2,3 pinggan  confirm habis.. Hehehhe 

Spagetthi Meal Ball aku... Buh sikit-sikit udahh la.. Kata diett! Hahahha :p

Okaylahh jom santap mata dibulan puasa.. Have a nice weekend guys!  Thansk for reading.. Wassallam.. 

4 comments: