Thursday, 27 August 2015

Diari Adam

Assallamualaikum...

Hehhhee Dah lama aku tak check dairi Adam.. Arini balik-balik je dari sekolah ..

Adam : Mummy nak baca tak diari Adam?

Adam buat waktu kat sekolah tadi..


Mummy : Bole jugak.. Mana ?


Adam : Jap ea... Sambil pas surat order vitagen..


Mummy : 

Ni borang order vitagen.. Pandai adik ea, 

suh mummy order vitagen dulu, baru bagi mummy baca diari adik ye.. 

Huaaaa


Adam : 

taklahh.. Jap la. tengah cari ni..  

Ni! Nah mummy... 


Mummy :


 [ aku pun baca dengan senyum simpul... 

Terdetik seketika dihati.. 

Kagum gak dengan Adam walaupun hyper semacam.. 

Bole gak dia dok diam sambil menulis hampir 4 

muka surat dengan tekun dan gaya penulisan yang agak menarik.. 

Patutlah Mukhriz selalu cakap Adam kalau buat karangan mesti dapat 80% 

keatas... Well done adik! ]


Kisah hari rabu...




Pantunnya yang tak tahan , walaupun sekadar pantun 2 kerat ...hehehhe

" Anak muda bersopan santun, Akulah Raja Pantun "


" Dua , tiga makan mee , Akulah orang terkacak dibumi " 


" Satu , Dua aku menyanyi, Aku lapar perut sudah berbunyi "


Bukan tu je , ada jugak diselitkan lakaran " Rice Chicken Chop" dia tu..   Cute tak?! 

Kisah khamis.. Arini la tu..




Arini pulak aku bekalkan dia Kuew Teow Goreng.. Hahahaha dia lukis jugak , siap ada telur goreng mata kerbau sebelah tu.... Ko hado?! Kikiki :p

Hishhh cute jugak bila tengok budak-budak ni menulis.. Nanti dah besar bole jadi penulis aka bloggger ye.. Kongsikan ilmu yang baik-baik je tau.. Hehehe

Ok Thanks for reading! Wassallam..

11 comments:

  1. Rajinnya Adam tulis diari. Ni mesti pandai tulis karangan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni angin tengah baik..., sebab tu rajin sikit menulis. Karangan ? Bole la sikit2.. Hehehehe

      Delete
  2. Kecil2 dah ada minat menulis..good job adam...

    ReplyDelete
  3. hihi.. pandai dia..
    salam pkenalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Thanks Dear.. Salam Perkenalan juga.. :D

      Delete
  4. hihi.. pandai dia..
    salam pkenalan...

    ReplyDelete
  5. Adam..ohh adam...cantik dan kemas je tulisan Adam..ehh..adam ni darjah berapa mummy?

    pantun 2 kerat tu kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee macehhh.. Adam darjah 4 JM.. Aaa dia memang suka berpantun especially ngan abg dia pagi2 waktu nak g school. Kelakor bunyinya , semua tentang puji diri sendiri.. Hehehe Ni semua berinspirasi dari citer upin & ipin la

      Delete
  6. dia suka tulis huruf besar ke? ... mesti confident level dia tinggi ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak.. Kadang2 besaq kadang2 kecik. Ikut mood.. Tp confident level dia memang tinggi pun.. Hehehehe

      Delete