Thursday, 6 August 2015

Kisah Raya 2015

Assallamualaikum...

Valid lagi ker entry raya ni.. Hahaha.. Dah berkurun baru nak update, sabo je la..hehhee Kisah raya Kitaorang macam biasa la tiap-tiap tahun.. Kitaorang balik kg kat Penang.. Lepas sembahyang raya kitorang gerak ke umah tok kat Teluk Intan , Perak.. Raya ke tiga  balik Penang balik.. Pastu Raya ke lima balik Melaka... Raya kat jalan je la.. Hehhehe.. Tapi tu la rutin yang aku nantikan setiap tahun hokay... kalo tak , takde feel gitu.....hehehe Almaklum semua orang ada cara berayanya yang tersendirikan , tak gitu!..

Puasa...  Adam puasa penuh tahun ni even demam panas yang teruk aritu... Cuma aku kasi MC sehari kat dia, sebab aku tengok dia makan sahur macam orang tak sakit dan bole membebel seperti biasa kat aku, so aku rasa ni Adam bole berpuasa dan mampu bertahan.  Mukhriz pun demam panas gak bila-bila dekat nak raya.. So dapatlah dia cuti puasa dua hari oleh Daddy dorang. Sib baik dok ngan daddy depa, kalo dok ngan mummy confirm puasa penuh.. Almaklum la mummy dorang ni kadang-kadang kejam gak... Tapi ikut situasi gaklah, kalo rasa tak berapa ok, aku pun suh bukak posa gak.. Mummy? Ishh takyah la tanya, sendiri mau ingat la..cuma kali ni puasa aku asyik kena gastrik je, mana taknya aku ni allergic sikit ngan ais batu  , ABC, pedas dan masam.. tapi nak jugak makan.. so terimalahh balasan. Padan Muka ! , tapi dunt wori aku dah pasang perisai awai2..hehehe , walaupun agak teruk tapi aku tahan je. Mummy kan super women.,dah tua-tua ni nak ponteng puasa.. Ish malu la beb! 

Persiapan Raya.. 

Kalo citer bab baju raya, tahun ni sehelai pun aku tak beli .. Just recycle baju yg mama beli waktu kenduri adik aku aritu, raya kedua dan ketiga aku pakai balik baju keje yang latest sekali aku tempah, ala raya buat orang macam aku ni biasa-biasa je, dah tak se-excited dulu, Tapi yang penting aku mesti nak jumpa sepupu sepapat dan mak sedara dan pak sedara dan kuih raya yang dulu-dulu macam bauhulu. putu kacang, kuih karas ,batang buruk , ketupat palas, rendang tok, rendang itik, .. kalo tak hambar ok ! Almaklum semenjak dah meningkat usia ni.. Ala senang kata dah tua bakhang. Hehe.. Hero2?? Sama je macam aku pakai baju melayu balik waktu kenduri uncle dorang aritu.. Cuma aku tambah la beli seluar jeans dan T-shirt 4,5 pasang sorang., alamaklum masing-masing baju dah macam sarung nangka.... Tengoklah sapa yang jaga kan..huh poyos sungguh bunyinya.


e-Card raya yang aku edit secara carca merba last minit...keje banyak tapi nak jugak buat card... hamik ko... Sebenarnya aku dapat karikatur pemberian student praktikal aku, tapi aku tak sempat nak colorkan ..so aku tempek je la muka raya tahun lepas.. so ni la hasilnya.

Yang ni lak kad raya yang dilukis oleh Adam pada mummy 2 tahun lepas..sweet kan..so lukisan ni aku edit dan tempek kad raya tuk kengkawan... so kenangan aku dikongsi bersama ngan kawan-kawan.. hehehehe



Pic pagi raya. La ni nak amik gambaq secara berhemah agak susah..masing-masing sibuk ngan gaya dan angle yang tersendiri..so mummy layankan aje... nak nak Si budak baik Adam tu..tengoklah gaya nye... eee sabo je la..dari takde gambaq raya... bagi aku pic ni dah cukup terbaik tuk dijadikan kenangan... Nanti Adam dah besaq tengok pic ni..hah baru dia tahu..tersangatLAH baik pangai dia tu..hehehe

Ngan adik kesayangan... eh adik ke kakak... hahahahaha mampuih aku kena kitai nanti... hehhehee Adik2 yang lain bukan tak syg..tapi ni syg lebih sikit la sebab kitaorang sama jantina... handbag, baju semua bole share cuma kasut ja takleh share..size dia besaq sangat..kah kah... 

hah ni candid raya ( abaikan badan abang sado tu ye... pejam mata jangan kelip-kelip tau.! kikiki) ... sorang budak rajin sedang isi kuih..sorang tukang telan kuih.. ish ish ish anak sapo la ni..hehhehehe

Ok tu jelah kita raya sempoi kami anak-beranak... Buat kengkawan semua dengan ini aku memohon ampun dan maaf selama aku berblog ni..ada terguris rasa ngan ngomelan aku dalam blog ni..Ampun ya! Kita 0-0 k... 

Thanks for reading! Wassalam...

5 comments:

  1. Lukisan yang dijadikan kad raya tu memang sweet!

    ReplyDelete
  2. ohh ni ke hasilnya cetakan atas kad raya yg JM dpt tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa hero mummy yang lukis.... Syg sgt mummy kat lukisan tu sbb lukisan tu nampak simple tp penuh makna tersirat.. Hehehehe

      Delete
    2. kena simpan lukisan tu.. mana taw kot harganya nanti boleh cecah juta2... ha ha ha...

      Delete