Sunday, 23 August 2015

Ngidam Roti Kacang Pool

Assallamualaikum...

Kacang Pool oh Kacang Pool! dari aritu lagi aku nak makan Roti Kacang Pool ni. Nak ajak hero-hero ni makan luar memang bercinta sungguh... Tapi akhir setelah dipujuk rayu berjaya gak aku makan kacang pool ni.. Dorang kalo ajak makan kepci dan mekdi laju la..apolahh nak nasib aku ni anak2 suka makan fastfood ni.. Ni la anak-anak zaman sekarang , benda yang mummy tak suka tulahh yang paling dia suka..

Sib baik kat rumah aku ni ada restoren yang jual  Roti Kacang Pool. Istimewa katanya.. katanyalah. Restoren Anggerik 8 ni terletak kat area Econsave Malim satu  baris ngan Cosway dan juga 7E. Moh ler kita try.. katanya istimewa...sedap ker idok..?

Deko dalaman biasa-biasa je.. Rasa macam kedai baru bukak ,  sebab sebelum ni bila aku lalu tak nampak lak kedai ni atau aku yang terlepas pandang. Hiasan kedai ni banyak dihiasi dengan  barang-barang lama seperti duit kertas lama, pinggan mangkuk lama,syiling dan macam-macam la yang lama , ada yang dihias di rak, ada jugak sebagai alas meja makan dan juga kaunter bayaran.. Nak kata menarik sgt  idoklahh,  biasa-biasa je...  Macam adam selalu cakap tu.. Biasa-biasa je.

Ini muka budak yang tengah lapaq. Cian lakk  tengok dia.. amik ordernya dah lama, tapi sampainya idok juga. So mood moody pun tiba. Mangsanya phone mummylah... huhuhu Ingat tak berapa ramai orang datang cepatlah sampai ordernya tapi ... Hampeh! penat tau aku pujuk dia makan luar tau, tapi gini jadinya..


Tunggu punya tunggu ... akhirnya sampai jugak kacang pool yang dinanti.. Kejap je habis takat mulut mummy ni... Rasa? Oklahh , tapi bagi aku best lagi yang kat Klebang  tepi laut tempat dorang main layang-layang aritu.. Portion dia pun lagi besar.. Tapi ni maybe tekak aku kot. Biasalah orang ngidam memang lagu ni.. hahahhhaa ngidam kerr..? bukan orang ngidam main hentam je ker, ni bole pilih-pilih pulok..  Cian Adam, sampai aku dah habis makan  order dia tak sampai lagi... sampai dia kata cancellah order, tapi bila aku nak cancel barulah order nak mai. Muka Adam dah mencuka, alamat balik ni kena bebel la jawabnya...huhuhu

Wassallam.. Thanks for reading!

14 comments:

  1. hai mummy..salam kenal...dieyana dr tahun lepas teringin nk mkn kcg pool, smpi skrg blum dpt..hihihi

    ReplyDelete
  2. hi Dieyana !

    Baik g cari cepat, ni nak masuk hujung tahun dah..kang sampai tahun depan xdapat2 makan .. hehehe

    note : Thanks sbb sudi blog comot momot mummy ni ye

    ReplyDelete
  3. belum pernah rasa lagi makanan ni....

    yan kalau service kedai tu lambat...yan takkan datang kali kedua...tak suka kedai yang macam ni..tapi kalau dah nak makan..terpaksalah tahan kan juga moody tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy pun baru2 je belajaq makan kacang pool ni...

      Tu la 1st time dah jadi macam ni., nasib baik ni time darurat.. Serik jadinya.. :D

      Delete
  4. nyum nyum ... sedapnya roti kacang pool tu. orang yg tengok pun boleh ngidam :)

    ReplyDelete
  5. alaa ciannyer anak mak adam tuuu., huhu2 tak best kan kalo servis lambat jeeer ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa spoil mood.. Dari sedap terus jadi tak sedap.. Sob sob sob

      Delete
  6. alamakkk...kacang pool....dh lama xmkn.....sedapnye laa kalau dpt mkn petang2 ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Sedap gak tu.. Kena lak makan panas2! Hadoiiii...

      Delete
  7. ala...boleh lah je? x berapa sedap lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehe.. Memang xbrp sedap pun.. Tapi lapo punya pasal.. Mummy sebat lahh jugak.. Hehehe :p

      Delete
  8. tak pernah lagi jumpa benda ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat mana roti kacang pool kat melaka ke

      Delete