Saturday, 12 September 2015

Friday Lunch with Teddy Bear -TBC

Assallamualaikum...

Normally kalo ari jumaat aku ni busy sikit.. Amik Mukhriz dan Adam balik sekolah, balik tu pulak waktu lain-lain... So waktu rehat aku kadang-kadang kurang dari satu jam. Sedihh wooo ! Mana nak masak ... Mana nak rehat lagi... Tapi takpe aku okay je.. Cuma penat sikit je. Lex arr mummy.. Mummy kan kuad.. Hehehehe

Tapi memandangkan arini amik Adam balik school awal dan Mukhriz tak sekolah . So waktu -waktu macam ni la aku akan kluaq berfoya-foya. Mangsa yang kena temankan aku, sapa lagi. Adam la! Hahahhaaha #gelakjahat

Lunch kali ni aku try kat TBC . Teddie Bear Cafe kat Level 3 , Dataran Pahlwan, Melaka. Dengan jalan terbengkang bengkok ( terseliuh)  disebabkan angkara jogging petang semalam, namun ianya tidak dapat mematahkan semangat ku test food kat TBC. Sebenarnya bukan food dia yang aku nak test. Tapi aku nak feel makan ngan teddy bear . Weii aku peminat teddy bear hokay! In love love sgt! 


Yang datang sini, bukannya nak makan sgt, semua sibuk pegang kamera.. Posing sana, posing sini, selfie sana, welfie sini. hhahahaha Cakap orang aku pun sama. 

Selepas sesi berebut-rebut teddy bear ngan Adam selesai. Kitaorng pun order la. Aku amik pakej promosi je. Tukang tulis order, Adam la. Pantang nampak pensil ngan kertas. Siap komplen lagi.. Pencil tekan takde ke kedai ni. pencil macam ni je.. Hadoii demand !

Anak beranak posing ngan En. Teddy.  Comel tak??? Gituuu.. Awww

Sempoii je tempat makan TBC ni. Aku prefer dok kat Bean Bag dari dok atas kerusi meja. 

Ni menunya. Harga standard la ngan western cafe yang lain. 

Signage bling-bling gitu.

Banyak sticky note yang ditampal kat wall TBC . Adam apalagi tak melepaskan peluang yang ada.

Teddy rasmikan dulu juice yang sampai.

Mummy ngan hero order Baked Cheese Rice je.. Promosi Pakej RM 15.90 with juice.  Rasa okay la. 

Lepas makan cari sticky note lagi. Lukis lagi. Adam oh! Adam

Dari Adam dan juga mummy.. Tapi dua-dua Adam yang lukis. Tak bagi can langsung kat mummy nak tulis. Sob sob sob.. Tamak pencil dan kertas la Adam ni. Eeee

Posing kat bahagian hadapan TBC

Adam kalo amik gambaq mummy.. Blurr memanjang. Sabotaj sungguh. Cian mummy. Kalo gambaq dia manjang nak hensem la, kacak la. Sabaq mummy.. Sabaq... 

Okay ni jela citer lunch tuk arini. 

Thanks for reading! Wassallam..

10 comments:

  1. Besarnya teddy...sejak kawin patung teddy dah tak ada :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn geram tgk... Rasa mcm nak bawak balik buat kerusi.. Hehehehe .. Takpe dah kawin ada teddy bear lagi besaq siap bole pimpin tangan lagi.. Keh keh keh

      Delete
  2. besarnya bear!!! cam nk curi bawak balik je...psst : mummy ada tanya tak? bear tu berapa kali semiggu dia 'mandi' eheheh...JM pun ada bear sekor kat umah buat bantal pelok..

    ahakss...bear pink di lepas jgn ye mummy heee...hover tau hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM : Kete mummy tak muat la nak bawk balik. bab tu xlehh tanya, kang tak lalu mummy nak peluk.. wahh warna pink ka? Syokkk kan ada teddy ni.. Leh luk luk...hahahhaha :P

      Delete
  3. Sakannya renyih (senyum) anak Mummy.. bila dok tenung2 muka Mummy ni macam muka kawan I lah.. Rambut pun lebih kurang.. Heeee... Iye ke anak sulong Mummy 12 tahun, kenapa nampak muda ja.. apa rahsia Mummy? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dok renyeh sakan , sbb dok ikut pangai mummy la.. Hahahaha dan dan.... Biasalahh 7 org sama muka dlm donia ni... Hehehhee.. Iye yg 1st 12 tahun.. Rahsianya.. Pandai2lah edit gambaq sbb kat luar mummy dah tua la.. Ahhahahah :p

      Delete
  4. adam sengaja kasik gmbr mummy blur supaya org tgk gmbr takleh nak tackle mummy., harhar2

    ReplyDelete
  5. xpernah tgk teater..mesti bestkn sbb menonton live

    ReplyDelete