Wednesday, 2 September 2015

Origami Polis

Assallamualaikum...

Ini budak  memang ada je idea dia... Siapa  lagi kalo bukan Adam . Datang dari mana idea ni pun aku tak tau. Kali ni dia buat origami polis lak. 

Jeng jeng jeng....

Bahagian Hadapan. Ada pistol ada lencana, ada pingat atau bintang. eh ada mulut senget jugaklah.. Keh keh keh

Bahagian Belakang. Ada sesiku L.. Ehhh bukan bukan. ada pistol la, apahal hang nak bawak sesiku L pegi keje kan . Okay ada bom tangan.. Apalah yang hang nak bom Adam oiii.. . Ada walkie talkie.. Aik awat areal tu ke bawah, bukan kat atas ka.. Patutlahh call-call tak dapat dapat.. Areal bawah rupanya... Cehhh! Hantam sajalahh labu.. :p

Ni la tukang buat origami polis ni. Tukang habiskan stok kertas dan stationery mummy, tukang sepahkan umah ngn berbagai-bagai jenis kertas! Segala-gala jenis tukang la dia bolot.. Bertahan selama 10 Tahun. Takde sapa bole lawan. Stress! Tapi takpelahh dulu aku pun macam ni jugak.. Ntah-ntah lagi teruk apa.. Kikiki 

Next projek please...

Bertabahlahh... Huaaaa...


Thanks for reading! Wassallam..

20 comments:

  1. sel otak adam sedang berhubung lah tu...kreatif..manalah tahu bila besar nanti jadi saintis..mencipta apa saja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... Sel otak dia berhubung non stop kecuali tido je.. Amin moga2 lepas ni Adam bole cipta robot buat keje umah.. Goyang kaki la mummy jawabnya.. Hehhehe

      Delete
  2. amboi kreatif nya dia :) ... baguslah kan, kalau my anak buah, main game aje :)

    ReplyDelete
  3. hehehhe.. Adam main gak games tp kadang-kadang la, dia lebih suka lukis , kraft, lego dan nonton tv. Ikut mood..hehehe

    ReplyDelete
  4. Ke mana tumpahnya kuah kalu tak ke nasi... Tak gitew mummy? He He He...

    ReplyDelete
  5. hahahhaha....cutenyerrrr....tggi betul daya imaginasi nyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheehe... Mestilah cute... Ikut mummynya.. Ehhhh... :P

      Delete
  6. Bukan main gagah perkasanya abang polis tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la , la ni kan tgh musim gagah perkasa... Abg polis pun nak join gak.. Hehehehe #abgsado

      Delete
  7. ini level tinggi ni. macam mn bleh buat.
    dulu stakat buat jet ja reti. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. Mummy try gak buat mcm ni .. Tp xjadi! Huh peritt..

      Oklahh tu jadi jet bole terbang.. Dari Mummy buat jadi sampan, penat ooo kayuh dayung ..... Hehhehe

      Delete
  8. ahaks..aDam...adam...dah la rupa sebijik cam mummy....rupanya ada bakat cam mummy gak nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik serupa macam mummy ker? 1st time dengaq org cakap lagu ni.. Hheheheehe...

      Tu la sib baik... Bole jadi geng walaupun selalu kena wrestling... Heheheh

      Delete
  9. Haha.... comel adam...

    Good job...

    Kipidap adam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehehe adam je comel ker.. Mummy?? Keh keh keh :p

      Macehh na

      Delete