Wednesday, 30 September 2015

Salam Aidiladha dari Eco World Penang

Assallamualaikum...

Berposak-posak aku punya nak taip entry raya qurban tahun ni. Dah la kat umah mama coverage tak berapa baik. Ni pun aku dok naip waktu tengah tggu feri pi Penang. Hah?! Ko tgk tekun tak aku.. Keh keh keh

So pada sapa2 yang dok whatsApp tu ker, We Chat ka, PM ka.. Atau pun komen kat FB.. Sorii lerrr memang lambat gilos aku nak reply..

tapi...

akhirnya aku publish kat umah jugak.. cehhhh sia-sia ku korbankan selama ini.. ala-ala Zamani Slam..hehhee

Aktiviti raya macam biasalah cuma kali ni aku bermarathon ke masjid kejorkan imam yang dah bertakbir 5 di rakaat pertama, ni semua angkara dok pulun sembang ngan makan ketupat lo.. Dasar perut lantak! Tapi meriah macam biasalah... Nak nak ada hero kecik dan hero besaq , confirm tak sunyi.. Rumah nak terbalik lagi ada laaa.. walaupun mama ngan abah asyik bising sebab cucu-cucunya tak reti diam..tapi korang jangan tak tau,  bila kami semua balik semua dok komplen, Oh! sunyi sepinya donia.. kannnnnn!  Terasa diriku begitu berharga..ehhh tetiba :P

Lepas sembahyang raya, semua laju je masuk bilik tempek make-up, habis bedak miyami Mak Usu dorang, hero besaq dan kecik keje kan.. Hadoiiii macam-macam peel! Settle ..capai  kamera , start enjin kete vroommm  terus ke Eco World.

Posing weii posing! Tak de la balik2 posing kat kolam depan umah tok wan tu.. Naik muak ikan-ikan mak aku tgk kitaorang posing.. Hehehehe kali ni cari la kelainan la sikit..chewahhh

Kali ni aku beraidiladha di Eco World.. Yeahhhaaaa.. Cehhh macam poyo je bunyi nya.. Bertabahlahh! :p

Eco World ni sebenarnya bukan produk pelancongan.. Tapi lebih kepada show room sebuah syarikat perumahan.. Info detail klik sini ... Tapi yang menariknya hiasan landskap depan show room syarikat perumahan tu.. Ada banyak windmill, ada kambing biri-biri, ada lembu .. Sekali imbas dah macam kat New Zealand pun ada, tak yah nak pi obersea, "dekatje" dalam Malaysia macam-macam ada.. tapi tu tipu je la.. keh keh keh ..still nampak kat Malaysia jugak.. :P

Macam-macam patern windmill termasuklah minion. Lawoo beb.. ! Waktu aku pi tak la ramai orang, tapi bila malam mak ai .. Kalah Pesta Penang kat Sg Nibong tu..nak parking pun siap ada RELA yang jaga.. Ko mampu??

Dah dah meh jamu mata sebagai hidangan raya.. Nak jamu ketupat, tak reti menganyam.. Nak jamu rendang, rendang dah jadi serunding.. Arghh macam-macam la mummy ni kan.. Hehehehe

 Mummy and The Geng sedang membuli kambing biri-biri..kejam tak..kejam tak? hahahhaaha #gelakjahat

 Windmill Minions

Alamak hero-hero ngan mummy dah sama besaq la..parah ni!

Apa-apapun mummmy nak ucapkan Salam Belated Aidiladha buat semua yang sudi singgah kat teratak pink mummy.. Pink hokay.. !

Semoga korang semua lebih bahagia bersama yang tercinta.. Lengkap ker tak lengkap itu belakang kira.. Yang penting "tercinta"..

Nikmat paling bahagia pabila kita dapat gelak-gelak, ketawa-ketawa, makan-makan  dengan orang yang kita sayang..

Kita berhak tuk rasa bahagia.. !! Salam Aidiladha semua dari Mummy and the Geng!

Thanks for reading! Wassallam...

22 comments:

  1. Singgah pagi...
    cantik² gambar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Morning Nieyl.. ala2 pic biasa2 aje... :D

      Delete
  2. Salam belated Aidiladha juga... Wah jauhnya raya sampai kat NZ yer. Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh Zumal.... NZ Lah sgt..keh keh keh :p

      Delete
  3. Replies
    1. Hahahahahaha... Terasa donia ni aku yg punya..#gelakjahat.. :P

      Delete
  4. cantikkan mummy tempat ni, seronok bergambar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik pun.. :D tu la sekali sekala bergambar di luar memang seronok..

      Delete
  5. Replies
    1. Tu effect je.. Hakikatnya pink menyala.. Hehehhe

      Delete
  6. hai mummy...ya menarik tak sempat lagi nak ke sini....padahal tak jauh mana sangat.. memang cantik juga sebelah malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Arz... Eco World ni memang menarik tuk yg suka posing2 ni , termasuklah mummy..hehehe Tapi kalo malam confirm lagi cantik kot. Try la, nanti mummy pun nk try pi waktu malam. :D

      Delete
  7. menariknya ... bila baca title memang ingatkan tempat pelancongan la eco world ni ... bijak developer tu kan nak tarik orang datang tengok rumah contoh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn Zie... kerana lanskap je nama developer tu pemes.. hebat2... kalah produk pelancongan yang lain..:D

      Delete
  8. gambar nombor tiga ... yang windmil batu bata tu, nampak juga la macam obersea gitew bila dah blurkan background belakang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu namanya taktik magik! terrorkan mummy...hahahhhaha blurkan background tapi rupanya kat Malaysia. Belakang tu sebenarnya penuh rumah teres..keh keh keh :P

      Delete
  9. gambar nombor tiga ... yang windmil batu bata tu, nampak juga la macam obersea gitew bila dah blurkan background belakang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu namanya taktik magik! terrorkan mummy...hahahhhaha blurkan background tapi rupanya kat Malaysia. Belakang tu sebenarnya penuh rumah teres..keh keh keh :P

      Delete
  10. Wah bujang da ank mummy..boleh jdi bodyguard mummy nnti..best nya jln2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... tp ini bodyguard macam2 ragam oooo..manyak penin! hahahahah :p

      Delete
  11. Wah bujang da ank mummy..boleh jdi bodyguard mummy nnti..best nya jln2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... tp ini bodyguard macam2 ragam oooo..manyak penin! hahahahah :p

      Delete