Thursday, 15 October 2015

Berbaju hijau, berlipstik pink!

Assalllamualaikum...

Rasanya masih tak terlewat tuk aku nak ucapkan selamat Maal Hijrah wat semua.. Moga tahun ini memberikan 1001 kebaikan dari tahun-tahun sebelum ini . Insya Allah...

Hari ni hari khamis ... Seperti biasalah sebagai penjawat awam  yang berpegang pada prinsip " Saya Menurut Perintah " kenalah berbaju batik..Batik hijau ok, macam pucuk pokok pisang tu.. Kalo diri sebelah pokok pisang confirm tak nampak aku.. Hahahaha Di tambah seri dengan lipstik pink! Peberet color aku.. Ish ish ish mak sapo la tu perasan tak habis. Seperti biasalahhh.. Ala takkan tak tau lagi kot... Hehehe 

Sebenarnya mood aku masih swing swing lagi lepas " Kes Hilang Adam  " pada selasa petang  aritu.. Sapa yg sempat baca entry "Adam Hilang " tu mungkin dah tau la.. Tapi aku aku dah revert to draft balik.. Tengoklah nanti kalo aku rajin aku publish balik entry tu, setelah aku olah beberapa bahagian yang aku perlu olah.. Tapi tak janji tau... ! Keh keh keh Tapi dunt worii Hero kecik mummy tu dah ada kat umah... Setiap saat dia cuba pujuk mummy dia ni yang sedih tak hilang lagi ...

Tambahan pula keadaan lutut aku yang makin teruk buat aku tak boleh lasak sangat.. Sedih tau..bila lari 1,2,3 kilometer lutut aku dah macam terkena kejutan letrik.. Sedih tak yah la habaq.. Nampak gaya kena rehat la dulu...  Selalunya bila lari berkilo-kilo ni.. Stress ker? sedih ker? , cepat la hilang sikit. Almaklum la lain manusia lain cara nak hilangkan stress... Kadang-kadang nak hilangkan stress aku makan coklat berbantal-bantal tapi lately ni kenalah control sikit ... Kang habis impian aku nak slim melim ! Hahahha 

Oklaylahh ni la entry yang tak berapa nak ada isi.. Takpelahh .. Sekali sekala.. Heheeehe 

Dah dah mummy nak sambung breakfast.. Bee Hoon Goreng  dan Ayam goreng.. Sila jamu mata na.. Hahaha

Yummy! Mummy sorang-sorang je. Nak teman mai la sini.. Hehehee

Thanks for reading! Wassallam.. 

36 comments:

  1. ala mummy... x sempat baca yg adam hilang tu.. bukak lik tgk dah xde..

    ReplyDelete
  2. harap nya lutut sis beransur pulih... susah juga kan klu sakit lutut ni...
    mesti lawa hari ni berbaju batik... hihi.. sarapan pagi pun sodap nampaknya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Atie.. Aaaa takleh pakai kasut tinggi. Adehh hilang vouge! hahaha...Mana ada lawo biasa2 aja. :D

      Delete
  3. Agak2 lepas makan bihun goreng dengan ayam seketul tu... Berapa Kilometer Mummy kena lari lagi? Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adeehhhh... Sakitnya ku disini didalam hatiku... SS!!

      Delete
  4. semoga mummy cepat2 sembuh ye sakit lututnya tu, amin.

    ReplyDelete
  5. alaa tak perasan yang entry adam hilang tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehhee.... Tak dapek nak nolong.. :)

      Delete
  6. baju hijau, lipstik pink ... gambar mihun. hehe ... yang penting update setiap hari kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha td nak masuk pic tapi ishh malu la kalo pic selfie.. So cancel! Ganti ngan pic mee hoon.. Kannn yg penting update hari2.. Thanks wahai sumber inspirasiku.. Hehehe

      Delete
  7. Adam hilang??
    Kalo ada link boleh bukak..

    Try sapu minyak panas pada lutut tu :)

    Lepas lari berkilo2, mmg lah sakit segala mak nenek sendi & tulang temulang...kena rest byk sikit: )

    Mesti npk vogue ni dgn lipstik pink gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa... Hilang aka diculik seketika... Tp dah dipulangkan balik..

      Dah selalu sapu, tapi ni tahap dah tak berkesan langsung.. Hehehehe almaklum la degil tak kenal erti sakit.. Dah teruk baru nak tergadah..

      Hahahahah vouge lah sgt di usia emas ni.. Hehehehe

      Delete
  8. Adam hilang???? Nasib dah balik... Zumal suku kilo lari dah mengah tau, kalau kilo2 maybe masuk icu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa... Gundah gulana hati mummy.. Sob sob sob

      Mula2 memang la sikit.. Lama2 mesti bole berkilo-kilo.. Try lah lari Zumal.. Best wooo lari lari ni.. Hehehhee

      Delete
  9. lipstik pink??? terus jeling JM....hahahha....seangkatan ngn JM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilaahhh.. Warna penyeri diri. Keh keh keh..

      Aaa kitaorang memang seangkatan.. Fanatik pink katakan.. Hehehee

      Delete
  10. Terlepas pandang entri adam hilang..huhu...cam ne leh hilang mummy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la publish kejap je. Pastu revert tu draft balik.. Ada citer disebaliknya.. Takpelahh semua dah ok..

      Delete
  11. Semoga cepat sembuh sakit lutut tu.. Banyakkan rehat..

    Dah lama tak pakai baju batik hari khamis sejak kerja uniform ni.. Mesti cun pakai lipstick pink.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aiza.. Insya Allah

      Best la ada uniform.. Ni hari2 kena pilih baju.. Aduhh pengsan! Hahhhaa cunlah sgt ! Keh keh keh

      Delete
  12. simple ja bihun dan ayam goreng tapi sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... Kena pulok waktu tengah lapaq.. Bertambah-tambah la sedapnya.. Hehehe

      Delete
  13. Ala...macam mana boleh ilang tu..yang penting dia dah selamat...:)salam kenal ya


    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Wa..! Salam perkenalan...

      Tu la ada yg nak prank tak kena gaya... Syukur Alhamdullilah semua dah back to normal.. :D

      Delete
  14. baju hijo pucuk pisang + lipstik pink mmg mengancam tu ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahaha... Tapi kalo dok sebelah pokok pisang.. Pokok pisang lg cun kot.. Hahahaa :p

      Delete
  15. alaa...pesal x selfie satu pic baju merah lipstik pink tu nak tgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah selfie tapi aritu mood malu lah pulak nak tempek kat sini.. Hahaha ;P

      Delete
  16. Adam hilang? x baca lagi entri tu...melepas! jgn lupa publish semula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa hilang.. Sedih mummy.. :(( Insya Allah

      Delete
  17. nampaknya mummy perlu kurangkan sikit larian berkilometer tu...dengar mummy lari 8 km pun dah semput..jaga kesihatan eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh bosan lak bila tak lari ni., bukan semput la JM.. Lutut dah tak kuat sbb dulu hiking selalu lupa diri.. Hehehe Maceh JM..

      Delete