Thursday, 15 October 2015

Kucing Retis!

Assallamualaikum...

Ni entry khas tuk pencinta kucing.. Tak bela takpe.. Yang penting suka. Suka tengok, suka bagi makan, suka bela.. Banyak kategorilahh tuk pencinta kucing ni... Kadang tak bela tak bermaksud tak suka.. Tapi banyak sebab contohnya allergic ngan bulu kucing, tengah study , mak abah tak suka kucing.. Habis tak kan ko nak bela .. Dosa oii lawan cakap mak pak hampa...

Mummy pun antara kategori yang suka kucing.. Tapi hero besaq kategori suka nak mam*** ngan kucing. Fanatik oo! Sampai kadang-kadang tu jumpa kucing kat kedai makan, bila nampak ada orang tu kuis kasar-kasar pun dia marah... Lagilahh kalau kucing tu kena sepak terajang.. Adehhhh!  apa yang buat aku risau.. Mau dia tumbuk orang tu kang!

Hero besaq ngan hero kecik ni..ada satu pantang. Jangan la jumpa kucing jatuh longkang , baby kucing ka.. semua dia angkut balik umah.. Siap mandi pastu bagi makan bagai. Mummy lak tukang jadi ibu susuan..eh bukan! tukang bancuhh susu je..hahaha :P



Hah ni la keratan akhbar tentang kucing retis.. Pemes oiii! 

Buat masa ni yang aku follow kat instagram  Nala  dan Roku... Gilosss comey! Macam nak geget-geget  je muka dorang yang tomey momey tu.. Eeeeeee...

INSTAGRAM NALA





INSTAGRAM ROKU





Tapi jangan tak tau kat Malaysia pun ada kucing retis.. Tak lain tak bukan.. Sapa lagi kalo bukan Abg Jep!  atau lebih dikenali dengan Abang Jep muka whatever..hahahaha 


Kucing pun kacak ok! Ko haderr..

FACEBOOK : OH MY JEP

Ni facebook Abang Jep yang kacak tu.. Silalah kalo korang nak tengok muka-muka whatever dia tu... Hehee

Adehhh abang Jeppp leher mana bang Jep oiii...


Hobi bang Jepp , panjat pokok! Panjat je.. Turun tak reti.. Kecoh kejap bila 4 hari aritu bang Jep tak balik.. Ingatkan ada orang culik ka atau sesat ka... tapi ! Atas pokok kelapa sawit juga dia duduk. Ha siap kena panggil bomba bagai.. Adehh... 

Apalagi jangan lupa follow kucing-kucing retis ni tau.. Banyak lagi aksi-aksi dorang yang bakal mencuit hati korang.. Confirm hilanglah segala duka nestapa korang..hehehee

Thanks for reading! Wassalam

59 comments:

  1. dulu i ade kucing nama awangruddin tu.. persian mata biru..dia keluar x balik2.. sobbsssssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai ciannyerr.. Kucing cantekk2 jgn bagi lepas.. Ramai yg minta tapi tak mampu.. So songlap la jawabnya..

      Delete
    2. Tu diaaaaa... Sejarah Awangruddin dibongkarkan di sini... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. Hamboii SS nyakat je keje nya.. :p

      Delete
  2. kucing sekarang pun pandai selfie ;) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalahh kucin pun nak pemes jugak.. Hahahaha :p

      Delete
  3. Glamournya kucing2 tu... 4 hari tak balik memang risau la, kucing Zumal sekerat hari tak balik pun dah sibuk mencari tau ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn pemes kalah retis tau..aaa sama la ngan mummy.. Gelisah memanjang kalo kucin tak balik.. Sygg ooo..!

      Delete
    2. Tok Zumal siap nangis lagi...

      Delete
    3. Tu la nasib pencinta kucing.. Asal tak balik dah susah hati.. Cam Tok Zumal dia ngan mummy leh geng.. Hehhee :)

      Delete
  4. sy suka kucing...geram tgk muka dan bulu diorg...cuma sy xberani nk pegang....takut...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn aksi dorang, muka dorang.. Eee gewammm! Xpe yg penting suka.. Tu pun dah cukup.. :D

      Delete
    2. kucing = dorang.... Kih Kih Kih...

      Delete
    3. Adushhhhh.. Boom beng boom! Kebaboom!

      Delete
  5. Beto Khusairy kata jangan guna perkataan 'retis... keh keh keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat tak bole panggil "retis"... Cer citer ce citer...

      Delete
    2. Izara Aisha kata orang yang sebut 'Retis' tu kampungan... Ada kite kesah ke kannn kannnn? Macam laa dia kebandaran... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. tu pun nak jadi isu...cehhh poyo je statement. Dulu Bandaran tu pun kampungan jugak...:P

      Delete
    4. Kansss... Majlis Bandaran.. Ha Ha Ha...

      Delete
  6. Replies
    1. Adehh ada jugak yg tak suka.. Cian budak comey tu.. Sob sob sob

      Delete
  7. Suka kucing tapi tak bela.. Duduk rumah flat susah.. Kalau nak bermanja dengan kucing jalanan je la, bagi dia makan dan belai-belai..

    Kucing pun dah jadi artis.. Siap ada facebook sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa.. tu la da gak kawan2 mummy yang suka kucing tapi takleh bela macam Aiza ni. Dah bagi makan kat stray cat pun dah kira ok tu..

      aaaa kucing cakap aku pun nak glemer jugak..hehehe

      Delete
  8. Abg Jep.. CT Humairah tu selalu share tu yg boleh kenal ngan abg jep sikucing kacak.. hehe.. I tak suka nak bela apa binatang pun, tapi memang xakan buat la klu jumpa.. ular yg geli2 tu pun nak pukul xsanggup.. huhu..
    Kucing memang mencuit hati klu dah mesra ngan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa mummy pun pasan gak Siti tu pun suka kucing especially Abang Jep yang kacak ni.. Hehhehe

      Delete
    2. Mummy pun dulu tak bela kucing, tapi bila jumpa 2,3 ekor kucing comey terus amik bela sampai la ni.. Gewamm tengok muka dn telatah dorang

      Delete
    3. ular ok...cuma nak bela kena ada lesen kan

      Delete
    4. Arz.. Kena tgk jenis ular jugak.. Yg tak de bisa dan dijual dipet shop , bole je bela. Melainkan ular sawa ker.. Itu perlu lesen.

      Delete
    5. Cer bela beruk... Tengok boleh mesra tak? Keh Keh Keh...

      Delete
    6. Beruk mesra bila cari kutu je SS.. Cercuba.. Cercuba.. :p

      Delete
  9. aolo..lo..lo.... comelll semua kucing2 retis ni.... suka juga kucing tapi tak pelihara sebab husband alergik bulu kucing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn comell sungguh! Takpe kalo tak bela.. Suka dorang pun dah mencukupi.. :)

      Delete
  10. mummy, tengok kucing2 ni memang geram je kan..hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa kak Ana.. Gewammm sungguh rasa nak gomol2 je...

      Delete
    2. Wahh kak Ana .. Kita genglah gitu..

      Delete
  11. Replies
    1. Nak lawan retis2 kat Malaysia ni.. Hehehe

      Delete
  12. suka sangat dengan kucing tapi tu la selalunya kucing yang kita dah bela cantik cantik tetiba jer hilang. and ada jer manusia yang sesedap memunyakan kucing tu. ish tumbuk kang. geram pulak kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adat kucing cantik. kadang-kadang kucing tu sendiri lari...terpikat dengan pasangan

      Delete
    2. Siti zulaika.. Mummy semua kucing kurung dalam umah.. Baik kena keje luar atau keje dlm negeri.. Tak pun usung balik kg kat Penang. Tak sanggup kena curi.. Mau depress bertahun-tahun..

      Delete
    3. Arz.. Tu hilang waktu musim mengawan dapat dimaafkan.. Hahaha pastu dia pandai je dia balik sendiri. Hehehe

      Delete
  13. kat umah ni ada 12 ekor kucing . semuanya kucing datang dan ambil di tepi jalan kemudian beranak pinak . kami tak kurung wpun dok rumah teres . alhamdulillah , jiran tak bising ... paling macho adalah si Jebat . tetiba terfikir nak share dlm insta ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyaknya.. Mummy baru dua ekor.. Tapi stray cat yang menumpang makan tu ramailah...sekali bukak pintu dapur.. Pitamm mummy!

      Untungkan ada jiran2 yg best.. Wahh nanti update la.. Mummy nak tengok.. Mesti hensem macam hang jebat kan.. :D

      Delete
  14. JM pun suka kucing...kalau ada sekor comei mcm ni leh buat bantal pelok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan bela kucing.. Tomey je.. Hah?! Bantal peluk., habisla kena hempap.. Keh keh keh :p

      Delete
    2. Abislah lemas laa kucing tu dalam pelukan.. he he he...

      Delete
    3. jenuh la nak bagi CPR nanti..keh keh keh keh :P

      Delete
    4. JM tdo sopan x macam orang tu tdo ganaz...semua bantal jatuh katil :p

      Delete
  15. kita nampak nama SS top 1 dalam ohsem Okt...patutlah SS MENGAUM di sini nge ngeh ngeh..

    pesal nana JM x de..x leh jadik nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. patutlahhh lawan mengaum rupa-rupanya pasal widget baru mummy rupanya...hahahaha

      Delete
  16. dh lama x follow fb abg jep tuu ;p

    ReplyDelete