Friday, 9 October 2015

Ngerinya masuk hospital!

Assallamualaikum... Tak jawab dosa... Jawab muah ciked!

Arini mummy cuti... Cuti sempena hari jadi TYT.. Wahh bahagianya donia.. Berfoya-foya dipagi hari ngan kucin-kucin dan hero-hero... Memang bulan ni ngan bulan lepas cuti je kejenya mummy ni.. Hahahahahha

Sedang dok belek-belek pic lama terjumpa lak  pic yang dilukis hero kecik pada 9 Januari 2013. Rasanya waktu ni mummy baru keluar hospital tak silap. Sakit apa mummy ? Sakit ala-ala manja gitu. Buat operation sikit. So hero kecik memang kena ulak alik la tengok mummynya  sebab tulah tercetus idea melukis pic ni... Pic apa??

Jeng jeng jeng...


Hah?! Nampak tak.. Ada doktor, ada jururawat, ada security, ada pakar bedah.. Tak nampak ..?? Tiga kali jumaat la jawabnya.. Eleehhhh gurau sikit pun tak bole.. Bluekkk..

Dok belek-belek.. Ehhh pakar bedahh bawak gergaji kecik la, mesti senang nak belah perut ibu-ibu nak bersalin kan... Pakai gergaji jerr... Kalo macam ni rupa semua pakar bedah, Confirm ibu-ibu semua tak nak bersalin.. Ngeriii wooo! 

ehh jururawat dia .. cekcinya..!! Skirt pendek tu, hospital mana ni..? Confirm hospital ni full book je memanjang kan...hahahhaaha jenuh!!!

Security dia? Mak aii tajamnya rambut.. Ala-ala punk gitu.. Senang nak tikam penjenayah kot... Keh keh keh..

Doktor dia , mak aii bersinar-sinar gigi.. Hahaha ni mesti lebih tengok cerita Upin ngan Ipin dalam episod Doktor gigi kannnnn .. Silau! 

Apa-apa pun semuanya slim-slim belaka... Rajin  jaga badan gitu ! 

Buat pakar-pakar bedah, doktor, security, nurse jgn sentap-sentap tau... Ala biasalah imagninasi kanak-kanak berusia lapan tahun... Penuh tanda tanya?! Last-last ni la jawapannya.. Hehehee 

Thanks for reading! Wassallam...


37 comments:

  1. bakat terpendam.. comel je imaginasi Adam.. Eh, anak mummy yg kecik tu Adam kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... Aaa Adam nama diberi. Hero kecik ni memang suka melukis apa yang dilihat pastu dia olah jadi lagu ni.. Hahhaha

      Delete
    2. Kurus tinggi lampai semuanya :)

      Delete
    3. Kannn.. Ni semua semua model2 kecundang.. Tu yg terus keje hospital.. Hehehe

      Delete
  2. hai mummy, hari2 sy masuk hos. Dah periuk nasi disitu, hahah mcm2 jumpa aihh. ada kapla, tarak kaki, itu perkara biasa.
    anyway comel lukisan anak mummy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Zie.. Wahhh yang mana satu tu, yang gigi silau, yg pegang gergaji, rambut pacak atau skirt pendek... Hehheee

      Alamak takda kapla , tarak ada kaki.. Adehhh ngeriii...

      Anw Macehh Zie.. :)

      Delete
  3. sakit ape mummy? sakit ape?? sibuk nak tau.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa Nina.. Sakit rindu kat doktor gigi silau je.... Hahahahaha :p

      Delete
  4. Waalaikumsalam..mummy..singgah pagi..

    Yan pun seram pi hospital..lebih2 lagi ada monitor kat tepi..adoi .berwayar wayr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morning ..!

      Kannn tgk wayer berselirat.. Adehhh sorammm...

      Yan umuq berapa? Konfius mummy nak panggil Kak Yan atau Yan.. Hehhhee

      Delete
  5. Masa SS masuk spital... SS pon ada buat lukisan macam ni... Mummy nak tengok? Keh Keh Keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS masuk sepital? Bila ? Sakit apa? Ehh dah macam Nina la pulok...

      Ala nak tgk.. Sila buat entry cam mummy..please..#sambilkelipkelipmata.. ;)

      Delete
    2. Mummy.. SS ni dalam diam dia pandai lukis.. CT malas puji lelebih kang dia masuk spital balik hahaha

      Delete
    3. Ooo pandai lukis rupanya.. Apalagi SS lukis lekas muka kitaorang ni.. SYM, takpelahhh nanti masuk hospital kita g la melawat ramai2.. Hehehehe ;))

      Delete
    4. Elehhhh... Malas puji konon... Ha Ha Ha...

      Delete
  6. ehehe cepatla dia tangkap tu Mummy.. skali tngk dia boleh lukis dah.. ada bakat ni jgn lupa Mummy asah bakat terpendam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Hero kecik ni lain sikit.. Suka suka juga.. Bakat bakat jugak.. Tp bila hantar kelas mewarna separuh jalan je... Bosan mummy katanya.. Suka hati dia la yg penting kita enjoy!

      Delete
    2. ehehe ada kelas mewarna ? wow.. kalo tau dr dulu CT nak pegi..
      CT suka mlukih (walau xdak rupa) n opcoz coloring ehehe.. tapi mana ada kelas2 dlu ehehe..

      Delete
    3. aaa kat sekolah la Siti... tapi kat Penang ada kot tuk dewasa mummy tak pasti.hehhee

      Ala kalo yang takde rupa tu..kira lukisan abstrak la..hahahhaa

      Delete
  7. Wah hero mummy memang selalu lahirkan imiginasi dalam lukisan yer. Kreatifnya ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa ... Dah tak larat nak kumpui .. Byk sgt. Macehh Zumal..

      Delete
  8. kanak-kanak melukis mengikut imaginasi mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. Tp org dewasa pun agak yg melahirkan imaginasi mereka seperti ini.. Cuma hasilnya je yg berbeza.. Kanak2 lebih kepada kartun.. Dewasa lak macam doodle dan juga lukisan abstrak.. :)

      Delete
  9. hahaha ... tinggi imiginasi dia kan, siap bawa gergaji, memang ngeri hospital ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Memang ngeri... Hahahahaha :p

      Sebenarnya lebih tanda soal yg dia jawab sendiri.." Macamana bb tu kluaq dr pewott mummy.. Mesti dia belah pakai gergaji " hhhee

      Delete
  10. hospital punk ... pengawal punk , nurse seksi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhhahahahaha... Adehhh... Seram betui nak masuk hospital ni

      Delete
  11. Mummy, nak soh Adam lukis gambar sayalah. Nak nampak selim-melim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah.. Ni kes ngelat ni.. :p

      Delete
    2. Kanak-kanak dan imaginasi.. Doktor siap bawa gergaji tu.. Hehe..

      Delete
    3. kannn Aiza... ngeri ngeri.. Kalo mummy memang tak masuklah hospital ni..hehe

      Delete
  12. kira ada bakat ni...kalau sy gerenti xnmpk mcm doktor...nmpk mcm lidi jer hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... takpe nanti bole buat kotak komik tu "saya doktor" settle masalah.. Hahahaha

      Delete
  13. pandai hero mummy ni melukis..kalau JM hanya mampu lukis orang lidi je tak mcm SS tu....sia serba serbi dia pandai dan kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha .. Bakat melukis tu dah ada walaupun lukis org lidi.. Boleh asah lagi.. Wahhh SS... Kreatif rupanya...:))

      Delete