Friday, 16 October 2015

Wildlife Theatre Melaka " Taman Tema Haiwan"

Assallamualaikum...

Jalan-jalan lagi..hehehehee....  Wildlife Teater ni takde la pemes macam produk-produk pelancongan lain yang terdapat di Melaka. Jumlah pelawat pun tak ramai. Waktu aku datang hanya dua family je yang menonton. Facebook tak berupdate. Sedih nau nengoknya. Dah nampak sepi sungguh!  Facebook Wildlife Theater Melaka

Tiga kali round kat sini, hah! barulah dapat tengok show. Cian hero-hero mummy. Punyalah excited nak pi tengok. Ni la masalahnya bila bahagian marketing tak buat keje. Segala info mengenai show, bila buka, tiket berapa, no tel semua takde.. Dulu waktu dibawah pengurusan lama ada jugak facebook,  tu pun tak berapa nak update tapi sekarang apa pun takde. No tel yang terpapar tu pun aku call pun no tel Taman Tema Wonderland. Adusss parah! 

Disebabkan aku beli tiket kat groupon so aku jaranglah print tiket , lagi pun memang dah terpampang QR Code so hanya scanlah patutnya kan.. tapi hampehh.. kena balik umah print . Kat situ printer pun takde ..Adehhh.. Sendu sungguh.  Aku beli tiket dari Groupon kat SINI  so dapat la 20 dis%  sorang.. sikit je pun. Tapi aku ni memang suka beli online ..senang. Aku datang terus tunjuk dan masuk je.

WILDLIFE THEATRE MELAKA
( Show Singa Laut Sahaja)

Alamat :
Pulau Melaka , Melaka ( Berhampiran Masjid Selat)

Waktu Show :
11.30 pagi dan 5.00 petang ( Selasa hingga Ahad )

Harga Tiket :
Dewasa : RM 15.00
( 12 Tahun keatas)

Kanak-kanak : RM 10.00
( 4 Tahun -12 Tahun)

Pintu Masuk Wildlife Theatre Melaka

Dekat pintu entrance tu , ada di tempatkan beberapa ekor haiwan sebagai bahan pameran, tapi sebab dah banyak kali datang tapi tak dapat masuk, staf kat situ pun dah kenal. So dorang kasilah kitaorang beramah mesra ngan haiwan-haiwan kat situ. Habis depa dok pakat belek ular ni. Sekali dia kencing da.. Ular ni takde bisa. Paling suka Hero Besaq la.. sebab memang dah lama bercita-cita nak bela ular. Tapi mummy dia yang tak sanggup nak membela. Ada la beberapa ekor haiwan seperti  ular, iguana dan juga cicak lidah biru tu. Hah tikus putih tu banyaklah buat santapan ular ni..satu aquarium! oh mann..

Yeahh show pun bermula. Burung-burung merpati yang dilepaskan sebagai tanda show dah bermula. Baguih betui burung-burung ni laju je dia masuk balik sangkaq. hehhee Tapi ada gak yang ngelat..

Kenal tak? ayam pun ada .hahahaha lebih kepada welcoming show la kununnya tu. hehehe

Hi.. Nama saya John Master.. ehh bukan John je... Umur saya 10 tahun . Berat saya 110 kilo. Saya suka makan ikan. Hari-hari saya makan ikan. Hensem tak saya..? hehehe

Nak berkenalan dengan saya sila add saya okay, jangan malu-malu jangan segan-segan.. 
ni facebook saya tau...KLIK SINI

Wahhh ada gaya macam ahli acrobat tak? lentikkan kan..  kann.. saya tak kisah la awak nak puji saya. ala malu-malu pulak...

Saya sedang gagah menelusuri air kolam untuk merembat bola. hebatkan saya..

Sebab awak kata saya hensem bak seekor ahli acrobat, saya lompat lagi. Bagi awak suka dan bertepuk tangan untuk saya. 

Saya lompat dalam gelung. Nasib baik muat. hehhe

Lompat-lompat pusing kolam memang saya suka.lebih-lebih lagi kalau dapat upah ikan. Takde upah takde lompat. Paham? paham tak?

Ini kawan saya. Dorang ni adik beradik. Jay dan Anne. Ni dorang tengah menari lagu Micheal Jakson. Ye kot.. Ntah la saya pun tak berapa nak  pasti,  almaklum la saya ni hanya seekor Singa Laut. Jarang-jarang dapat dengaq radio. lain la awak. Jeles tau saya.. ! sob sob sob

Ehhh... Jay!!! Sila kawal sikit pangai buruk ko tu . Kita tengah wat show ni. Nanti orang nampak ko tengah skodeng ikan.Cover sikit !cover..! Eh kalo ada  ikan lebih,   jangan lupa simpan kat aku sikit tau.  Nanti aku belanja ko makan cendol kat jam besar tau. ok Set!

Wahhh Anne.. Hamboiii ko nak lawan aku la tu..pusing pusing bagai. Ingat aku still otai kat sini. Jangan over shadow tau!hahaha :p

Hamboii kissing kissing la pulok. Mentang-mentanglahh adik beradik, sanggup korang bercumbuan dikhalayak ramai ye. wei malu weii maluu...
Abang John tengoklahh dorang bergambar dengan Anne. Abang ada ker... ? hahahaha #SingaLautSiAnneSedangGelakJahat 

Ni sesi bergambar bersama Anne. Bayaran RM 5.00 je. Abaikan muka aku yang berlemuih tu. hehehe
So kira tamatlah show. Tempoh show 1/2 jam je. Tapi hero-hero tersangatlah enjoy!. Mummy pun enjoy jugak. Tak rugi 3 kali ulang alik ke Wildlife Theatre ni. Bestt Wooo! 

Untuk makluman sekiranya singa laut mood tak berapa nak baik, maybe show akan mengambil masa lebih daripada 1/2 jam. 

Ni cicak lidah biru. Dia tak nak bukak mulut langsung. eleehhhh baru lidah biru.. hey mummy kita lidah pink tau.. jangan main-main..hahahaha :P

Ni spesis iguana rasanya . Dok posing baik senyum tengok kamera. Gud Boy! ehh boy ker girl ea.. ala hentam je la labu.

Senyumlahh sikit. Eksen tau awak ni..

Caption serba sedikit pasal cicak ni..

Tamat sudah pengembaraan kitaorang pada hari itu. Adam seperti biasa dah over shadow job mummy. Hero besaq mantain jadi model rasmi mummy. Thanks buat abam-abam yang sudi melayan kerenah hero-hero mummy aritu. Maaflah dorang banyak tanya, macam mak nenek. Mak nenek pun tak macam dorang. hhehehe. 

Thanks For Reading! Wassallam..

45 comments:

  1. eeeiiii...tgk jer gmbr cik UL*R tu terus scrolll smpai bawah....geliiiiiiiiiiiii......nk pegang jauh sekali...tp kagum dgn anak mummy berani pegang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha aik tgk gambaq dh geli.. Hero2 ni memang pencinta haiwan.. Semua dia suka.. Hehhee :D

      Delete
    2. haha..ingat saya sorang je yang scrol laju-laju

      Delete
    3. adeeehh korang ni..baru gambaq, belom jumpa lagi depan2.. dengan orang yg menaip ni sekali jumpa depan2 mau lari tak cukup tanah..hahaha

      Delete
  2. macam menarik tapi tak ada sambutan syang. Mungkin boleh panggil semula blogger untuk review dan bantu menaikkan semula tempat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann... Memang menarik sebenarnya.. Cuma dari segi management dan marketing yang tak berapa nak ok..

      Cadangan yang bernas... Tu la kalo jumpa bahagian pengurusan dia mungkin bole disuggestkan idea ni..

      Delete
    2. tapi x mampu la depa nak panggil blogger utara..hihi

      Delete
  3. macam-macam ada kat Melaka sekarang ni yer ... tapi banyak reptilia dalam tu, geli la :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam2 ada.. Hehehee reptilia tu sikit je dalam 3,4 ekor .. mummy pun geli gak tapi tgk hero2 excited pegang.. Hilang la sikit geli tu.. Hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. Kannnn.... Mummy dia sendiri pun takut nak pegang..

      Delete
  5. Replies
    1. Oraitt.. Thanks . Done follow back..

      Delete
  6. Baru tau ada tempat ni kat Melaka...anak-anak memang seronok kalau dibawa ke tempat macam ni kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama tempat ni Wa.. Tapi promosi kurang.. Kalo promosi okay, rasa sambutan mest okay sebab dia masih dalm area town.

      Delete
  7. kenapa la mrk tak buat publisiti . kalau ramai yg taun ramai yg dtg , kan byk income masuk . jadi blh buat show lagi byk kan ... sapalah punya tpt tu agaknya ... comel semua binatang tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... dulu ada je show ular sawa dan beberapa haiwan lg..tp sekarang singa laut je.. okay nanti mummy siasat sapa punya tempat ye..heehehhehee..:P aikk ulaq tu pun comey gak ker..? hahahaha :P

      Delete
  8. show ayam pun ade ke mummy???hehehe

    john master terrer lah main bola ek..mkn ikan byk2 bg encem bertambah2..hahahha

    ruby mmg xkan lah pegang iguana..cicak ke ape...eiii..geli aihh..

    mummyy..tgn panas jugak ke???
    samaalah kita..tanam pe xnk tumbuh elok..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhahaha... ayam tu tumpang lalu jerr.. hahhaaha macam tarian pembukaan oleh penari kebudayaan gitu..hehhehe
      Oooo mummy okay je semua kecuali ular.. geli wooo...

      aaa tangan mummy panas , tak subur gitu... tapi takdelah pokok tu mati.. tapi terbantut tumbesaran..hahahaha :P

      Delete
  9. wahh sonoknyer bek anak2 tgk live show tuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa... yelahh wak ni Zoo Negara jauh.. g la yg dekat2 ni je..hehhee

      Delete
  10. Dah lama tak pergi Melaka, teringin rasanya nak pergi jalan2 ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai la Melaka Zumal.. la ni Melaka dah ada macam2 produk pelancongan baru.. Happening!

      Delete
    2. Insha Allah Zumal memang letak dalam list tempat bakal pergi...

      Delete
  11. Dah lama tak pergi Melaka, teringin rasanya nak pergi jalan2 ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai la Melaka Zumal.. la ni Melaka dah ada macam2 produk pelancongan baru.. Happening!

      Delete
  12. Alaaaa,nk bela ular plak dia....gelinye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Sakit jiwa mummynya nak melayan.. Hehhehee

      Delete
  13. kalau bahagian marketign mcm tu habislah...lelama tutup camtu je x de pengunjung...sepatutnya perlu buat something lah kalau dah tahu mcm tu kan ishh...geram lak dgr

    mesti x ada kemudahan scanner tu kan...alahai...sendu betul

    isshhh berani betul hero besar ni pegang ular eeeee geli...auntie JM berani makan belalang je dik oi!

    sealion show tu...cam x de org je...sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Staff2 kat situ sampai cakap .. Ni semua keje marketing, takkan kitaorang nak buat. Cian lak dengaq luahan dorang.. Cian kan kalo ditutup macam tu aje.., sbb show tu memang nampak menarik.

      Apa pun tak dak JM.. Sendu-sesendunya lahh...

      Hero besaq tu pencinta haiwan, semua haiwan dia suka.. Hahahah oklah tu JM... Makan belalang pun dah kira hebat tau.. Kenyang pewott..

      Aaa memang takde orang.. Dua family je termasuk kitaorg.. Sob sob sob

      Delete
    2. Auntie Jay Emm boleh jadi Mak Belalang... Ahaksss...

      Delete
    3. Belalang oh! Belalang.. Mana mak hang belalang..keh keh keh :P

      Delete
    4. Opsss mak belalang menyahut daa.. :p

      Delete
  14. sayang betul, tempat ada potensi..huhu

    ReplyDelete
  15. Ular????? Owhhhh tidakkkkkk! I is geli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS kan MACHO..xkan ular pun geli...ce tgk JM..lagi macho tau leh makan belalang :p

      Delete
    2. hahahhaha Macho makan belalang ..Baiklah JM..hahahaha :P

      Delete
  16. Okay scrolll lajuuuuuu lajuuuuuuuu....


    Geli mak nak...

    ReplyDelete