Tuesday, 17 November 2015

Birthday treat Mukhriz : Bayou Lagoon Water Theme Park

Assallamualaikum..

9 November (Rabu) lalu aku sempatlah meraikan birthday Hero besaq yang ker....?? 12 tahun. Kejap je dah besaq. Sebenarnya aku nak tunda je hadiah dia ni..memandangkan kali ni aku cuti sambil bekerja .  Ni pun atas paksaan Hero besaq, katanya birthday abang.. Mummy kena cuti. So  bercutilah aku dengan keje berlonggok kat umah. Cian pulak tgk hero-hero sebab mummy dia dok pulon hadap lappy dia . Tapi apa kan daya dah tanggungjawab .. Layannn jer la. 

Kali ni dorang request ke Bayou Lagoon, Bukit Katil Melaka. Actually ni kali ke-2 kitaorang ke sini, so selok belok kat sini hero-hero memang dah expert la. Siap dah plan dari rumah nak naik apa dulu. Hahahhaha. So tuk mummynya pulak mood memang kelaut walaupun dah berbaju pink munga-munga. Kikiki :p

Tiket seperti biasa aku beli dari Groupon . Dewasa : RM 16 ( harga asal RM 22) Kanak -kanak RM 11 ( Harga Asal RM 16)  so dapatlah sikit pengurangan harga disitu.. 

So saksikanlah aksi-aksi ngeri hero-hero bermain didalam air. Hehehhee. Sedangkan mummy terdampar disisi air , bak seorang ikan duyong yang sedang stress sedang menanti jejaka idaman yang tak kunjung tiba.. Ehh!!?? Hahahahhaa :p huh! Tak kuasa mak jemah! padahal stress keje tak siap-siap. Tgk ?! cuti pun ingat keje. 

Aksi-aksi 18SG

Nampak kaki je...

Mummy and The Geng's

Best woooo...! Seronok tengok hero-hero happy..


Maggi dan sejuk memang tak dapat dipisahkan. Padahal food yang lain semua tak dak . Dah la mahai, lapaq punya pasai bedal ajolahh na..

Happy Face!

Merentas titian 

Actually banyak gak aksi-aksi hero besaq menggoda mummynya tuk bermain sama-sama, tapi memandangkan hari nak hujan.. Mummy dia ketaq lebih sikit. Sejukk weiii air itu.. Air panas tak dak ka kat water theme park ni. Hahahhaha dasar ikan duyong takut air.. Kikiki .Aktiviti berendam didalam air tamat apabila hujan turun ala-ala manja. Sebenarnya rasa macam tak puas je bawak hero-hero pi theme park kali ni. Yelahhh mood kelaut. Takpe ada rezeki kita pi lain na. 

......................................................................................................................................

Notachentamummy : 17 November 2015 . Selasa. Actually arini result UPSR keluar. Tahniah abang.. Apa-apapun mummy yakin abang dah buat yang the best tuk mummy. Syukur Alhamdullilah.. Mummy dan adik syg abang.. Luv U!

Thanks for reading! Wassallam...

82 comments:

  1. assalamualaikum mummy..selamat ulang tahun..anak mummy sama tarikh dengan yan...:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummusallam Yan..Macehh na and happy birthday tuk anak Yan jugak.. :D

      Delete
    2. happy belated birthday kak yan =)

      Delete
    3. Ehhh salah tuliss da.. Happy Belated Birthday Yan.. Adehhh macamana bole salah ni..

      Delete
    4. hahaha mummy ni kan ... baca komen time pening ke? ;p

      Delete
    5. hahhahahaha... tu la pasal.. lupa boh minyak cap kelapa laut nampak gayanya.. hehehhe :P

      Delete
  2. banyak juga permainan dekat taman air tu ye mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa banyaklah jugak.. Tapi sebab kawasan dia yang luas, itu yang suka datang sini. Tak crowded sangat.. hehhe :D

      Delete
    2. patutlah nampak lengang ajer :) ...

      Delete
    3. aaaa legang sikit2 je.. lagipun mummy pi waktu weekday.. tu yg tak crowded sgt//:D

      Delete
  3. Replies
    1. aaa beli kat situ senang, murah pun murah.. hehehehe :D

      Delete
  4. tahniah abg upsr tuu .,

    chantek n smart gmbr happy face tuuh ;) gudjob kipidap mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Wak...

      ala pakai snap je..hehehehe :D gambo wak lagi lawo..!

      Delete
  5. Wah seronoknya main air..kalau hero2 dh bsr mmg suka tmpt cmni..slmt hari lahir ank soleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa main air memang seronok... tu la nanti hero Sue dah besaq jangan lupa bawak pi sini ye.. :)

      Delete
  6. Wah seronoknya main air..kalau hero2 dh bsr mmg suka tmpt cmni..slmt hari lahir ank soleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa main air memang seronok... tu la nanti hero Sue dah besaq jangan lupa bawak pi sini ye.. :)

      Delete
  7. wah seronoknya dapat main air di Sunway Lagoon :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oppsss ni bukan kat Sunway Lagoon.. ni kat Bayou Lagoon..hehhehe :D

      Delete
  8. Happy birthday buat hero besaq... besaq dah makin hensem ..boleh dpt menantu...hihi
    seronok naaa mandi manda.. teringin nak ke Bukit Katil nti balik rmh MIL Melaka....
    apapun tahniah buat abg utk UPSR... moga terus maju dlm pelajaran:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Atie... kalo bole biarlah hensem tu seiring ngan ilmu didada kan.. Moga2 tercapai hasrat. Menantu takmo lagi, lambat2 la sikit..hehehehe

      Datang lah Atie.. best bawak budak2..
      Insya Allah.. Thanks Atie.Amin

      Delete
  9. seronoknya diaorang...budak2 memang kalau dapat main air, suka la..kita yang dewasa ni pun , kalau tak fikir pasal umur memang hilang waras jugak la..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe hero2 memang pantas jumpa air... Happy memanjang. haip haip... Jgn sampai hilang waras , nanti kena gelak.. :p

      Delete
  10. Replies
    1. Kanak-kanak ribena memang lagu tu.. Hehe

      Delete
  11. waaaa.....sonoknyaaaaaa...main air...byk lak tu aktiviti nya....mesti sejuk main air nihhh....sy kalau sejuk2...leh mendatangkan kebuluran.....adehhh...igt psl mkn jer....hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Main memang syok... Tapi pewott cepat keroncong. ! Tapi bab cepat kebukur tu memang bole geng ngan hero2... Makan je kejenya. Dah la tak bole bawak masuk makanan dari luar.. Jenuh nak membeli.hehehe

      Delete
    2. aiyakkk...kena beli mkanan kt situ la ehhhh...diorg ni nk wat bisnes tol kannnn....jgn tekan harga sudah.....mau terjelir lidah tgk harga mmpu tengok jer....hahhaaah

      Delete
    3. Tu laa kena beli kat situ yg jenuh tu.. Maggi RM 5.00 satu cup.. Normally RM 2 je pun kat kedai.. Tapi sin baik tak selalu.. Hehehe

      Delete
  12. seronoknya depa main ayaq.. I alls pun jadi teringin plak pas tgk.. boleh lah p menggetel main ayaq kat Sg Tani tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa memang hantu ayaq.. Best wooo..! Yang kat SP pun ada Theme Park gak kan.. Nanti nak try pi sana gak la..

      Delete
  13. Famous kan tempat ni..happy besday abang..seronoknyaa main.air...kanak2 dan air memang tak dapat dipisahkan..mummy diorang pun sama..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa makin pemes .. Tapi hero2 suka pi sini tak pans sangat jiika nak dibandingkan dengan Wonderland tu. Ya betui semu kanak -kanak memang macam tu... Mummy tukang tumpang sekaki je... Hehehehe

      Delete
  14. hi salam kenal...
    nama mummy julia ye hehhe by the way saya pun julia...murahnya tiket bayou...boleh next time pi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm julia.. Eh nama sama la.. Yeh give me5!
      Aaa beli kat groupun memang murah... Save budget! Hehehhe sila 2 ..

      Delete
  15. Salam singgah sini mummy....wahh...bestnya dapat main air bnyak².....seronok lah anak terunan mummy main air...hihi...
    Selamat hari lahir buat terunan mummy yang sulung dan semoga mendapat keputusan yang cemerlang dalam UPSR..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Diana... Aaa memang best main air.. Thanks Diana.. Insya Allah. Amin

      Delete
  16. baju pink munger-munger di tinggal jgn eh hiksss

    ReplyDelete
  17. wahh..hero2 dah tahu selok belok di Bayou LAgoon tu..so ni kali ke berapa ke sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala baru 2 kali je JM.. tapi biasalah budak2 memang suka explore.. kejapan dah expert selok belok kat situ..hehehe

      Delete
  18. kalau JM kan mummy..mmg tak boleh tgk je bebudak tu main air..JM pun rasa nak terjun...kecak2 air dgn kaki bunting padi tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... memang best main air.. tgk je pun dh teruja.. wahhh kecak2 air dgn kaki bunting padi... keh keh keh :p

      Delete
    2. hahaha bukan jari jer manis ... kaki pun bunting padi gitew ;p

      Delete
    3. hahhaahhaha... sakann gitewww!

      Delete
  19. mood ke laut katanya...dia pergi mencari ikan kew ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. aaa kelaut cari ikan paus..hahahaha :p

      Delete
  20. macam best jaaa mummy

    alahai melaka la pulak....kalau dekat utara ni pi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! cuti sekolah dah dekat dah bole pi ni.. Ala Penang - Melaka 6 jam je.. hehehe :D

      Delete
  21. gambar berhijab dengan tuala nampak macam sorang tu macam pompuan laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa dulu ,kini dan selamanya.... muka kalo tutup towel memang macam org pompuan Hero Besaq tu..heheheh :p

      Delete
  22. hi sis ☺
    I'm newbie and feel free to visit my page.
    hv a nice day..
    smartiesmoo.blogspot.kr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amy... Thanks and have a nice day too . :D

      Delete
  23. Amboi best tu mummy jadi ikan duyung, hehe.. Dah lama tak main air macam ni..

    Tahniah untuk upsr.. Semoga terus success.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha ikan duyonglah sgt.. Kiikiki :p tulah sekali sekal main air ni memang syokk...

      Thanks Aiza.. Amin

      Delete
  24. Syok gak dtg sini....stuju beli kat Groupon...murah sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Mummy memang beli kat groupon je.. Murah kann..

      Delete
  25. Mummy.. ni first time ni dengar nama tempat ni.. hehe..
    tak tahu pun wujud hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiikkk.. Baru tau? Dah lama dah bukak.. Nampaknya kena mai Melaka la meronda.. Heheheh

      Delete
  26. wah...best nyer dapat main air!
    ni kalau anka bujang saya pun, "hantu"!
    oo..tahniah tuk upsr bebaru ni abang
    all the best ye sayang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. Tp mummy takla mandi+ berendam sgt.. Sejukk wooo! Hahahaha :p

      Thanks Yani.. :)

      Delete
  27. dah lama sungguh tak pergi waterpark ni ... sejak anak dah empat, takut tak terkawal ... tak sabarnya nak tunggu diorang besar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy pun sebb hero2 dah besaq , kalo kecik mummy pun tak kuasa nak usung.. hehhehee

      takpe kejap je masa berlalu..tau2 dah besaq..hehehhe :D

      Delete
  28. seronok Nya mummy n anak2 ekin ada kakak n.adik duk melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. apalagi ekin ni lah peluang berfoya-foya.. hehhehee :D

      Delete
  29. Happy belated besday hero besar mummy heheheh,
    Semoga berjaya dunia akhirat ye!

    ReplyDelete
  30. Mood ke laut walu dah pakai baju pink
    Munga2... Keh Keh Keh... Siap bersanggul x mummy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink munga2 pemangkin semangat je.. Sebab tak pergi lautt.. Pegi pool je.. Keh keh :p

      Mestilah bersanggul.. Siap cucuk sanggul lintang lagiii u! Kikikiki :p

      Delete
  31. Mummy sama cam HH... Tgh cuti pon igt keje! Haishhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh leh geng ngan HH la.. Biasalh keje ikut dateline. Bersabo je la.. Hehehehe ;)

      Delete
  32. bestnyaaa... bila lah nk dtg sini. kawan ada kerja sini. huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best bangat! Datang la.. Tapi kali dapat tiket, mummy dilupa jangan.. :D

      Delete
  33. Wuittt mummy...

    Best nya main air...

    Hihi...

    Btw... kita rasa kita dh komen kt sini... tp hilang kot...hihi... ke laut...

    ReplyDelete