Friday, 27 November 2015

Hero kecik vs mummy

Assallamualaikum...

Indahnya cuti sekolah. Hahahaha tu propa je lebih.. Padahal nak pitam hadap hero kecik ni.. Makan .. Pastu kena cukai. Ayat bodek tak tahan.  Mummy hampir pitam.. Hampir je belum pitam lagi..

Walaweiii kitaorang dah ketagih melukis da..  Baik hero kecik ataupun aku. Gadget tolak tepi.. Hah?! Macam tak percaya kan.. Tapi itulah hakikatnya. Kalo keluar , Kejap-kejap nak cari stationery shop nak tapau pen  dan drawing block. Hehehehee. Meh la jamu mata dipagi jumaat yang indah ini.. Kikiki..

Lukisan hero kecik


Meowww


Minion. Dia kata kat sekolah budak-budak pompuan dia suka minion.. Nanti dia nak jual. Dasar otak bussiness.. Almaklum la mummy tak kaya raya.. Semua kena usaha sendiri. Bukan senang nak senang.. Tapi nak susah cukup senang. Hehehehe


Hamster. Hero kecik kata dia suka ni.. Comel sgt.. ! Cehh masuk bakul angkat sendiri. Kikiki


Ni dia bagi kat mummy semalam. Hamboii dan macam pak we mak we lak hero kecik wat kat mummy..



Ni pun dia lukis petang semalam.... Pray For MH370.. Semua soklan  dia tanya kat situ.. Lost? Who died? Where? What? When? Hah?!  Songkok oren hero kecik.. Tudung pink mummy.. Ishh sesungguhnya hero kecik cukup memahami apa yang mummy suka..

Nah  santap mata dengan lukisan mummy pulak..

Ni meoww versi mummy pulak..


Ni mummy and the gang's versi doodle.


Puteri Rimba berleher jinjang..  


Meow kempunan tak dapat ikan.. Hehehehe

Ni la aktiviti kami anak beranak selama masuk hari ke 7 cuti sekolah. Banyak lagi nak kena difikirkan ni. Hero kecik ni akainya panjang.. Mulut pulak tak reti diam dok mengomel. Biasalah copy paste mummy dia la.. Sapa lagi kan. Tak kan copy paste anak jiran sebelah umah pulak . Kikiki :p  ala gurau sikit pun tak bole.. Babab kang!

Thanks for reading! Wassallam.

104 comments:

  1. wah cantiknya lukisan2 tu..bleh bukak galeri art dekat rumah ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... Macam best je bunyinya.. Anw Macehh Murni.. :))

      Delete
    2. setuju tu boleh buka gallery ... boleh jual juga ni mummy, jual poskad, jual doodle online :)

      Delete
    3. Hehehehe .. Tu la macam best je kan bunyinya.. Moga2 amin..

      Delete
  2. wahhh..memang cantik2 lukisan hero dan Mummy..memang berbakat besar nk jadi pelukis terkenal ni... bukan senang nak buat tu..hihi.. part mengomel & tanya byk soalan tu kena kt sy juga skrg.. my abang tu tak reti diam..dok bercakap ja..tanya macam2..pening ii.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Atie.. Insya Allah. Amin.. Aaa budak2 yg makin membesaq besaq ni memang banyak tanya.. Cuma sabar ngan tak sabar je., kannn.. :) so layan je la cuti sekolah dengan leteran dan beletiaq anak2.. Hehehehe :)

      Delete
    2. kannn lukisan mummy dah sure cantik ... lukisan hero kecil pun boleh tahan cantik, kalau sy yang lukis, belum tentu boleh kalahkan hero kecik. hehehe :p

      Delete
    3. Ishhh malu mummy.. Ala baru nak merangkak.. Takde la lawa mana pun.. Hehehehe Anw Macehh Zie.. :)

      Delete
  3. salam, mummy! cantiknya .. tangan yana keras macam batu so tak reti nak lukis lelawa mcm mummy ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Yana.. Hehehhe macehh na..ala tangan munmy pulak macam lesung batu.. Bole geng la tu.... ala nasib je pun, lukis menjadi. Hehehee :)

      Delete
  4. ha, inilah yang kita cari...kita sokong mcm ni..gajet tolak tepi...

    cantiknya lukisan n coloring eh..tetiba rasa nk mewarna gak lah! ;-)) sabtu ahad je kite ada ms penuh dgn anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn mencabar sungguh nak elak anak2 dari pegang gadget...

      Hah.. Apalagi dah bole start melukis malam ni.. Esk dah bole color pulak.. :)

      Delete
  5. kreatip anak dtg dari mummy rupanya.. Dalam femeli I akak i agak kreatip, menurunlah kat anak sulong dia tu haaa... tak habis melukis, mewarna kejanya.. Nilah budak lelaki yg tak bapa aktif diluar.. hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan je ni Syida.. Mummy mana la pandai sgt.. Ni kira nasib je lukis menjadi., hehehehe

      Anak lelaki memang kreatif sebenarnya cuma kena asah je.. Hero mummy pun lasak gak tapi byk kes culik la ni ,,tu yg buat dorang takut nak kluaq umah., hheheh

      Delete
  6. chantek giler ohsem drawing tu., seni hebatt., kipidap mummy dongibabp

    ReplyDelete
  7. Wah..mummy dan hero sama berbakat..mcm ank sy jugak..buat biznes dgn conduct kelas lukisan dan jual lukisan..tapi yg sadisnya kelas lukisan dua hengget je yuran! Bila nk kaya nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh sama gak ea.. Bole geng la ngan hero kecik mummy.. Dia business komik.. Lukis cartoon satu buku pastu jual kat sekolah.. Ramai lak yg beli.. Harga RM 2.00 jugakk.. Sama la memang tak kayo kayoo la gamaknya.. Kikiki :p

      Delete
  8. Bersih dan kemas lukisannya..mmg comel sgt lukisan hamster tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehee.. Macehhhh mama gojes..., :)

      Delete
  9. Kira si hero kecik ni kongsi hobi ngan mummy lah ye. Bukan main talented lagi dia mendoodle. Mummy punya drawings toksah cakaplah,,.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la hero kecik ji bakat semulajadi tapi tulahh byk nak kena asah skill lagi ni.. Baik mummy baik hero kecik.. :)

      Delete
  10. Hero kecik, aunty Farrah suka kucing gemuk bulat ceria tu,.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok nanti mummy habaq kat Hero kecik na.. :)

      Delete
  11. Redho je muka meow tak dapat ikan tu,,..burung atas kepala boleh ngappp apa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn muka redho tak tahan.. Kikiki.. Burung kat atas ikut turn da.. :p

      Delete
  12. Salam mummy.. Cantiknye lukisan.. Terus rs nk g try jugak bli semua brg tu.. Tp klu lukis xcantik mmg nyesal.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassallam dear.. Thanks na. Ala pelan2 lama2 pandai la.. Conteng2 je pun.. Kikiki :)

      Delete
  13. mummy..typo ke MH379 tu..heheheh...
    KG suka la tengok lukisan2 tu ...hero kecik dgn mummynya pandai melukis...pinjam tangan jap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboii nampak aje.. Tu la typo , hadap pakai phone sbb lappy rosak..

      Nak pinjam tangan..?! Mai la amik.. Kikiiki :p

      Delete
  14. memang anak beranak berbakat ni ... mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaah ala mummy ni hentam kromo je pun.. Kebetulan ter cantik kununnya.. Kikiki :p

      Delete
  15. lawanyaaa... suka juga lukis doodle. tp time busy mmg xdpt la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh na Nina.. Ala mummy lukis time meeting je pun tak pun waktu lunch hour.. Time lepak2 tu..

      Delete
  16. wah , mummy ada bakat melukis lah ... nice puteri leher jinjang tu . blh fame lah mummy ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala mummy hentam kromo je pun.. Kiki nama pun conteng2.. Heheheh selamat frame dah pun tapi pakai mountain board je.. Kiiki

      Delete
  17. minion tu cantik....cik yan tak reti lukis minion...nak minion....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yan.. Tu la hero kecik refer Mr. google je pun.. Nanti mummy mintak hero kecik lukis satu tuk yan ea..

      Delete
  18. tak sangka hero mummy pandai melukis...

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Mummy memang cun pun.. Kah kah kah :p pasan nak mampuihhh..

      Delete
  20. Wah...cantiknya Mummy Kulia lukis..macam pelukis professional je..terpegunla Wa tengok lukisan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh wa.. Ala suka-suka je pun.. Cuba nasib kununnya.. :)

      Delete
  21. Eh sorry typo.Mummy Julia ...:)Nilah kalau menaip sambil anak ada kat sebelah..dia pun nak menaip sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Wa.. Mummy Kulia pun bole.. Unik sikit.. Keh keh keh :p

      Delete
  22. Dari kecik dah nampak bakat dah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga-moga kekal bakat tu sampai dewasa.. Jgn tenggelam dek banjir sudah.. Kikiki :p

      Delete
  23. amboiiii....anak beranak berbakat melukis....cantik tuhhhhh....heheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboii hamboii hamboiii lahh jugakk.. Kiikiki macehh Deana.. :))

      Delete
  24. mummy!!!! hero kecil tu lukis mewowm, minion dan harmster tu..ikut contoh or lukis tanpa rujuk contoh..kalau lah ia lukis guna imaginasi mmg terbaik lah..ada bakat...mmg boleh jual pun..cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia refer Mr. Google la JM.. Yg selalu pakai imaginasi dia tu, lukisan sebelum2 ni.. Yg ni mummy baru nak train.. Pelan2.. Hehehe

      Delete
    2. Dia dah standby buat penanda buku tuk jual kat sekolah nanti., hhhee

      Delete
    3. kreatif dan otak bisnes....

      Delete
  25. utk hero kecik tu leh lukis potret auntie JM x hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi minion la jawabnya.. Kikikiki :p

      Delete
    2. minion kaler biru la hehehe

      Delete
    3. aik tang mana datangnya Minion kaler biru ni Arz.. konfius sat mummy..

      Delete
  26. mummy nye sentuhan lagi terbaik!!! kalau JM x mampulah nk lorek byk2 mcm tu jap je terus terlelap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala conteng2 aje lah JM.. Suka2.. Hamboii lukis sampai terlelap.. Makan ada terlelap tak? Hehehe :p

      Delete
    2. kalau aRz pulak banyak-banyak lorek jadi hutan paya bakau la......

      Delete
    3. takpaa paya bakau pun berseni gak tu...keh keh keh :P

      Delete
  27. bagus juga idea mumy , pasni nak ajak cik puteri main kaler kaler lukis lukis juga la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhhehehehe Macehhh.. aaa ajak cik puteri main cop2 dulu pun tak takpa jugak... buat cop pakai kentang ka, cop kat tangan ka.. mesti comey je kan..hehhe :)

      Delete
  28. perghhhhhh.......awat mummy ni pandai lukis sangat nih.....dulu amik art and design ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. mana ada pandai, dok terngesot-ngesot lagi nak melukis ni... dulu amik grafik ja.. melukis tu hobi je..:D

      Delete
  29. bakat mummy turun ke anak ni..best nya la..boleh buat koleksi bersama nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la bakat sapa turun ke sapa.. tapi share hobi yang sama ni memang syok.. semua bahan bole main kongsi-kongsi.. :D

      Delete
  30. Mummy comel.sangat lukisan la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehee Macehh na Cik Ash... ehhh mummy yg comel ker lukisan yang comey..hahahahah :P

      Delete
    2. lukisan jah comel mummy rock n cute

      Delete
  31. Suka kucing bulat tu.. Comel.sangat

    ReplyDelete
  32. Masya Allah... sungguh berbakat....
    #kipidap

    ReplyDelete
  33. Mummy ni mmg profesional artist ke?

    Nk ajak buat projek nak x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy bukan pro.. tapi graphic artist je .

      nakkkk.... projek apa tu? :D

      Delete
  34. cantik mummy lukis.. Seraa kagum sngt dngn org yg pandai melukis ni.. Seraa tangah keras.. xpandai nak melukis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la cantik mana. Biasa2 je. Ala bole je try2 sera... Lama2 pandai la nanti.. Hehehe :)

      Delete
  35. Mummy, pengalaman baju tu macam mana? nak jugak... *larikkkk*

    ReplyDelete
  36. Ehhh... macam tersilap parking.. adeh ! mahap !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..patutlahhh.. babab kang! kikiki :P

      Delete
  37. Cantiknya mummy lukis.. patut geng kamceng ngan Kak Farrah..

    tangan pengkau macam ai, dok tepi dendiam.. ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh na... Tangan Farah lagi hebat kot.. hehehe

      Tangan pengkau boleh wat lukisan abstrak tau..jgn main main..hehehe :P

      Delete
  38. wow Mummy.. nak kena cari jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti nak cari apa Siti? heheheh :P

      Delete
    2. Siti dan Julia dua dua tajuk lagu kumpulan exist hehee....cari ezad kot hahaha

      Delete
    3. eeheeeh nak cari tu pen2 drawing ngan stationaries.. awat tah tulis sparuh ja ahaha..

      Delete
    4. Arz.. takmoo Ezad tak hensem.. keh keh keh..:P

      Delete
    5. Siti dok mamun la tu.. dok tulis separuh separuh.. hahhahaa :P

      Delete
  39. Mummy Julia. cantiknya lukisan. kemain detail. anak I umo2 tahun, bagi pen habis satu rumah dia conteng T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cici... hehhhe saja gatai menyonteng..hehhhe.. Takpa tu seni, seni mural kikikiki :P

      Delete
  40. tengok kelvin teringat game minion paradise....tengah main game teringat kelvin kat sini hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arz bole geng ngan hero kecik la.. hehehhe.. Mummy ni cartoon tgk, tapi lepas habis tengok tak dan nak simpan kat otak.. sapa tu Kelvin pun lupa. kikiki

      Delete
  41. Ada skit2 cam doodle gaya Imran Abd Jabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh SS kena Encik Imran.. Mummy selalu gak pi kursus anjuran Sifoo tu.. kadanng2 yg bayaq sendiri, kadang2 yg jabatan hantaq.. memang adore semua artwork, baik grafik atau doodles dia..hehehe :D

      Delete
    2. Tapi En. Imran punya doodles memang power pun..:D

      Delete
  42. Melukis pon terapi minda SS tatkala sunyi... Cewahhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewahhhh ... cer post lukisan kat blog SS, nak juga tengok hasil lukisan SS ;)

      Delete
    2. kannn.. memang terapi habis, sampai semua keje jem la..hahahha dok ngadap je..

      Delete
    3. Tulahh Zie... mummy pun baru sekali tgk artwork SS.. palagi SS sila wat entry satu.. :D

      Delete