Tuesday, 24 November 2015

Kapten Pisang Love U

Assallamualaikum...

Hero kecik ajak mummy beli pisang cheese kat kaptain pisang... Teringin nak cuba katanya.. Almaklumla tengok kat instagram cam sedap je.. Ooops memang sedap pun... Aritu pergi kat sini hari sabtu tapi tutup lah pulak. Sebenarnya dorang cuti pada hari Sabtu dan jumaat.  adehhhh lupa ingatan kejap aritu kot .. Hehehhee almaklum la dah sejak usia makin meningkat ni banyak benda yang dah makin lupa. haip haip jangan gelak..babab kang!

Lokasi?

Kedai Kapten Pisang ni terletak di Peringgit berhadapan dengan Melaka Sentral.. Sekiranya masuk dari Bank Islam tu akan kelihatan Food Court disebelah kiri .. Kedai dia hujung sekali... Ala yang ada bunting warna kuning tu la...


Kat sini yang menjualnya semua jejaka -jejaka kacak.. Ehhh?!  Plus kedai dia yang sempoii tu .. Mungkin itulah tarikan di kedai ni,  disamping Pisang Cheese dia yang super ohsem!? Nak tau sila try ye.... Hahahahaa :p


Terdapat dua choice.. Tapau atau makan kat situ.. Ala tu standard je pun, kat mana-mana pun sama..  Ada dua box.. Satu regular dan mini jumbo. Terdapat enam jenis topping... Cheese, caramel cheese, oreo cheese, chocolate,  chocolate cheese, cinnamon sugar.. So sila pilih.. Tapi kalo pilih mini jumbo tuk makan kat situ bole letak 4 topping tapi kalau tapau hanya 3 topping dibenarkan...  So pilih lah yang mana berkenan dihati.. 

Mummy tapau je.. Amik mini jumbo, 12 pcs, 3 topping- cheese caramel, cheese oreo dan juga chocolate. Rasa dia marvellous.. Sedap! Tak manis sgt dan tak masin sangat cheese dia. Almaklum la hero kecik tak suka sangat makan cheese, mummy pun tak suka jugak...  Cheese kat sini walaupun banyak tak rasa sangat sebab telah ditutupi ngan rasa oreo dan caramel yang berlambak tu... Yum yum!


Ok tu je nak habaq.. Mana tau hampa pi holiday waktu musim cuti sekolah ni.. Taktau nak makan apa bole lah singgah kat sini.. Mummy bagi solution je.. Hehehehee

Thanks for reading! Wassallam..

98 comments:

  1. tgk jejaka kacak2 tu yg jadi lagi sedap ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahahha haippp cakap pelan2 sikit.. Nanti depa dengaq.. Kikiki :p

      Delete
  2. Amboi topping dia xhengat..ahahahaha..sedap gk pisang chesse ni..Ua pnh try tpi suka yg biasa je yg topping dia chesse shj

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. topping marvellous! tu la normal cheese ngan coklat.. tapi yang ni lain sikit..dap dap.. :D

      Delete
  3. sedapnya... isk2 man nak cari ni.. nak g melaka jauh sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dap dap... tu la kat Penang tak tau ada ker tidak.. hehehehehe takpe nanti datang Melaka bole test k.. buat masa ni mummy yang tolong rasa na..kikiki :P

      Delete
  4. u had me at jejaka kacak..hahaha.kalau ke melaka kena singgah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki... sudah semestinya.. :D

      Delete
    2. Amboi amboi amboi! Sal bab jejaka kacak terus bersinar mata!

      Delete
  5. Alamakkkk, meleleh ayaq liuq mummy oooiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh.. moga terus bertabah ye.. :P

      Delete
  6. Alamakkk.....hancuss duet macam ni...sedaaaaaappppnyaaa Mummy..kat sini tak jumpa lagi yang topping macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki bole je makan waktu cheat day.. Hehheeh sedap bangat! Tu ka mummy pun baru 1st time jumpa.. Yg selalu jumpa tu coklat dia leleh2 manis sgt.. Tak tertelan dibuatnya.. Hehehee

      Delete
    2. balik melaka nanti wajib la aida singgah sini!
      biasa lalu aje.
      topping nyer tu bukan main hebat!!!

      Delete
    3. hehhehe..sila2...
      tau takpe.. topping dia marvellous...

      Delete
  7. Replies
    1. Ala duet pun bole..diet pun bole.. Kikiki :p

      Delete
  8. wahh, ade flowchart tuuu., hehe2
    wak dh penah try pisang cheese nih tapi manislah sangatt.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehehe ini ikut peredaran zaman katanya.. Ooo manis sgt ker wak.. Mummy rasa ok je la jika nak dibandingkan yg selalu jual tu.. Coklat cair yg menggunung tu.. Tak tertelan dibuatnya.. :)

      Delete
  9. wah!...sedap nyer, ada 3 perasa... bunda tak pernah jumpa lagi macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. dap dap Bunda... Tu la mummy baru tau kat sini ada banyak topping.. menarik! rasanya kat tempat lain lom ada lagi kot..

      Delete
  10. salam singgah mummy , pepagi kan yana bukak blog mummy tgk perkataan cheese cheese telan air liur hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Yana... hehheheh sila bertabah ye.. :D

      Delete
  11. tak acai ! masa dok sana dulu, tak ada pown..

    kapten pisang, sila ke Penang pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu belum musim Pisang Cheese.. skrg musium dah berubah.. kiki

      Ala dtg la Melaka baru syokkk..kikiki :D

      Delete
  12. haippp... tahun lepas kot ada gi Melaka central.. tak nampak kapten pisang ni.. uwaaa..nampak sedap sangat tu mummy... wajib nak terjah ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lagi rasanya kot.. mummy pun tak update bila dia bukak.. tau tau dah jadi viral..hehehe :D Sila2.. memang layak dicuba ni..hehhe :D

      Delete
  13. Sebenarnya kan...aku lom penah seumor idop lagu try mkn pisang cheese..ape lg yg berkaler2 cam ko mkn...
    enak betul ke?

    Ishhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hambooiii ko.. aku ni memang kaki makan nak nak ngan Si Adam ngan Mukhriz menjadi je bab makan ni.. try la mana tau kena ngan selera ko sebagai mak buyong..hehehe :D Anyway Tahniah Maz,... ! yeahhh Zariff dapat adik..

      Delete
  14. Salam singgah petang mummy....sedapnya pisang cheese...Diana suka cheese mummy.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Selamat Pagi Mar.. sedappp! bagus sgt buat pencinta cheese.. amat digalakkan untuk try..hehhe

      Delete
  15. Tapi Diana belum pernah rasa yang chees oreo dan coklat....teringin nak juga merasanya kapten pisang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy pun baaru 1st time rasa.. sedap..! hero kecik hantu oreo.. :D

      Delete
  16. huiii..Nampak marbeles...lapar pula ptg2 yang dingin ni..;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..mummy pun lapaq lagi ni...adehhh

      Delete
  17. dekat tempat yan rm 15 20 keping...sama toping

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni makan 12 kpg pun dah mengah.. inikan pula 20 keping..hehhehee harga kat tempat Yan tu , agak murah la.. :D

      Delete
  18. Klu d trg ni pisang kejuk.. 😂😂😂
    Tapi xpernh rs lg sb xsuke chese..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nama lain ea.. Mummy pi sana tak dan nak rasa.. mesti sedapkan versi Terengganu..hehhe "D

      Delete
  19. wahh..mcm2 perasa ada..marveles

    ReplyDelete
  20. wow, nampak pun dah sedap
    mg berbaloi tu

    ReplyDelete
  21. bukan mummy muda lagi ke...baru 30-an kan kan kan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh baru habis SPM ni..kikiki Sweet 17 gitewwww! keh keh keh :P

      Delete
    2. sweet 17 la sangat ... moh kita teka umur mummy hehe :p

      Delete
    3. Ye looorrr sweet 17.. Kenapa tak percaya ker??? Keh keh keh :p

      Delete
  22. Kenapa Kapten Pisang Love U? bukan Kapten Loveu je ke ngeh ngeh ngeh...mestilah Love sbb kita dah beli idang cheese di kedai tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi hamboii hamboii.. babab kang! yeloorrrr.. dah ngap, dah bayaq, dah wat entry mesti love love..kikiki

      Delete
    2. Nape tak Love You Mr Arrogant? Soklan cepu pisang emas... Ha Ha Ha...

      Delete
  23. ada jejaka kacak eh? x leh jadi ni...x beli pisang cheese dapat tgk jejaka kacak pun cukuplah eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi hamboiiii gatai jugak anak daro sowang ni.. ingat mak dara je yg gatai..keh keh keh :p

      Delete
    2. sama-sama naik bulu nampak ... anak dara dengan mak dara sekali hahaha :p

      Delete
    3. Ehemmmm Ehemmm tumpang dehemm je...

      Delete
  24. JM tenung je gambar pisang cheese tu tapi x nampak pisangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat JM.. mummy pun tak nampak.. jenuh dok kais-kais coklat, cheese ngan oreo tu... barulahh nampak rupa pisang dia yang lebo lebo tu..heheheh :D

      Delete
    2. Kalu Jay Emm makan cucur badak... Ada badak tak kat dalamnya? keh keh keh....

      Delete
  25. Biasa dorang guna pisang apa mummmy...pisang abu ke pisang ali ke pisang awak ke pisang emas di bawa belayar hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy tau makan ja.. Jenis pisang tak tau.. Kikiki :p

      Delete
  26. Kenapalah kedai ni tak de kat tepi rumah saya je,...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuh lagu tu.. Hari2 makan pisang kang.. Kikiki :p

      Delete
    2. Tunggu kak farah buat lah.
      Jgn lupa pos se tupperware ye

      Delete
    3. aaaa Farah sila buat.. pastu jgn lupa pos kat mummy sama.. hehhee :D

      Delete
    4. Ceketed kena kawin dengan kapten pisang... Usahkan tepi umah... Pisang tu dalam umah... kah kah...

      Delete
  27. tengok pun nampak sedap sangat, terliur tau ... tapi apesal gambar pisang nyer takde :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn dap dap bangat.. Pisang main nyorok-nyorok da.. Kikiki

      Delete
  28. lamanya tak pegi melaka.. area peringgit tu tahu la. nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi Nina mai la Melaka.. Aaa kat Area Peringgit tu.. Sonang ja nak pi.. :)

      Delete
  29. amboiiiii.....Tq kapten luv u....pandai dia buat marketing.....hahahahahhahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn gitu.. Habis la semua anak dara dan mak dara je yg beratur taglinr punya pasal..

      Delete
  30. byk tol topping dia letak....xkedekut...bagus2....heehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn tu yg buat rezeki depa murah.. Tak kedekut gitewww..!

      Delete
  31. Waaa... macam-macam flavor ada.
    1st time tengok.
    Di S2 ni pisang goreng cheese je yang Mrs. A jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi mai la Melaka.. Nanti leh test.. Lain dari yg lain gitu..

      Delete
  32. Ekin ada kakak n.adik duk dimelaka nuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. palagi mai la sini Ekin.. bole rasa.. sedapp yum yum!

      Delete
    2. Apa kaitan kakak n.adik duk dimelaka nuh dengan pisang?
      * Soklan carik pasal... ha ha ha..

      Delete
  33. Mcm rupa piza ada... lasagna pun ada.

    Yg pasti pisangnya x nmpk...

    Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... bole wat teka teki ni... kikiki

      sekali teka jawapannya pisang da.... tapi pisang dia main nyorok2.. hehhehee :D

      Delete
  34. Abang kacak........... Topping dia mmg memikat selera Tp jauh la pulok....;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. gitewww.. hehehehe

      Takpe jauh dimata dekat dihati pun dah kira ok tu.. hehheehe ( hadoii apa la yg mummy dok merapu ni..:P )

      Delete
    2. kenapa ramai tengok jejeka kacak dari pisang tu....

      Delete
  35. topping dia menarik tertarik kau mmg debomm lah.. lagi2 yg cheese tu.. melelehh..

    ReplyDelete
  36. Honestly... SS pernah makan pisang cheese ni sekali aje... Pastu tak makan dah... Sebab SS rasa pelik.. Tapi lepas tengok gambo mummy ni... Rasa macam nak pi carik plak... ha ha ha... Nafsu tekak... Adeiii laaa..

    ReplyDelete
  37. Nape di panggil kapten pisang? Yang jual tu kapten ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kapten ke? tapi tak tough pun hehehe :p

      Delete
  38. Siap ada flow chart lagikk.. Nasib baik tak kuar lampu trafic lite.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan main2... skill berniaga zaman skrg semua kena tau.. hehhehe :D

      Kalo kluaq traffic light tu memang over ..hahaha :P

      Delete
    2. hahhaha.. hebatkan skill meniaga depa...

      Kalo traffic light yg keluaq , tak tau la apa nak habaq.. meletops bakhang..

      Delete
  39. Solution mummy memang bernas macam beras... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann solution yg bernas sgt kann.. tapi lupa nak tambahh, lepas settle solution ni, jgn lupa lari half marathon tau.. kikiki.. sbb banyak lemak sedang menternak..kikiki :P

      Delete