Wednesday, 11 November 2015

Mee Besen... Yummy!

Assallamualaikum.... Tak jawab dosa, jawab cyg ciked! hehhehe :p

Masih dimood berfoya-foya walaupun keje menimbun-nimbun sampai nak update entry kat sini pun dok tak dan ja..Hehehhee biasalah alasan semata-mata... bak kata pepatah, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Ni kira tengah banyak dalih la ni..keh keh keh :P

Bila stress keje banyak aku memang layan pewott sungguh! bila kenyang otak dah tak fikir apa.. so layan tidoq la pulokkk..hahhahaha nyaman je.. kah kah kah memang kembang la jawabnya.  Kali ni jom aku bawak korang pi layan Mee Besen pulak na.. Dap Dap Dap!

Mee Besen...?! tapi bukan Mee Besen basuh baju tu.. yang tu aku pun takmo.. ni Besen Makanan da..Size dia takdelah besaq mana pun.. Ada Size S ( 2,3 org makan), Size M (3,4 orang makan) dan juga size L (4,5,6 orang makan).. kalau tak cukup juga amiklah 3, 4 besen...hehhee

Nama Kedai :
Candyy Pillow ( Vendor Konsep & Butik)

Alamat :
GF 11, Pangsapuri Laksamana 1,
Jalan Thamby Abdullah ,
Bandar Hilir,
75000 Melaka

Waktu Operasi :
3.00 Petang - 10.00 malam

Tel No:
010-2737856

Facebook :
Candyy Pillow
Peta ke Candyy Pillow

Ni rupa hadapan kedai Candyy Pillow
Ruang makan..Penuh! Lambat sikit jenuh berdiri.


Sempoii ja deco kedai ni.
Dinding yang dihiasi dengan quote aluminum plate.
Ada budak happy dapat makan.. tak dapat makan muncung! Besen lagi besaq dari muka na.. hhehhehee :P

Mee Besen yang aku pilih ni size Medium je, mula-mula ingat nak amik size S tapi desakan hati kata confirm tak cukup..nak nak ada jejaka-jejaka kacak ni..lagilahhh hahhahah. Tapi memang tak cukup pun walaupun size Medium. Rasa dia.. sodap tanpa MSG... sebab lepas makan aku tak pening kepala. hero-hero pun macam tu jugak... Mee pun kategori mee buat sendiri. Debab-debab size dia sesuai sangat dengan orang yang nak makan tu..kikiki

Mee Besen ni korang tak perlulah makan dalam besen tu, dia ada sediakan mangkuk-mangkuk kecil, so korang bubuh lah sendiri ikut pewott masing-masing. Sambal cili kicap pun ada disediakan jugak.. pedas ker..? takdelah pedas mana bole la dibubuh banyak-banyak. Ala kalo pedas minum la air banyak-banyak.  Air pun sedop!

Muka ada senyum jugak..

Hero besaq ngan baju sekolah terus mummy angkut makan kat sini. Cian dia tak dan nak salin baju. Muka sedih je . Tapi muka je la hati pewott berbunga-bunga . hahhaaha ayat propa ja lebih

Air gelas tinggi ada, gelas rendah pun ada pilih ja.. Gelas tinggi RM 6.00 gelas rendah RM 5.00 ja. Perisa apa aku lupa.. hehehee


Mee Besen
Size S : RM 6.00
Size M : RM 10.00
Size L : RM 15.00
Muka makan tak cukup.. nak order lagi tak mau sebab bila tengok ramai yang dok berdiri sebelah -sebalah tunggu meja kosong, hero kecik dah start kelam kabut. Adehh ! Takpelahh ada masa free, rezeki lebh kita datang lagi k.. 

Thanks for reading! Wassallam..

104 comments:

  1. menarik.. penang takde lagi MEE BESEN.. Boat noodle pun tak jumpe lagi kat penang ni.. sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa Mummy ke sini pun sebab ianya menarik dan lain dari yang lain..hehhehe. tulaahhh , kat Penang dah banyak nasi kandar tu yanng takde mee besen ni.hehehe.. :D

      Delete
    2. memang menarik mee besen ni kan ... bila baca tajuk, ingatkan dia boh dalam besen plastik macam kat kampung tu :)

      Delete
    3. Bunyi dia yg unik.. tu yg masing2 pakat nak dok try kat sini. Tapi da kawan mummy sorang ni, mummy usik nak makan dalam besen basuh baju, sampai la ni dia dok tak mo pi makan kat situ .hahahaha

      Delete
  2. Dulu kalau makan dalam besen Mak tampar! tak sopan ank dara buat gitu..ni kalau Mak tengok sahih pengsan terus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... mesti dia cakap tak senonoh punya anak dara.hahahahaha

      Delete
    2. Abis laa kena penampor... Dah jadi mee tampor laa pulak... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. hahahhahaha idea baru..Mee Tampor..kah kah kah.. bila makan semua pipi merah2..!hahaha

      Delete
  3. Kecik aje kedainya ye..meja kayu tu unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa kecik je... tu yg buat sesak tu.. aaa meja kayu tu memang antik sungguh , mummy pun suka..vintage style.. :D

      Delete
    2. tulah kan...tapi decoration dia sangat unik
      tergoda dibuatnya

      Delete
    3. Kan Yanie.. Nanti mai Melaka bole ngetest!

      Delete
  4. perghhh... mula ingat makan mee dalam besen mummy Ja... hahaha.. rupanya ada gak bagi mangkuk2 kecil..hihi..
    nampak klasik kedai mkan tu..suasan tenang naa dgn kayu kayan tu... mauuu cubbaa klu balik Melaka nti... :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah makan dalam besen.. jenuh nak habiskan nanti + hilang vouge ..hahaha :P
      meja je yang klasik sebab buat pakai kayu pallet... oraitt cuba jgn tak cuba.. :D

      Delete
  5. besar betul mangkuk nya..tapi yang mengoda yan..air dalam gelas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa besaq la jugak.. tp kalo size L tu lg besaq sesuai makan beramai-ramai walaupun mee tu takdelah banyak sgt. air tu memang sedap ...yum yum !

      Delete
    2. mee x byk? habis penuh ngan kuah je lah ni

      Delete
    3. aaa kuah ja yang banyak..sib baik sodap..hehehe :D

      Delete
  6. ala... tak sempat singgah sana sebab baru baca entri ni..

    awat mummy up entri sekarang.. huwarghhh ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala sowieeee.... mummy busy sikt lately ni, takdan nak up entry pantas2... Takpe nanti bole mai Melaka lagi na.. heehehehehe :D

      Delete
  7. apa brang makan dalam magkuk kecik..makanlah dlm besen baru sempoi panggil mee besen.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida... jenuh menangis mummy nak habis Mee Besen ni oiiii.... Salah haribulan bole tersembam muka dalam besen ni kang..hahahaha :P

      Delete
    2. Suida...anak dara mcm u tu jgn buat perangai eh nk mkn dalam besen tu...org tgk terus x jadi buat isteri ahaha

      Delete
    3. ya betu anak2 dara sekalian syida pun sama..JM pun sama .. tapi mummy tak pa hahahaa..:P

      Delete
    4. Entah! Kurang harga hantaran nanti.. kah kah kah..

      Delete
  8. luar mcm stinggan dalam mcm kondo, nice deco kedai..
    air nampak mengancam, atas ada rokok hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.... luar berserabut .hhahahahaha Tapi memang kebanyakan vendor konsep lebih kurang sama style deco dorang. Vintage style ! I like!

      Hahahahahaha siap ada rokok..rokok yang mengenyangkan.. hehehe :D

      Delete
  9. Makkkk hoiii.. Ini besen basuh ke pe nih?? Ha Ha Ha.. Jakon kejap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaa.. besen makan la SS.. takkan besen basuh baju..erkkkk tak lalu nak makan..loya oiii! hahahaa :p

      Delete
  10. Skit hari lagi... Mee baldi plak... Adusss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... rakyat marhaen la ni kan semakin kreatif semenjak GST menjengah muka.hehehe :D

      Delete
    2. Saya nak bukak kedai mee batu lesunglah :)

      Delete
    3. Hahahhhaa.. Bole gak.. Nanti jgn lupa jemput mummy mai na. Teringin gak makan dlm lesung batu.. Hahahaha :p

      Delete
  11. Mee leper ni nampak sedap laa... Belum pernah makan lg... Kalu ada memang SS pon nakkkkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee leper aka Mee Soya..Less garam.. Healthy food! Mummy pun 1st time try... apalagi SS..JB -Melaka 2 jam setengah je..kikikik hasut ni hasut..hahaha :p

      Delete
    2. Mummy nak tahu tak.. SS kan... sanggup turun melaka sebab nak makan nasi kandaq semata2... Kat area mydin melaka tu ha.. nak gi penang jauh sangat.... Ha ha ha...

      Delete
    3. Tudiaaa.. Sampai lagu tu sekali. Mummy pun tak pernah makan nasi kandaq kat Mydin tu... Ishhh kena cuba ni ... Begitu kuat tarikan JB-Melaka hanya sepinggan nasi kandaq.. :D

      Delete
  12. Agak2 lepas telan semua ni... Berapa Kilometer mummy kena lari?
    * Soklan carik pasal... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit oit.. ni memang berpasal-pasal ni. lari sampai kena pakai knee guard tau! hahahaha :P #pitam :P:P

      Delete
    2. Hahahah saya baru nak tanya soalan ni,..

      Delete
    3. Hamvoii hampa... Babab kang!

      Delete
  13. Muka hero kecik tak cukup makan tu kelakau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi makcik yang pakai tudung pink biru belakang tu pesen muka apa pulak? Kah Kah Kah..

      Delete
    2. Farah .. Budak tu memang over .. Lepas makan , makan lagi.. Pastu makan lagi.. Bila masa nak kenyang pun tak tau la. Hish.. Katanya pewoot dia bocoq.. Jenuh!

      Delete
    3. SS: yg tu masih tak dpt dikenal pasti...gewam tgk besen tu kot. Hahaha :p

      Delete
    4. Bak kata Detective Conan... Makcik belakang harus disiasat.. keh keh keh...

      Delete
  14. mee besen pulak...aiskrim asu lah, ais krim kelapa lah..pasni? x perlu guna pinggan mangkuk...makan terus dalam periuk or kuali...adoila lahwak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa..la ni semua nak buat kelainan... kelainan tu kan pelarisss.. hehehehe makan dalam kuali dah lama ada la.. cer tgk kat Jaya Jusco Food Court confirm ada..ehhehhe :D

      Delete
    2. hahaha ... tu kuali kecik mummy :p ... JM nak makan dalam kuali kawah tu kot hehehe :p

      Delete
    3. ahhahahaa... tudiaaa kuali kawah.. size S -20 org makan, Size M -30 org makan, Size L- 40 org makan..hahahaha :P

      Delete
  15. x ada msg? itu yg nak sbb pernh mkn meehon sup letak msg berdenyuk2 kepala den

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tau takpa.. buh msg sikit2 ok lagi.. tapi kalo satu senduk besaq memang la .. bukan takat berdenyut mau pitam dibuatnya..hehehehe :p

      Delete
  16. nampak sedap mee tu..sekali tgk mcm mee tarik warisan je,,mesti rasanya kenyal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..tu baru nampak lom lagi try.hehhehee rasa dia kenyal-kenyal manja ja JM..hehhehee

      Delete
    2. mesti kena cuba.. nampak sedap dan kenyal je..

      Delete
    3. ni kategori healthy food... sedap..! less salt , no msg. :D

      Delete
  17. murah tu...rm 6 utk size S...kalau size tu JM leh habiskan sorang je..ehh..mee tu letak ayam, daging or boleh pilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, memang murah!.. kalo mummy sorang pun saiz S macam kacang ja makan. kikiki.. Takdak la dia buh ayam ja..takdak pilihan.. :D

      Delete
  18. Perhhhgh sedap dan murah...

    Bahaya pergi slalu ni mummy... bahaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap..murah pun murah..hehehhe

      Awat bahaya...? habaq mai kat mummy sat..hehhehe

      Delete
  19. Sekali imbas ... kita baca "mee besan"...

    Dlm hati terdetik.... mumy dh nk berbesan kah...

    Hihihi....

    Kronik dh koordinasi mata dan otak kita...

    Kurang aa dha ni.... sel sel otak kurang berhubungkah.... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaahhah hamboiii Mee Besan.. aummmm... ishhh takmo la terima besen, jauh lagi tu... hahhaah :P

      Delete
    2. sama la kita.. masa mula-mula baca tajuk ingatkan besan.. hehe.. lepas baca entri baru tahu..

      Delete
    3. Adehhh besan lagi.. 44 kali sebut dapat besan sungguh nanti kang.. Hahhahaha :p

      Delete
    4. hahaha kalau 44 kali sebut ... 10 tahun lagi dapatlah besan mummy ;p

      Delete
    5. Aduhhh takmooooooooooo... tak rela ku pujuk.. ehhh ! macam tajuk entry SS la pulok..kikiki :P

      Delete
  20. menarik tu.. siap ada saiz s, m, l lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn saiz menunjukkan saiz pewott jugak.. Kikiki :P

      Delete
  21. Hai hai... 1st time terjah sini gugel pasal mee besen.
    tq... mlm ni nak gi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Aida..heheehe hi org Melaka jugak ea.. Sila pi cepat2 takut nanti habis.. Hehhehee Selamat Menjamu selera.. :)

      Delete
    2. pegi dah ahad tu.
      but penuh!
      ada plak 3-4 group tgh tunggu hu hu hu...
      bau mee besen tu da menusuk kalbu hidung!
      mr.asben tak nak tunggu.
      so... gi la dinner dessert kat bkt baru aje :) ha ha ha...
      nanti nak bw anak-anak la makan mee besen... later later...

      Delete
    3. tu la kena pi awai2.. memang selalu pack sesgt!.. ala standar owang lelaki memang jarang nak tggu, org pompuan je. hehhehe ..Takpa lain kali bole pi lagi..

      Delete
  22. perghh murah giler mee besen ni ... mummy order saiz M beso tu baru 10 hengget?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalaulah dekat ... nak juga terjah kan ;)

      Delete
    2. takpe Zie.. mummy tolong makan kan onbehalf. kikiki :P

      Delete
  23. Wah, makan mee dalam besen pula yer ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bukan besen basuh baju ye ....hehehe Yummy!

      Delete
  24. Wahh....memang besar tu besen dia mummy....puas juga nak makan ni...harga pun kira ok juga...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la besaq sgt.. kalo tak tak muat meja.. hehhee aaa harga dia memang murah.. :D

      Delete
  25. Padan dengan nama dia ni kat mummy....mee besen....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha hamboi hamboii hamboiii... padan ye..:P

      Delete
  26. oo kat melaka...cam bestlah tempat dia
    rasa nak singgah aje
    harga dia pun affordable tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa kat Melaka ... Simple je . Bukann takat harga je.. Healthy lagi Yani.. :)

      Delete
  27. wahh unik namanya mee dalam besen,
    x lama lg kuarlah mee dalam telebesen., harhar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan wakkk.. nasib baik telebesen..kalo teletubbies..hah?! sapa nak jawab.. :P

      Delete
  28. kene bukak cawangan kat kampong baru nih.,hhihi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamatnya wak lahh oarng pertama yanng menapak... :D

      Delete
  29. walopon dlmbesen janji sedapp nak tambah tuuu., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. jangan tak tau.. dalam perut pun ada besen tau.. :P

      Delete
  30. salam mummy, yana tgk perkataan besen terus scroll tgk gambar hehehe, besen besi :) air tu sedap!

    ReplyDelete
  31. tak memasal saya telan air liur ... hahahaaa

    ReplyDelete
  32. besaunyaaaa.....btw nampak terliur...insyaALlah nk p jgk jln kt melaka hujung thun ni...

    jemput ke blog saya

    adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. dah try . lama mak ai nak beratur tu . dari pukul 4.30 petang sampai 7.30 malam baru jumpa mee besen tuuu . punya lah excited . entah bila pulak dapat datang melaka lagi . rindu

    ReplyDelete