Thursday, 19 November 2015

Pop Donna Melaka

Assallamualaikum...

Aritu cuti Deepavali berkesempatan la aku lunch ngan hero kecik kat sini.... Sebenarnya selalu dengaq dari kengkawan kat sini best! Katanyalahh... Apalagi bila dapat cuti-cuti macam ni la aku berkempatan nak JJCM ( jalan -jalan cari makan ). Selepas shooping barang dapur kat Mydin Ayer Keroh tu.. Apalagi tekan minyakk zassss ... .. Sampai la ke Pop Donna. Kedai dia atas Pizza Hut berhadapan MMU ( Multimedia University) Bukit Beruang tu.. Sonang ja nak pi..

Ni tangga naik ke tingkat atas.. Sekiranya confius nak naik tangga yang mana satu.. Signage ada, confirm tak sesat. Hehehehe

Ruang dalaman Pop Donna Bukit Beruang Melaka.

Kat sini macam-macam ada. Ni kategori kedai vendor yang  mengumpulkan pelbagai barang dari aksesori wanita, produk kecantikkan, pakaian, kasut, buku-buku dan lain-lain lagi dari koleksi beberapa shop online yang dijual di instagram. So sebagai memeriahkan kedai ni dorang buat la sekali kafe. Sementara menunggu yang pompuan shopping, yang laki bole la ngap apa yang ada kat kafe tu. Tapi memandangkan hero kecik tak suka shopping-shopping ni dia suh mummy dia dok diam-diam dan makan je...Kejam betui dapat anak lagu ni kan.... Sob sob sob... :(( 


Wall yang dihiasi dengan pelbagai barang-barang untuk dijual. Kebanyakkan dari instagram seperti ig : Positive Emporium ni.

Meja semua full. Sib baik waktu mummy datang.. Banyak luck.! Parking senang, meja pun senang dapat. Syukur Alhamdullilah. Rezeki pewooottt katanya. Hahahaha :P

Mummy order air Pink Panter.. Yum!!! Manis melekat!

Chicken Chop .. Ni hero kecik punya. Marvellous! The best ever Chicken Chop yang pernah aku rasa. Hero kecik yang cerewet tu pun setuju menu ni the best!

Boat Noodle. Kocik je bowl dia.. Bole la dua kali ngap masuk mulut. Sedap gak.. Cuma yang buat spoil tu sebab adanya sos .. So rasanya ala-ala manis...  Mungkin yang makan dia pun ala-ala manis.. Hahahaa pasan nak mampuih!

Mummy amik tiga bowl je.. Kalo sedap lagi, kemungkinan 10 bowl bakal selamat hadam. Hahahahaha dasar pewottt lantak!

Hah! Ni la diantara menu yang terdapat di Pop Donna ni.. Harga bole tahan.. Size hidangan pun sesuailah ngan harga. Servis tak cepat , tak lambat.. Almaklum la ramai orang kot. Kesabaran itu bole ditimbang kati sekiranya rasa itu marvellous kan.. Tak gitu!

Ni diantara barang-barang yang terdapat di Pop Donna. Sori gambaq tak berapa nak banyak sebab hero kecik tak kasi mummy pegang phone. Sebab dia kata mummy ni suka sangat amik gambaq.....opss bukan selfie tau... Gambaq berseni, hanya orang seni je yang memahami, walaupun hero kecik pun orang seni gak, tapi seni dia, seni amik gambaq semua blurr..huh! Stress tau.. Hehehhe

Thanks for reading! Wassallam... 

Note : Autopublish 19/11/2015  I 13.30 PM

103 comments:

  1. Best jugak..sambil shopping sambil nggaappp. Boat noodle tu nampak sedap la mummy..dah telan air liur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa best! kikiki silalah lah datang sini..bole ngap sambil nyopping!..hehehe :D

      Delete
    2. untuk kaki shopping + kaki makan ni ;) ...

      Delete
  2. Best jugak..sambil shopping sambil nggaappp. Boat noodle tu nampak sedap la mummy..dah telan air liur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa best! kikiki silalah lah datang sini..bole ngap sambil nyopping!..hehehe :D

      Delete
    2. nape nama dia boat noodle sedang saya hanya nampak mee takde boat =)

      Delete
    3. Hahhahahaa bowl tu kategori boat kot.. Mungkin itulah sebab nama diberi.. Hehehehe...

      Delete
    4. semua pakat nak jual boat noodle la ni ... sebab boat noodle tengah viral skang kot :p

      Delete
    5. Kann makan sekarang pun ikut trend.. Trend ikut viral... Habis trend jenuh la...

      Delete
  3. macam wajib terjah je nanti balik sana ni...best plak nengok banyak barangan aksesori wanita ni mummy...
    amboii mummy sampai 3 Boat Noodle sekali makan... dashyat hang... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. apalagi Atie..cepatlah pi. hehhehe... ala noodle boat keciput je isi dia... sekali dua je ngap dah habis... kalo org lain mesti 4,5 bowl dorang makan tau..hehehehe :p

      Delete
    2. sikit jer kan dalam dia mummy? ... mana lagi berbaloi? mee besen ke boat noodle? hehe

      Delete
    3. Yg dalam besen sekali order.. Yg boat.. Beroder-order.. Cer teka mana yg berbaloi.. Hehee

      Delete
  4. dari dok kat Melaka, sampai dah balik Penang, hajat nak pi tu tertanam di dalam sanubari..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii hajat ja ka.. Takpa walaupun dah tertanam di sanubari , takpa kasi buh baja lebih sikit na, biaq subur..hehhee ada rezeki mai la lagi..ala Penang-Melaka tak jauh mana pun..hehehehe

      Delete
  5. alamakkkk.....terkesima tgk chicken chop tuhhh.....tgk rupa pun dh tau sedap...hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waweeee ... Chicken Chop dia memang sedap.. yummy! hhehehe

      Delete
    2. kan deanna! nyesal tenung gambo lelama

      Delete
    3. Tudiaaa siap tenung lagi.. Hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. ala jgn la sentap.. ala bucuk2 tak mo sentap2 na.. nanti tak cute lagi geng pink sowang ni..hehehhe :D

      Delete
  7. fuhh mummy, deko dia sempoi kan... erm menu pun sedap rupa parasnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa sempoi ja Kak Ana... sweet2 gitu..! tudiaaa kalo tgk rupa paras dah sedap.. so santap mata je la ea..tak yah makan..hahahaha :P

      Delete
  8. Nampak menarik kobsep kafe ni mummy.. Boleh makan dan shopping.. Macam sedap je aiza tengok chicken chop tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konsep yg baik kan Aiza.. Senang... Takpayah susah2 nak cari kedai makan lepas penat shopping.. Mcm2 ada kat sini.. Sonang!

      Chicken Chop tu best..! Sedap bangat..

      Delete
    2. Itu la.. Dah terliur tengok gambarnya.. Hehe..

      Delete
    3. memang terliur kalau tengok lama-lama ... chicken chop siap pasta lagi, kenyang la cam ni :)

      Delete
  9. aida x pernah sampai ni.
    walaupun sejengkal aje dari umah :)
    menarik jugak ekk tempat nyer.
    now aim nak gi mee besen dulu ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik sejengkal je Aida.. Ni wajib cuba ni.. Hehehe

      Lorr tak sampai lagi.. Tapi mee besen isnin tutup tau Aida.. Jgn salah pergi pulak Aida... :)

      Delete
    2. Banyak makanan sedap di sana..

      Delete
    3. tutup ekk isnin. ok ok roger.
      da plan dgn asben, gi mee besen sharp kul 2.50 sampai depan kedai dia.
      jadik org pertama gitu ha ha ha ha ha...
      next week kot. aida cuti 1 minggu. bwk anak2 :)

      Delete
  10. Alahaiiiii.. asal parking jer.. sure gambar makanan. Walhal baru jer repeat lunch. Ni tgk rezeki Hero Kecik.. tak pasal-pasal perut mintak pi cari 'something'.
    - bagus gak konsep macam ni.. sekali harung jer.. macam-macam ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehhe.. bertabahlah ye.. tulahh konsep yg bagus sekali. takyah nak susah pi kedai lain2.. :

      Delete
  11. selamat mlm mummy cyg
    ambooii sedap nya semua menu tu terlioqq gue
    kalau dkt mmg dh terjah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Malam Kak Noor...
      hehehehehe layan tekak sekali sekala kak Noor... asyik makan kat umah je, naik muak. Takpe ada rezeki mai la sini..bole test makan ..:D

      Delete
    2. tungu rezeki dtg beegolek mestu nk balik ronda malaysia lagi ni mummy verangan dulu lah

      Delete
    3. Insya Allah.. ada rezeki tu nanti.. Takpe verangan tu free kak Noor.. :D

      Delete
  12. owh! ada yer air pink panter...

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. aaa memang menarik .. All in one katanya!

      Delete
  14. makanan dan harga juga menarik.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa memang menarik dan harganya pun reasonable.. :D

      Delete
  15. Menarik...Sal org Melaka pun tak sampai sini lagi...

    *Sal singgah ujung minggu di blog Mommy..done follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi orang Melaka... hhehhehee Wahh nanti bole dok semeja ni.. :D

      Oraitt.. Thanks ya..! :D

      Delete
  16. Menarik...Sal org Melaka pun tak sampai sini lagi...

    *Sal singgah ujung minggu di blog Mommy..done follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi orang Melaka... hhehhehee Wahh nanti bole dok semeja ni.. :D

      Oraitt.. Thanks ya..! :D

      Delete
    2. sama ler kita sal :)
      malu kalau org tau ekk ha ha ha...

      Delete
  17. salam kenal julia..
    akak dtg dari blog Arzmoha..
    terus follow sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam...x rugi kenal mummy ni dia peramah heee

      Delete
  18. org seni memeyla kene amek gmbr selalu x mestinyer selfie mummy kanns ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn wakkk.... sib baik ada geng seni kat sini bole backup.. hehehe :D

      Delete
  19. skarang banyak kan kedai konsep cenggini.. hewhew..
    kalo makanan sedap toksah risau.. memang orang akan datang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa Deana... memang dah banyak kedai konsep macam ni. tu la letak la corok mana pun.. kalo makan dan barang yang dijual superb confirm ramai yang pi kan.. :D

      Delete
  20. Assalamualaikum..salam kenai jg..
    dari blog Arzmoha juga..
    suka Blog Julia ni..simple but nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassallam.. hi salam kenal..

      Thanks na..:D

      Delete
  21. nicelah kedai dia...konsep dia tu unik sangat
    menu pula, perghhh! bikin lapo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann simple but nice... Menu dia.. Memang yum yum..

      Delete
    2. Mesti kena cuba kalau turun melaka nanti..

      Delete
  22. terasa nak turun melaka lagi la ... penangan mummy la ni, share tempat best share makanan best ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... amatlah dipersilakan memeriahkan Melaka.. kikikiki.. macam2 ada!.. :D

      Delete
  23. assalamulaikum maaf lama tak dtang tgk sini..

    hero kecik nak manja dgn mummy tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassallam.. xpe mummykan memahami.. almaklumla jenuh gak nak blogwalkin semua blog kan..

      Hero kecik tu dah terlebih manja.. kecik besaq je mummy tgk dia.. eeeee

      Delete
  24. Sedap pula tengok chicken chop tu mummy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pun Deana.. Memang terbaekk!

      Delete
  25. Pop Donna?...JM tahu KPop je ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboii JM hantu KPop rupanya.. Hish hish hish..

      Delete
  26. amoii....nak mkn terus tekan minyak eh? kalau JM tekan pedal kereta kih kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamvoii hamvoii hamvoiii kenakan mummy ye.. Babab kang!

      Delete
  27. tak nampak pun tangga tu nampak pintu masuk je tu..sah lah sesat kalau JM ke sana ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kena sampai sini dulu.. Baru tau sesat ker idakk na.. :p

      Delete
  28. kih kih kih...sib baik hero kecik x suka sopink jika x habis lah dia pow mummy nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang tak suka shopping.. Tapi shopping makan dia suka.. Dan dia selamat dah pau biskut sedap kat situ.. Nak update pun tak dan.. Hadam sudah.. Kikikii :p

      Delete
  29. mummy mmg luck lah...semua smooth je..boleh makan dgn senang hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahh sib baik.. Rezeki pewottt .. Hehehe

      Delete
  30. kah kah kah..pink panter eh..mummy n pink di pisah jangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sudah semestinya.. Dua ulak tgk berkali-kali tapi perkataan pink jugak tg menawan hati.. Heheheh

      Delete
  31. chicken chop ada mee? tgk kuah chicken chop tu dah tahu SEDAP!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spagetti da.. Sodap lak tu. Dah lain dr yg lain. Yummy!

      Delete
  32. boat noodle!!! kalau sos manis mgkin bagi JM cukup lah semangkok je huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa manis sos.. Tapi lapaq punya pasal.. Hentam saja la labu

      Delete
  33. servis x lambat x cepat? adusss ni servis lambat ke cepat ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Servis tgh2.. Ala2 suam2 kuku.. Tak sejuk tak panas.. Kikiki jawab sendiri la na.. :p

      Delete
  34. arghh JM nampak kasut pinggggg tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana mana.. Buat -buat tak nampak.. Kalo tak jenuh nak kena beli.. Kikiki :p

      Delete
  35. makanan dgn style kedai memang memikat hati. ehhehe
    nasib lah jauh. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekatkan lahh... Melaka bukan jauh mana pun.. Hhehehe

      Delete
  36. Mummy.... best nya.... nyum nyum
    ..nxt time kita g melaka kita hello mumy ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. yum yum yum! oraitt jgn lupa roger na.. hehhehe :D

      Delete
  37. Mummy... kt melaka dh buka MPO kan....
    Dah g x?

    Best x mummy...

    Bg review skit plisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa dah bukak kat area A Famosa Alor Gajah tu.. tak dan lagi nak pi.. Almaklum la tempat shopping tu, kena tunggu poket tebal dulu baru pi.. Dah pi nanti wat review sikit na.. :D

      Delete
    2. MPO tu kita boleh masuk jer ke kena beli tiket A-Famosa tu eh? teringin juga nak pusing cuci mata ... cuci poket memang tak mampu ;)

      Delete
  38. bestnya butik cafe macam tu. I tak boleh telan sangat boat noodle. rasa semacam. tapi ada orang boleh layan bermangkuk mangkuk. hehehe. chicken chop tu sangat mengiurkan

    ReplyDelete