Sunday, 15 November 2015

Terima kasih Jari Manis

Assallamualaikum..

Hari tu.. Sesampai je umah kelihatan sayup-sayup je sampul coklat didalam peti pos.. Alamak dah kuyup da...! Ni mesti gara-gara terkena serpihan hujan petang tu. Takpalahh basah sikit-sikit ja. Isinya masih ok.. Tulisan pun jelas kelihatan.. 

Sebenarnya dah dapat agak sapa pengirimnya. Tak lain dan tak bukan Si Jari manis yg cute muet tu la..plus si manis ni pun hantu pink macam mummy jugak.. hehee meh terjah blog JM ... Macam-macam tips travel yang akan kita dapat dari blog Jari Manis ni.. Hehhehe memang terbaekkk!!

Ole-ole sebagai tanda penghargaan top komentor Oktober rasanya kot. Adehh terlupa lak mummy.. Kalo salah betuikan ye JM. Apa-apa pun thanks na JM Muahhhsss..

Sampul surat kecik tu warna pink! I like... 



Cantikkk sgt! Hehehe . Hah.. Top komentor September rupanya.. Hehhhee lupa daa.. Thanks na JM sebab sudi bagi FM ni kat mummy. Tambah lagi koleksi.. Koleksi dari Jogjajakarta ni mummy tak dak lagi.   Bromo Mount, Jogjakarta , Indonesia.  Tak dapat jejak ke sana dapat tengok gambaq pun jadilah.. Hehehehe

Koleksi makin bertambah nampak gayanya.. Heheheh cer cari kat mana Hero kecik letak Fridge Magnet pemberian JM ni.. Jeng jeng jeng... 

" We as blogger , We support each other!" 

Ehh tertiba rasa nak wat logo lak pulak dengan tagline  yg acap kali disebut-sebut oleh JM dan SS ni.. Macam syokk ja.. Hehehehe


Thanks for reading ! Wassalllam..

84 comments:

  1. Tuh dia... bucu paling atas tu... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak teka ... tapi huda dah teka :)

      Delete
    2. yeahhh semua berjaya menjawab..hehehhe :D

      Delete
    3. alaaa..Huda ni...i baru nk jawab ngeh ngeh ngeh

      Delete
    4. ada tajam mata burung helang tak? hehehehe

      Delete
    5. Baru perasan bucu tu... He he he

      Delete
  2. tahniahnyer mummy tuu., samalah wak pon dpt fm bromo jugakk., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh Wak.. hehehehe tak dapat pi.. dapat FM pun jadilah kan wak.. :D

      Delete
    2. wah untunglah semua pakat dapat

      Delete
    3. Untung sabut timbul, Untung batu tenggelam.. hehehee :D

      Delete
  3. waaa...sampul JM ada di mana2....moga makin bertambah rezeki JM lepas ni..aminnn hehehe....papepun tahniah mummy...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM kan pemurah ... bukan setakat sampul dia dimana-mana ... jejak dia pun dimana-mana ... sentiasa no.1 :)

      Delete
    2. mesti tersedak JM ... semua sebut JM :)

      Delete
    3. hahahhah jenuh tersedaklah JM..kikiki

      Delete
    4. hahahhaha....tersedak JM baca komen kita nihhhhh

      Delete
    5. uhuk uhuk uhkuk!!!! patulah rasa gatal je tekak ni heheheh

      Delete
    6. sis JM dah boleh bertanding jadi YB

      Delete
  4. Macam cantik je... Macam comel je... Macam cantik je... Macam comel je... Macam nakkk jeee.. Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh nampak lawa, dia pakai nv... HAHAHA

      Delete
    2. SS... siapa tu.. mummy ker..? hahahhahah pasan lah sgt.. kikiki :P

      Delete
    3. Shida.. hamboiii ! buatlah ngan gaya2 nya sekali na.. hehhehe :p

      Delete
    4. wah duta produk ada kat sini

      Delete
  5. Kalu blogger tak support blogger sape lagi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betui.. hanya blogger memahami blogger .... hehheehe

      Delete
  6. Membaca blog jambatan Putrajaya... Ehhh... Silap... Jambatan ilmu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memmbaca blog Jambatan Putrajaya tu tuk jumpa JM ja... hahahaha :p

      Delete
    2. amboiii...SS igt jmbtan putrajaya jerrrrr...ye laa tpt persembunyian kannnn...hahahahha

      Delete
    3. kannn... jambatan putrajaya je... Jambatan Pulau Pinang tak henggat pong..!

      Delete
    4. Tempat bertapa laaa... Ha ha ha

      Delete
  7. pergh koleksi dia.....banyaknya....huhuhu aRz sendiri pun banyak yang hilang sebabkan anak suka main

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kan? ... penuh fridge atas bawah :)

      Delete
    2. Arz... tu banyak gak yang dah banyak yang patah riuk sbb accident bila bukak fridge. hehhehehe tapi sbb byk gift dr kengkawan so gam lah balik.. hhehehee :D

      Delete
    3. Zie... tu dah ubah sikit cara susunannya.. banyak sgt sampai kiri kanan.. so simpan sikit buh dalam bakul atas fridge + ramai yg dtg umah suka songlap.. Untuk keselamatan . hehehhee

      Delete
    4. satu lagi anak saya suka amik, main pastu pecah....ada yang ditinggalkan di ofis saja

      Delete
    5. aaa anak mummy pun sama dulu.. tapi bila dah besaq ni kurang banyaklahh nak buat main.. hehehehe

      Delete
  8. Mummy ni, kan KJM dah mention dlm kad top komentar sept bukan oct..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tersasullah pulak.. padahal kalo baca balik entry JM tu, memang top komentor Oktober sebenarnya... JM salah tulis tu kot.. hehhehehe

      Delete
    2. mummy!!! hadiah utk Top Commentar Oktober belum di pos lagi..yang ni utk Top Commentar Jul - Sept..means utk Top commentar Oktober hadiah nya lain..so tunggu!!!!

      Delete
    3. ooo ye ker... Macehh na JM.. muahhhs!

      Delete
  9. WE ARE BLOGGER WE SUPPORT IS OTHER..

    ReplyDelete
  10. bila tengok FM patung comel vietnam tu teringat sy punya ... tapi sekarang dah takde lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik mana pi tu...? dia pi Balik Vietnam kot.. hehehhee :P

      Delete
    2. aik mana pi tu...? dia pi Balik Vietnam kot.. hehehhee :P

      Delete
    3. pas photostat, liminate pastu tampal... hehhee

      Delete
    4. Misteri tu pi balik vietnam.. Hihi..

      Delete
  11. wow mommy, jeles tahab gaban ni tengok koleksi FM mommy..haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ada la sikit2.. buat penyejuk mata.. :D

      Delete
  12. banyaknya FM...tahniah mummy Ja..amboi bnyk koleksi tu.. murah rezeki yg memberi..
    eh! sy suka gak tagline tu mummy... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Atiey... bole la sikit2.. Tu moga murah rezeki JM. Tu tagline SS dan JM.. mummy copy paste je.. :D

      Delete
  13. Tahniah dapat hadiah dari JM.. Banyak tu koleksi FM mummy.. ;)

    ReplyDelete
  14. Banyaknyer FM dia penuh satu fridge... tahniah dapat lagi dari JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Bunda.. Ala2 kawan2 je yg kasi.. Xjalan2 tak mampu bunda..:D

      Delete
  15. wah byknya koleksi...bestkn bila dpt hadiah.hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada la sikit2 UA... ni pun kengkawan kasi.. tu la dapat hadiah memang best!.. :D

      Delete
  16. mak aii best nyer dpt fm.
    feveret aida jugak...
    tahniah...
    agreed dgn semua.
    blogger support each other :) in shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... Thanks Aida... :D Kan tagline tu memang best kan..

      Delete
  17. Tahniah Mummy, banyaknya fridge magnet Mummy ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh Zumal... ada la sikit2..hhehehe :D

      Delete
  18. Tahniah mummy...cantik kad dan fm tu....mummy punya fm bnyak lah...jeles tau tengok...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Diana. hehhehee Alhamdullilah ada kawan2 yg sudi bagi..hehehe :D

      Delete
  19. mummy!!!!! terima kasih selalu menceriakan blog JM..itu je yang mampu JM balas sbg penghargaan...skema tak komen i heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye...! ala sama la JM ngan SS selalu datang blog mummy.. meriahkan Teratak Chenta mummy ni.. isi pun dok merapu ja.. heheheh Macehh na..

      Skema?? ada la sikit2..hehehe

      Delete
  20. Wargh....mummy pecinta FM gak...jeles Sal...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhehe fanatik gitu..kikiki.. Jangan jeles na.. Hehehehe almaklum la nak menapak ke negara org tak tau bilanya.. Dpt kumpul fm pun jadikahh .. Heheeh

      Delete
  21. wow Mummy !!! dah boleh buka galeri tu banyak nyeeeee koleksi.. hewhew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahaha.. Kalo nak bukak galeri kena ribu riban koleksi FMnya.. Hehehhee

      Delete
    2. kan siti...banyak giler
      museum pun boleh dah ni

      Delete
    3. Hahahhahaa hamboii hamboii hamboiii...

      Delete
  22. saya pun suka juga simpan FM ni tau
    tapi anak dara saya suka buat main benda tu
    asal main masak2 aje...FM saya jadi daginglah,,,jadilah ayamlah
    sabo ajelah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha biasalah budak.. Dapat lak anak daroo kan.. Hero2 mummy suka susun balik .. Ikut mana yg berkenan dihati.. Tapi belun kagi dia test buat masak2.. Hamboiii buat ayam , daging.. Haiii kenyang ka omaknya.. Anak dah siap masak.. Kikiki :p

      Delete