Tuesday, 5 January 2016

Nanafa Beauty " Licin Monne Putih Seppo!"

Assallamualaikum.. 

Jerawat lagi.. Parut lagi.. Apa? Kulit wajah tak sekata. Keluh kesah yang acap kali kita dengarkan. Lagi parah bila nak tempek  mekap-up ! sedihhh oii. Bercapuk-capuk muka bila make-up tak sekata tambahan pulak bila kita duduk dibawah sinaran matahari. Bayangkanlah wajah kita waktu tu.. tak ker dah macam tepung gomak..! ni wajah ala tepung gomak hokay.. kalau kuih tepung gomak sedap juga kalau dimakan..hahahahaha.

So jerawat , parut, pigmentasi, kulit kusam dengan  wanita ni memang payah nak dipisahkan.  So kita sebagai wanita kenalah pandai cari produk yang sesuai. Tak giteww..! Bahkan bukan wanita je ,lelaki pun dah wajib ye. Untuk membina self confidence apabila menghadapi masyarakat.

Ada sesetengah tu suka sangat la pakai produk pengelupasan yang menipiskan kulit tu.. Tak elok tuk kulit wajah dek non oiii... Makin nipis kulit kita yang tak berapa nak tebal tu , lain la kalau kulit wajah kita tu pakai kulit peha, tebal! ... Hahahhaa! opsss tergelak besar lah pulok.. So pleaselahh stop menggunakan  produk-produk yang mengelupaskan kulit wajah kita tu.. Tak pasal-pasal, jerawat tak hilang, tapi penyakit lain pulak yang hinggap. Kan susah!

Disebabkan masalah jerawat , pigmentasi, parut, warna kulit kusam yang semakin membelenggu wanita dan lelaki masa kini, maka tercetuslah satu produk yang dinamakan Nanafa Beauty Blanco Set " Licin Monne Putih Seppo"! Ala maksudnya licin gilerr putih melepak la.. Kecek Kelatan gituuu

Blanco Set by Nanafa Beauty 


Kelebihan Blanco Set

1. Ianya dapat mencerahkan kulit 

2. Membantu membaiki kulit dari dalam

3. Melicinkan kulit

4.Menyihatkan kulit

5. Membantu membuang toksin daripada  kulit wajah

6. Membantu memulihkan jerawat tanpa meninggalkan parut.

7. Membantu menyerap lebihan minyak pada kulit.

8. Mengandungi allontoin yang dapat meransangkan metabolisma sel-sel kulit. 

9. Malahan ianya cukup sesuai untuk mereka-mereka yang terlalu 
sibuk dengan komitment sehingga lupa akan penjagaan kulit wajah .

10. Menariknya lagi, produk ini bukan untuk perempuan je.. Lelaki pun bole juga tau.



Blanco Bar. 

Serum ini digunakan sebagai anti-septic yang dapat membantu melindungi kulit dari jerawat  malahan mampu bertindak sebagai anti-microbic. 

Blanco serum yang berbentuk gel ni, serius tak melekit langsung tau. Serap terus ke kulit wajah. Ianya bole dipakai tak kira siang ataupun malam. Basuh muka dengan Blanco Bar  kemudian sapukan serum barulahh bole tempekkan bedak mahupun foundation. Barulah nampak marvellous.gebu gebas,  fresh dan juga lebih flawless!

Heroes Mens Wash

Alamak terkejut boboy! Hahahaha .. Hah?! Jangan tak tau.. Sekarang bukan hanya produk pencuci wanita je ada, lelaki pun ada hokay.. So tak kira la lelaki mahupun wanita semua kenalahh menjaga kebersihan. 

Seriously ini adalah produk pertama di Malaysia sebagai pencuci tut tut tut untuk lelaki.." Nourishing.. Soothing.. Clensing.. Smoothing.." Segalanya hanya terdapat dalam satu botol. Hebat kan!

Kelebihan Heroes Men Wash 

1. Beatin 
Anti kerengsaan pada kulit. 
Mempunyai antiseptik yang membunuh bakteria yang tidak diingini.

2.Extra Sireh
Membantu mengurangkan radang kulit dan melegakan gatal-gatal . 
Ianya juga mencegah ejakulasi premature.

3. Glycerine 
Mencerahkan warna kulit. 
Menggantikan sel-sel kulit yang rosak dengan sel baru. 
Membantu menghilangkan kotoran di permukaan sel.

4. Sea Salt.
Melegakan gatal-gatal kulit. 
Bersifat alkali dan menguatkan sistem imunisasi badan.

5. Catuaba extract.
Membantu memgatasi masalah mati pucuk. 
Meningkatkan tumbesaran saiz penis. 
Meningkatkan syahwat dan mengurangkan risiko kanser prostat.

6. Menthol Crystal
Meningkatkan pengaliran darah dengan meningkatkan pengangkutan oxygen.

7. Free Sles, Free Paraben, Free Silicone.

Produk pencuci alat sulit lelaki ni HALAL  dan telah diluluskan oleh KKM. 



"BOB.OB SI.HAT , GAGO.H MANTOPS! 
Segalanya hanya dengan satu langkah je. 
Gunakan produk Hereos Mens Wash yang pertama di Malaysia. 

Cara untuk mendapatkannya. 
Nanafa Juta  Beauty
Lot 674, Jalan Sabak,
Pengkalan Chepa,
16100 Kota Bahru.

Tel No:
+6016 .980. 6500
+6016.412.6546
Instagramnanafabeautyhq
FacebookNanafa Beauty HQ


32 comments:

  1. Ape ? kulit peha.. auch..ramai pulak yang tergoda nanti... ^_^

    ReplyDelete
  2. perghhhhhhhh speechless.. nk try sikit kak julia ..leh?
    Salam kenal dr KBBA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee Hi Yan Ty.. Salam Perkenalan jugak... nak try meh sini meh kak je tempek kan.. :D

      Delete
  3. Terima kasih Mummy Julia for d review...love it! Nanti boleh la terus jadik pengguna setia Nanafa Beauty...

    Untuk sesiapa yang berminat, boleh terus hubungi HQ Nanafa Beauty ;
    +60164126547 | +60169806500..

    Tanx once again mummy Julia 😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Nanafa Juta Beauty.. Thanks for like it! Insya Allah. :D
      .
      Terima Kasih juga sebab sudi menjadi penaja rasmi bagi Bengkel Fotografi KBBA di Agrofarm haritu..

      Delete
  4. Mummy guna x produk ni? kecuali heroes men wash (tapi xtahu lah klu mummy guna)..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilahh guna, nak cun meletops kann... Yang heroes tu taklehh habaq mai kat sini, tu kena PM tepi..hahahhaaha.. :P

      Delete
  5. haha, memang bestnya!
    lelaki pun kena jaga kebersihan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Wendy... Nanafa Beauty is the best!..
      .
      Mestilah lelaki pun kena jaga kebersihan kan.. Wajib!

      Delete
  6. hai , ain datang singgah sini .
    dan follow awak juga :)

    selamat berkenalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ain.. Thanks ye.. Nanti kita pi ronda blog awak ye.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. Perghhh guna pencuci muka blancp tu memang best arhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..Yaya pun pakai kan.. mesti lagi meletops lepas ni!

      Delete
  9. wahhh lepas ni mesti putih gebu kebaboom....

    ReplyDelete
  10. putih bersinar lepas ni mummy ye ¡:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. Tak yah penat-penat mummy rendam dlm clorox nak putih.. Segalanya mudah dengan nanafa.. Hehehehe

      Delete
  11. Replies
    1. Gebu gebas la kak jue lepas ni..aummmm

      Delete
  12. Wahh....macam menarik jer ni Mummy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik .. Untuk cantik pakai 2 produk je.. Takyah tempek macam2 .. Pastu tggu result nak gebu gebas dan mantops je.. Hehehhe

      Delete
  13. uish dia punya tagline tu bahasa apa tu MummyJ ? o.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comelkan tagline dia.. Kecek kelate tu.. Heheheh

      Delete
  14. Ingat ke untuk wanita je.. Untuk lelaki pun ada juga.. Penting jaga kebersihan untuk keyakinan diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Aiza.. Kebersihan sekarang tak limited buat wanita je.. Lelaki pun dah kena jaga kebersihan kan.. :)

      Delete
  15. wah menarik
    1st time dengar jenama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa.. Jenama pertama tuk pencuci tut tut tuk lelaki di M'sia tau..

      Delete
  16. daripada kelate ko... balik kelantan ni keno cari la... nak beli utk abe tersayang ni

    ReplyDelete