Monday, 18 January 2016

Oh Mee Bodoh!

Assallamualaikum..

Dah lama mummy dok ushar nak makan kat sini, dah hari-hari lalu lalang pergi keje lalu sini.. Asal lalu je mesti ramai yang dah beratur panjang sehingga keluar kedai.. hish tak bole jadi ni.. kena cuba jugak. Mummy  rasa dah bertahun mummy tak singgah makan kat sini. Last waktu Mukhriz kecik lagi kot.. oittt dah hampir 5, 6 tahun tu..hahhahaha ok "Wajib" try balik ni. Sebab mummy pun dah hampir-hampir  lupa macamana rasanya.. sadiskan..hehe

Apa yang unik kat sini sampai dorang sanggup beratur panjang.. Serius mummy pun tak tau. Yang beratur ni pun bukan sebab nak order mee ... tapi sebab nak order telur goyang, sambal dan timun yang diletakkan dalam satu pinggan. Pelik tapi itulah realitinya. 


Ni lah rupanya telur goyang tu.. Sambal marvellous! Mummy tak beratur. Anak-anak dah besaq mummy kerahkan aje suh depa beratur .hahahhaa kejam! kejam! dapat mummy lagu ni. Ala dulu mummy dah puas beratur kini turn anak-anaklah pulak ye. Cayang anak mummy!

Nak makan sini kena ada geng, sorang jaga meja sorang pegi order. Kalo takde geng sila makan berdiri. hahahahahaa " Gelak Jahat" 

Hero kecik dan telur goyangnyer... Order ngan Air Kosong peberet dia. Dia kata kat mummy kita kena jaga kesihatan. Kata nak sado... ! hahahahah sadolahh sangat anak mummy oiii!


Dah siap order telur dan air bagai.. barulah Mee Bodoh akan dihantar kepada mereka-mereka yang berada dimeja .. Cakap je nak berapa pinggan. Cepat je dorang hantar. Rupa? memang macam Mee Bodohlah! kosong je.. Tapi korang jangan risau lepas makan korang tak bodoh.. Tengok mummy waras je lagi sambil tulis blog..hahahahahaa . Nak makan mee bodoh ni kena ada caranya juga.. Sila bubuh cuka dan kicap.. Pastu gaul rata.. barulah ngap! sedapp.. sekali sekala la.. selalu selalu tak boleh kak non oiii , kolestrol tinggi ! minyak berlinang-linang ..hahahaha :P Nak cuba search je pakai  Waze.. Mee Bodoh Tengkera. Confirm jumpa... Cuma mummy cadangkan korang pegilah awal-awal pagi , kang tak pasal-pasal kena makan berdiri. Jumaat tutup okay . Untuk makluman hehhehe

Thanks For Reading! Wassalam..

49 comments:

  1. hehehe bodoh pon bodoh laa asalkan laku..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann jgn yg makan ikut bodoh sekali sudah.. Hahaha

      Delete
  2. Hehe ada gak nama camtu yer Mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Zumal... Nama asalnya Mee Hassan tp disebabkan kepemesannya dan rupa mee tu terus dipanggil Mee Bodoh.. Ehheheh

      Delete
  3. bodoh pun bodohlah asalkan sedap nak ditelan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahahaha.. Kann! sedap dan yg penting perut kenyang..

      Delete
  4. Assalam. Nak try masa pegi melaka Dec lepas tp hubby kata jgn jadi bodoh sat lagi makan berdiri. Terus kensel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm..hahahaha... Takpe lain kali mai la awai2, takdelahh beratur panjang.. So xdelahh rasa bodoh sgt makan berdiri.. Kikiki :p

      Delete
  5. Terkejut tgk nama mee...

    Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan pengsan sudahh.. Jenuh mummy nak angkat. Hahahaha

      Kat Melaka kan macam2 ado! Kikiki :p mee besen, mee bodoh.. Lalala

      Delete
  6. Mumy ... org Q tu sebab telor goyang ka sebab sambal?
    Nampak macam telur goreng mata je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda.. Sbbnya dua2.. Sambal dia sedap makan lak ngan teluq goyang aka telur goreng separuh masak.. Sedap dek non oii!

      Delete
  7. macam beast jer Julia..nampak simple mee ni ....nanti p melaka nak singgah lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Korie.. Memang simple sangat.. Harga pun RM 1.50 satu pinggan tak termasuk telur ye.. Murahh sgt! Mai la.. Macam2 ada. Hehehe

      Delete
  8. macam beast jer Julia..nampak simple mee ni ....nanti p melaka nak singgah lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Korie.. Memang simple sangat.. Harga pun RM 1.50 satu pinggan tak termasuk telur ye.. Murahh sgt! Mai la.. Macam2 ada. Hehehe

      Delete
  9. yana tak terkejut tengok tajuk ni sebab kat tganu ada kedai jual maggi bodoh, kedai dia memang ramai orang kedai buku lewat jugak , malam pulak tu, yana tak pernah pi la , just buat kat rumah je laaa hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ye ker..ada gak yg pakai "title bodo" tu kan.. Sebenarnya lebih menjurus ke atas simplenya cara masakan je pun. Manusia ni dah muak makan sarat barat kot.. Tu yg nak simple2 je. Hehehe :)

      Delete
  10. ooo mcm ni rupanya mee bodoh.. hehehe tk makan mee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa ni la mee bodoh.. Ooo rugi rugi., hehehe

      Delete
  11. haha...lawak pula baca
    mee bodoh kebiasaannya merujuk pada mee yang dimasak kosong
    kalau ada pun bahan asas aje
    saya biasa buat nasi goreng bodoh...haha

    wah...cam sedaplah mummy
    bak mai sepinggan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Yani.. Bodoh tu lebih pada simple je pun..

      Mai la sini.. Mummy kasi sepinggan

      Delete
  12. 1st time dengar mee bodoh ni...hehehehe
    insya Allah boleh cuba nnt...

    salam perkenalan...
    saya singgah & Follow Blog ni..
    jemput singgah & Follow Blog sy juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheehe.. Nanti bole cuba munirah.. Sedap!

      Wslm.. Thanks mai jengguk blog mummy.. Nanti mummy pi ronda na.. :)

      Delete
  13. Terkejut juga MD mummy baca tajuk entri kat atas tu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... Tudiiaa sampai terkejut bagai. Ahahha :p

      Delete
  14. Walaupun nama agak pelik yang penting tu kesedapan dia kan mummy....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa pelik tapi sedap. Nama asal Mee Hassan tapi acap kali jadi bualan dengan Mee Bodoh. Hehehe

      Delete
  15. jangan jadi bodoh pas makan nanti kay mummy :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Tidak! Jangan monyet jangan.. Hahahaha :p

      Harap2 taklah kalo tak ramai yg dah jadi bodoh ni. Hehehe

      Delete
  16. rasa macam pernah nampak kat TV lah gerai mee bodoh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa selalu masuk tv.. Latest aritu mummy tgk kat 737.. Go asean. Tu yg tertarik nak tulis pasal ni. Hehehee

      Delete
  17. awat dipanggil mee bodoh ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia masak simple je.. tak bubuh macam2 ingredients.. sbb tu dipanggil mee bodoh.. hehhehe

      Delete
  18. "Mummy tak beratur. Anak-anak dah besaq mummy kerahkan aje suh depa beratur" KEJAM! Kah Kah Kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kejam ala2 manja la SS...

      Ala SS jeles la tu, takde sapa nak suruh beraturkan..hahahhaa :P

      Delete
  19. Pelik.. Makan telur goyang je pon... beratur panjang... perghhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah jangan tak tau..penangan Mee Bodoh.. yang dah pernah makan je yang mengerti..hehehe :P

      Delete
  20. Soklan klise... agak2 berapa kalori mummy burn lepas makan semua2 tu? he he he... Matik laaa kena pelangkong! ha ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii dah macam jawap soklan exam... biarkan kosong jelahh... soklan tanpa jawapan.. hahahah :P

      Delete
  21. Mee bodoh.. Bahulu pekak... ha ha haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pelik.. tapi tulahh manusia , jenuh dok ligan dan dok beratur.. hhehehe :D

      Delete
  22. ingat air bodoh je..mee bodoh pun ade...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 bodoh ada dalam ini donia..hahahahaha :P

      Delete
  23. Replies
    1. hahahahaha.. mee budak sekolah susah sebut.. mee bodoh cepat dan pantas! hahahaa :P

      Delete