Tuesday, 12 January 2016

Peraduan Bonanza OK 2015

Assallamualaikum..

Peraduan bonanza OK 2015 ini merupakan kali ke lapan sejak diperkenalkan pada tahun 2004 . Ianya bertujuan untuk menghargai pelanggan-pelanggan utama yang masih setia dengan produk keluaran OK Group atau lebih dikenali sebagai produk Orang Kampung dan ini  merupakan  edisi kedua bagi tahun 2015. 

Nak masuk peraduan ni senang je. Beli je produk orang kampung, kemudian lengkapkan borang penyertaan yang diperolehi di kedai-kedai yang berhampiran yang mengambil bahagian tapi jangan lupa sertakan juga resit rasmi sebagai syarat kelayakan . Banyak juga hadiah-hadiah yang disediakan antaranya sebuah Perodua Axia  dan Vespa LX150 malahan ada juga hadiah-hadiah istimewa yang lain seperti motosikal Kriss, loket emas, televisyen Samsung LED 32" dan juga telefon bimbit jenama OPPO yang dianggarlan secara keseluruhan berjumlah RM 150, 000.00.

Sempena penyampaian hadiah aritu sempatlah mummy menghadirkan diri di Mahkota Parade bagi penyampaian hadiah fasa pertandingan yang kedua iaitu 15 Mei - 15 Julai 2015.  Penyampaian hadiah fasa pertama sudah selamat berlangsung pada 13 Jun 2015 aritu di  Hotel Seri Malaysia. 

Hadiah-hadiah utama yang menanti peserta pada hari itu. Jeng jeng agak-agak siapalah yang berjaya membawa pulang kereta dan juga motor ini.. Jangan lupa baca sampai habis ye.


Sesi pertama permainan bagi mendapatkan luck masing-masing. Sebenarnya bukan senang nak memenangi hadiah  kereta , motor dan hadiah-hadiah yang lain , semua peserta yang berjaya ke peringkat akhir haruslah mengharungi beberapa lagi halangan lain seperti membaling dat  ke belon sehingga pecah serta memastikan didalam belon itu terdapat kertas yang mengandungi logo Orang Kampung.  Baling gelung dalam botol dan berbagai lagi lah. Agak mencabar jugak sebenarnya , nampak je macam senang. kannn..


Kakitangan OK group bersama pemenang-pemenang hadiah utama hingga tempat ketiga.

Mummy , Kak Zura dan juga Farah pula berposing bersama pemenang-pemenang yang berjaya. Alamak side mirror vespa tu lagi tinggi dari mummy da.. opsss!

Mummy posing senget bersama-sama produk Orang Kampung.

Produk-produk orang kampung yang berjaya mummy bawa pulang..ehhhh! nak jugakkkk.. hahaha :p


Mummy testing Jus Chantek Orang Kampung.. dengan harapan lepas minum cantiklahh.. Ianya mengandungi pati delima dan serapat.. hehhee :D

Thanks for reading! Wassallam.

49 comments:

  1. tuari wak menang motor kapcai je dlm peraduan power root.,
    nak kena try gak la produk OK nih., manetau leh menang kete., hikhik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bestnya wak.. menang motor.. ok dah menang jangan lupa bawak geng2 blogger round tau..hehheehe :D

      Delete
    2. Kan wak memang power bab contest2 ni.. Hehehe

      Delete
  2. mana tau dpt vespa kuning tu.vromm
    lps ni kalah che ta,mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. mana tau kan.. next time mummy pun nak try jugaklahh..hhehehee Tapi mummy nak vespa pink! takmo yellow.. tak vouge..hahahha :p

      Delete
    2. Yeahh! Tp sebelum cat.. Apa kata Huda tolong beli dulu.. Hehehe

      Delete
  3. yan masih setia dengan minuman power root kacip fatimah...lain kali yan rasa yang ni pulak k

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap gak produk2 orang kampung ni kan.. sila2 dah banyak produk org kampung la ni..

      Delete
  4. yang purple tak ngam dengan tekak..cantik lom jumpa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chantek sedap gak.. lepas minum confirm cantikk..ehhh cantik ker mummy..hehehe

      Delete
  5. tak dapat kereta..beli produk dia jadilah ye mami :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... jadilahh. Yang penting dalam produk tu mcm2 khasiat ada. tak gitu Yan..heehhe

      Delete
  6. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Bertambah2 cantik lah mummy lepas ni dengan produk orang kampung......terbaek...tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHAHA... Mudah-mudahan Bunda..Amin :D

      Delete
  8. bagus produk orang kampung ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann... Mummy pernah makan teh orang kampung sampai kurus kering mummy dia buatnya..hehhee

      Delete
  9. mummy tak dapat bawak balik vespa ka heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy pun kalo bawak balik vespa ..rugi ooo! sbb kena tolak sbb tak reti bawak..hahahaha :p

      Delete
  10. untung yang dapat perodua axia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. bertuah sgt.. Takyah bayaq bulan2..hhehe

      Delete
  11. wah terbaik lah mummy dgn produk dgn org kampong ni menjdi mudo belio nnt tu

    ReplyDelete
  12. wah, cantiklah lepas ni minum produk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. Mudah-mudahan..hhehehe :D Amin

      Delete
  13. Banyak juga produk orang kampung ni rupanya..Yang selalu nampak produk kuruskan badan tu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy pun baru tau..macam ni punya banyak produk OK ni.. Ingat Teh Orang Kampung tu je.. sama la kitakan.. heheehe

      Delete
  14. Produk OK nie memang OK. Suka air tin Longjack tu, sedap ^-^

    ReplyDelete
  15. OK teh nya je pernagh dulu2 try... cun la mommy julia pasni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. Teh Kurus OK ni memang power.. Slim mummy dulu dibuatnya..hehehhe :D Amin ..

      Delete
  16. Replies
    1. Ema.. mai la sini... ada stok banyak ni.hehehe :D

      Delete
  17. ingatkan apa lah yang OK tu ... orang kampung rupanya :)

    ReplyDelete
  18. ingatkan mummy yang menang vespa ... rupanya "pakcik menang moto" macam peraduan laicafe gak lah OK ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy menang moto rugi sbb kena tolak.. Bkn bole naik.. Tak reti.. Hahhaha.. :p

      Delete
  19. penah dengar pasal produk OK ni
    cuma belum penah cuba
    sedap tak air dia tu
    saya ni benda minuman ni agak particular sikit nak masuk tekak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa sama la ngan mummy.. Tp tuk sekali sekala apa salahnya. Hehehe

      Biasalah air2 tin memang manis .. Tp yg lain sedapla. Yum yum!

      Delete
  20. Eyalah...MD pun ingatkan mummy memang juga...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alangkahh indahnya kalau mummy yg menang.. Hehehe

      Delete
  21. patut mummy cantikkk minum air ni rupanya... nak kena try gak ni hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. cantekk ker... Ish tersipu-sipu malu mummy membacanya..hahahaha :P

      Sila sila.. sodap!

      Delete