Monday, 25 January 2016

Sedap ker Magnum Black Espresso?

Assallamualaikum... Tak jawab dosa.. Jawab cayang! Hehehe

Hari ni mummy dok miong-miong je kepala, tak tau dimana punca so penyakit tu hinggap.. So secara drastik mummy telah mengambil keputusan membatalkan niat makan secara bersistematik tetapi mengambil cara ikut suka hati tali perut je membedal semua yang manis-manis tahap gaban.. Salah satunya Ice Cream Magnum Black Espresso! Hehhehehe agak-agak alasan mummy tu munasabah tak? Kikiki :p

Nilah rupanya Magnum Black Espresso tu.. Harga RM 5.00 hengget beli kat News Dataran Pahlawan. Ishh dah naik harga ea.. Ingat RM 4.50 cam dulu.. Hurmm 

Tokak sikit dulu... Ermmm not bad...dap! Rasa coklat kopi dan vanila.. Yummmm

Ngap lagi.. Ehhh rasa pahit-pahit manja la pulok... Tang warna coklat pekat tu.. Wow intresting.. Almaklum la mummy kan suka rasa yang pelik-pelik. Kang rasa yang statik je muak lah pulok...

Mummy ni memang pencinta coklat.. Termasuklahh Ice Cream Magnum ni.. Semua flavour mummy dah rasa termasuk pomegranate pink ! 2 tahun yang lepas waktu kat Bandung dulu.. Rasa macam-macam manis gitu.. Dah pun nama Magnum Buah Delima.. Mestilah masam-masam manis..  Cuma Black Espresso je lambat test sebab dia warna hitam bukan pink.. Hahahha :p


Rasa Magnum makin mencabar bila ngap disaat-saat terakhir sebab pahit-pahit itu semakin jelas terasa diselang -selikan dengan rasa vanilla tu.. Tapi sedap yooo.. Takdelah rasa cepat muak.. Buat pencinta kopi... U should  try this..! Yummy! Serius rasa dia lain dari ice cream Magnum-magnum yang lain .. Hehehe.. Sekian ulasan ringkas dari orang yang telah hancus dietnya.. Ehh berapa kilo agaknya nak lari arini.. Hhehehe... Yeahh kita tunggu pulak alasan bila petang menjelma.. Hahahah :p

Thanks for reading! Wassallam..

P/S : Lain tekak lari rasa hokay..

28 comments:

  1. bestnya dpt makan ais krim!!! sy batuk so kena puasa ais krim plak

    jemput join GA sy tau... http://munirahmustafar84.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-kawan-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Munirah.. mummy sekali sekala je makan. Moga cepat sembuh ye... :D

      Insya Allah..

      Delete
  2. salam mummy amboi boi boi sedap! nya kasi belanja yana satu laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Yana.. Mai mummy sini. Mummy belanja . Sedap tau..

      Delete
    2. SS pon naaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk

      Delete
    3. nahhhhhhhh.. jgn comot2 tau!.. :P

      Delete
  3. Salam singgah sini mummy...wahh.....memikatnya aiskrim magnum black espresso tu mummy...teringin nak rasa juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Diana.. Macehh na mai singgah. Sedap! Yum yum.. Apalagi belilahh cepat. Hehehe

      Delete
  4. belum cuba lagi yang ni ... magnum biasa dah cuba beberapa kali ... tapi tekak terasa mahal lah untuk sebatang ais krim :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha hamboii Zie.. Statement tak tahan. Kikiki.. Ala mummy beli pun sebab dah jenuh menabung sehari seposen tuk sepotong ice cream magnim ni tau. Hehehe

      Delete
  5. Assalamualaikum mummy & rakan2 blogger,

    Ada jugak ice cream espresso skrg.
    Mgkn sesuai dgn penggemar kopi kaw.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm LZ.. Thanks sudi singgah.

      Aaa ni perisa baru yg baru sampai kat M'sia. Kat negara jiran dh lama kluaq pun. Sedap ice cream kopi kaww ni.. Yum yum!

      Delete
  6. sedapnya ais krim magnum ni... keno pujuk abe suruh beli ni.... huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yum yum! Sedap Ekin.. silalah pujuk moga2 dapat 2,3 ..hehhehehe :D

      Delete
    2. kalu beli jgn sebatang.... sepeti terusss... ha hah ha

      Delete
    3. hahahhaha.. kalo sepeti alamatnya bukak kedai Ice Cream la.. hahahaha :D

      Delete
  7. Alamak ada edisi black pulak yer, pink pun belum try ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Zumal.. moh lerer try.. sedap!

      Delete
  8. Time2 hujan pon sedap makan... menambahkan sejuk.. ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy tak yah tggu hujan.. panas, ribut, petir, salji mesti nak makan ice cream.. penawar duka lara katanya ice cream ni..hehhee :D

      Ala tambah sejuk tariklahh blanket.. ice cream tu pas je kat mummy..hehhee :P

      Delete
  9. entah nape... kalu ingat magnum... ingat nombor.. ha ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy pun sama jugakk.. bila dah lama2 baru rasa okay kot.. Rasa macam kedai no ekor tu, ada share patner ngan Ice Cream magnum ni..hahhahahaa

      Delete
  10. what? magnum dah keluar perasa baru lagi..camner leh tak tahu ni....tq mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama dah kluaq , kat Malaysia je baru sampai.. Apalagi Yan... Silalah ke kedai berhampiran untuk mendapat Ice Cream Magnum yang terbaru.. Berbaloi-baloi!

      Delete
  11. Mummy... jom g ioi mall... mkn kt magnum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalaulahh Melaka ngan KL tu sekangkang kera.. sekejap je mummy dah sampai.. hahahah.. :D

      Alamakk Huda jgnlahh ajak.. kan dah terbayang-bayang..hadoiii!

      Delete
  12. New Diet Taps into Pioneering Idea to Help Dieters LOSE 12-23 Pounds within Only 21 Days!

    ReplyDelete