Monday, 28 March 2016

5 Things I Hate The Most

Assallamualaikum... Muah Ciked!

Tudiaa lama sungguh tak hupdate blog.. sejak streamyx kat rumah dah buat hal hampir 2 minggu lebih, mood menghupdate memang kelaut memanjang.... Sorry na, dah lama tak blogwalking, kalo tak, sempat  jugak malam-malam skodeng korang punya blog, layan jiwa katanya.hehhehee. Ni entry khas buat Cik Huda Comey kita yang telah menominatedkan mummy kat SINI..hahhahaha Nomited sungguh aihhh, mana tau bole dapat grammy awards.. ehh!....hahhaa :P

Sebelum tu bolelah korang skodeng blog Huda.. banyak tips  yang bermanfaat untuk dijadikan rujukan bersama , dah la comey, cutelah pulak.. bukan tu aje ramah tamah lagi.. Mummy suka! Mummy suka! http://hnr318.blogspot.my/

5 Things I Hate The Most

Shopping ngan kawan-kawan

hahahahaha heran tak..? orang lain suka ajak kengkawan shopping, tapi mummy tak suka.. sebab kawan-kawan bukan hantu pink. Nanti dorang asyik komplen je.. balik balik handbag pink, kasut pink, note book pink itu pink ini pink... hahahhaa So sebab tu mummy memang suka shopping sorang-sorang. ! melainkan ngan BFF mummy Mak Encek Fyda kita tu ataupun geng satu kepala.. hehhehe :P memang borong sakan sampai tak hinggat dua. Nasib baik 2, 3, 4, 5 bulan sekali baru je jumpa.. Selamat Purse Pink mummy..:P Bukan tu aje, nak nak kalo shopping ngan kawan-kawan geng poket tebal.. semua nak branded je.. uishhhhhh .. kecik besoo je mummy tengokkan dia.. 

Travel dengan klik yang tak best! 

Ni memang benci gilos la ...! bapak stress hokay! Orang cakap nak jalan bukan senang sebab banyak wang yang perlu dikeluarkan , tapi bila dapat pi, kena pulak klik yang suka memerap dalam bilik yelahh pergi pun atas urusan kerja kan.. ermmm . Almaklum la mummy ni suka amik gambar, suka belajar pasal sesuatu budaya, suka test tradisional food , suka berjalan tapi kalo dah hobinya asyik dok dalam bilik je..ko pehal.. !! Rasa macam nak lipat-lipat je boh dalam luggage hantaq balik.. hhahahahahaaa

Tak dapat balik kampung sebab busy kerja

Sebab sebab..?? sebab tak bole makan masakan free mak hari-hari. hahahhaah Mak masak sedap oooo... so memang benci gilos la kalo sibuk dan tak dan balik kampung... Perghh Sambal Ikan Keli mak.. Kerabu Perut mak... Ikan bakaq mak... huaaaaa Makkkkk orang nak balik kampung...!!! Bukan tu aje.. rindu dengaq mak beletiaq... hadoiii rasa macam radio bergerak tu.. nak nak bila terkandas dalam kereta sebab jadi driver... hahahahaa Orang lain benci, tapi mummy suka..hehhehehe Mampuih la lepas ni mak pertingkatkan serangan meriam dia...hahahaha :P

Bila hero-hero takde

Kadang-kadang dorang duduk ngan daddy dorang, kadang-kadang dengan mummy... tapi bila takde tu, mak aihhh rasa macam... ermmmm  macam nak pitam la.. Kena cakap dengan dinding, tak bole main masak-masak, tak bole lawan gaduh, takleh kemas rumah .. sebab tukang sepah takde .. huhhh.. memang bencila saat tu. Biarlahh hati sakit sebab bergaduh hari-hari, yang penting dorang ada depan mata.hahhaha Pelik pelik pelik.. mummy sapo lahh ni.. :P

Kuih Talam... 

Ehh kuih talam... ?? Kuih talam pun tak benci jugak kerr?? hahahhaa Bukanlahh kawan jenis kuih talam la.. depan baik , belakang tikam.. hadoiii memang tak suka la.. tak best. Kawan nak happy happy.. nak enjoy-enjoy. Berkawan untuk share ilmu, share bahagia , share kesedihan.. tapi ni tak ni tak.. depan baik , tapi belakang , tak yah la nak habaq berkoyan-koyan depan dok hunus keris kat kita.. mampuih la lagu ni..hahhahaa :p

Yeahh akhirnya cabaran disahut! Macehh Huda.. 
Muahhh Thanks for reading ! Wassallam...

34 comments:

  1. Knock knock! Assalamu'alaikum, Mummy. Maaf naa, lama tak menyinggah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Farah... Waalaikummussallam... Sama la ngan mummy sorry na, dh lama tak pi meronda sejak busy + Modem rosak ni... bercintaaa... hehhehe

      Delete
  2. Saya pun mencik kalau ada kawan kuih talam. Tapi kalau kuih talam untuk makan tu,..semua saya suka! Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... Kuih Talam ramai yg suka, tp pangai macam kuih talam memang takde sapa yg suka.. hehhe

      Delete
    2. Tu lh senarai ke 5 kita kakak2 sekalian...

      Delete
  3. Travel dengan geng tak sekepala tu memang sedeyyy kan,..boleh hilang mood kita dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... rasa macam eeeeee, gewamm je... Confirm hilang mood..

      Delete
    2. Kannnnn part ni pun sama lah kita

      Delete
  4. bhahaha CT kadang2 suka shopping ngn kawan kadang x.. kalo sorang heaven yakamat sebab kita bleh je masuk semua kedai yang kita nak.. kdg2 ngan kawan2 diorang x minat trpaksa tunggu kita plak..

    ehhehe kecik beso kecik beso je eh Mummy =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. shopping sensorang memang heaven, memang semua kedai wajib masukkk.. YA Allah haiii.. nekmat!!

      kannn kecik beso kecik beso mummy nengokkannya.. hahahaha :p

      Delete
    2. haha..saya pun suka shopping sengsorang.tp yg x bestnya kalau nak tukar saiz takde orang kita nak jeritkan suruh g amik.haha

      Delete
  5. ya rabbi.. nak travel kena ada klik yg best and alhamdulillah stakat ni semua best2 lah.. walaupun baru bersua first time hewhew.. kalo x best memang hazab. dahla habis duit nak travel.. kepala angin plak !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh untunglah badan dapat klik yang best! mummy ni dpat kenkadang ok.. kenkadang ke laut... nasib la badan.. Kalo kepala hangin mummy tinggalkan je tepi jalan, biaq pi dia kena juai..hahaha :P

      Dulu Siti pi ngan Sal travel kan for the first time kan..
      Ngam pulak tu..memang terbaeklahh korang...

      Delete
    2. tulah, gamble je tu..travel ngan orang tak kenal.alhamdulillah, boleh repeat trip lagi.mummy nak join?hehe

      Delete
    3. tu la nasib baik yg sekepala kan Sal.. nak nakk ..

      Delete
  6. kuuuuih talam ???? llaaaaa ingatkan kuih talam betoi tu aiyark..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahah... ada jugak yang terkena..keh keh keh... Kuih Talam sedap tu.. Pangai macam kuih talam je yg tak sedap..hehehhe :P

      Delete
  7. nina suka shopping sorang2 je.. heheh

    tak reti la shopping berjemaah..

    rase kekok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la selalunya mummy pun shopping sensorang.. best! Lagipun bawak klik shopping sekali, cian pulak kat dia.. sbb semua kedai mummy nak masuk..cian dia...hehheeh :D

      Delete
  8. Iols is confuse... ni entry happy ke hates ni...

    Hahaha....

    Mumy julia ni... ni yg best pasai mumy .. happy sokmo...

    Suka berada d aura2 happy mcm ni...

    Tengs mummy ... sbb menyahut cabaran entri ini...

    Yeahhhh sep sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... ntah la mummy kan duta aura happy sokmo... pasan! :P

      Sama2 Huda.. 1st time mummy dok sahut cabaran ni.. hehhehee

      Delete
  9. saya pun kalau anak2 takde memang tak boleh buat apa!
    dah terbiasa diroang ada
    kalau takde, mati kutu dibuatnya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... sama la ngan mummy. Bila ada gaduh, bila takde rindu.. hahahha :p

      Delete
  10. Assalamualaikum mummy juliaa

    ReplyDelete
  11. Pernah dengar orang kata talam dua muka nie kalau elok takpa tapi dua2 belah muka talam gak. Kalau muka SRK tu lain la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka ada yg suka.. tapi talam sebelah la kan., dua2 belah tu yg pening tu., wow SRK.. i like! hahahah

      Delete
  12. bila anak-anak takde bikin idup aida pun tak happy !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan bosan sungguh bila anak2 takde .. Hidupku rasa gelap gulita da...

      Delete
  13. buat pengetahuan mummy ler kan, aida x pernah travel dgn frens tau.
    abis belajo terus sibuk nak kawin.
    pastu beranak kan. tak pernah spend time dgn frens travelling.
    so, asben ler klik terbaik forever :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mummy selalu travel ngan kawan2 atas urusan keje je... kalo ngan family pun ada jugak, tapi dalam2 malaysia je costing tinggi, mummy masih tak mampu nak jalan selalu kat luar negara.hehehe

      Takpe baguslahh asben klik terbaek..mummy anak2 jelahhh the best buat masa ni..
      Penyelesai malalah dan pembuat masalah..hahaha :P

      Delete
  14. Terkedu baca kuih talam tuuu mummy..ingatkan mummy cakap benxi kat kuih talam hahahhaa...talam laun rupanya..

    ReplyDelete