Tuesday, 5 April 2016

Hari ini Hari Sedih!

Assallamualaikum... Jawab cayang, tak jawab majuk! hhahaha :P

Bila dah mula melukis ni lah masalah aku.. tangan tu kejenya nak menconteng je.. babab tangan ni kang... hahhaaha .. ala gurau je la, sayang oii tangan penuh tahi lalat ni. Bak kata Mukhriz " Mummy ni masa kecik -kecik mesti selalu basuh tangan tak bersih kan.," hahhahaa jenuh aku dok gelak. ehhh?! ntah-ntah betui kot.. 

Sebenarnya bila melukis ni, hati ni dah ada perasaan yang tak terluah .. dan tak terbendung dek perasaan gitewww.. tudia ayat sastera dah kluaq bakhang.. hahahaha Hi Cikgu Sastera... ! Jangan tak tau Cikgu Sastera mummy pun baca blog mummy ni tau.. hehheehe ..Ehh bangga kejap .. :D Macehh Cikgu .. 


" Sometimes you need to be alone. 
Not to be lonely but to enjoy your free time being you and yourself " - JA


Lukisan yang mummy dah upload kat Instagram : julia___ali dan facebook : Julia Ali tengahari tadi.. Nampak tak ..? Nampak tak? hati sedang berlagu sedih..  tapi mummy ok lagi.. Still bole chill! hhehehe

Sebenarnya mummy adore dengan lukisan-lukisan doodles oleh Emila ... Ohsem gilos tu.. so memang banyak lukisan -lukisan dia yang menjadi inspirasi tuk mummy..  Nanti korang jangan lupa skodeng Instagram dia tau : emilayusof ..

Okay okay.. entry pendek ditengahari. Bai bai mummy nak layan perasaan balik.. ehhh ! bukan nak buat keje balik..

Thanks for reading! Wassallam... 

36 comments:

  1. Hi hi hi...
    confuse... sedih vs happy mummy ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan takat Huda.. mummy pun confius jugak ni..hahahaha :P

      Delete
    2. mesti ceria..lukisan dah comei tu

      Delete
    3. kannn.. mummy sedih 5 min jet pun.. hhehehe

      Delete
    4. mummy split identity... he he he...

      Delete
    5. hahhahaa... maybe..kikiki :P

      Delete
  2. macam hepi jer entry mummy ni... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu la pasal.. mummy baca pun dok confius jugak ni..hahaha :P

      Delete
  3. jangan la sedih mummy, nanti kita pun sedih gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehhehe awan sedih dah berarak pergi... kikiki

      Delete
  4. Hope mummy kuat menempuhi ujian. Jangan sedih-sedih mummy. :)

    p/s : 1st time datang sini. Salam perkenalan mummy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ain sudi mai Teratak buruk mummy ni., muahh!

      Mummy dah ok dah... macehh na

      Delete
    2. Most welcome Mummy. =*

      Alhamdulillahhhhh, harap Mummy sentiasa okay. ☺

      Delete
  5. jangan sedey2 Mummy...ceria selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy dah ok da.. sedih kejap je.. hehehehe

      Delete
  6. Best pulak quotation tu..i like
    Being alone does not mean you're lonely...hidup mesti ceria untuk awet muda...hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. I like tooo...

      Yup kena ceria selalu.. Ala mummy sedih 5 minit je.. ;)

      Delete
  7. Hari ni hari mendung ye..semoga berlalu cpt sedih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mendung dah jadi hujan lebat tadi.. tapi hati mummy dah ok.. 5 minit je pun.. hehehe :)

      Delete
    2. mendung yang tak bererti hujan... ehhh.. tetiba.. he he he

      Delete
    3. Dah buat lagu ni SS..hehehe :D

      Delete
  8. Kalu SS sedih... SS ske cuci mata kat online shopping... sedar... sedar... terbeli.. keh keh keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuci mata la sangat,padahal cuci akaun..haha

      Delete
    2. SS... tu bahaya sangat tuk... Kalo mummy mau semua diborong nanti.. jenuh aihh!

      Delete
    3. Sal.. Sapu bersih tu..hahahha :P

      Delete
  9. Mummy,
    You're very talented.
    - kita ni nak draw gambar animals utk hmwk anak pun terkial-kial.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ibu Sham...

      Tq Tq... tu la tak sedar pulak mummy ada bakat macam tu..hehhee #sambil tersipu-sipu malu..hehhhee

      Takpe pelan-pelan, nanti pandailah tu..hehhe :D

      Delete
  10. Replies
    1. Sekali sekala je melukis tak pasan pulak cantekknya ..hehhe

      Macehh Zumal.. :D

      Delete
    2. yes sgt cantik.
      aida kalu lukis, tak jadi org :)

      Delete
    3. hahahah.. MAcehh Aida...

      Dulu mummy pun sama lukis orang lidi je , lama2 pandai la nanti.. ehhee

      Delete
  11. hasil gambar yang banyak tersirat seribu kata dan perasaan masa ni hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. Pandai pon Ekin... Muahhhhsss

      Delete
  12. aida xde instagram la.
    tgk sini ajer la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa.... kalo takde insta , Fb pun bole " Nota Chenta Mummy" hehehehe :D

      Delete