Tuesday, 31 May 2016

Cara mengelakkan anak-anak anda digigit nyamuk I BuzzAway Adjustable Bracelet

Assallamualaikum...

Korang pernah tak rasa rimas bila dengar bunyi nyamuk.. Macamana ea bunyi nyamuk..? ehh lupa lak..hahaha . bukan takat bunyi tapi ?? bila kena gigit apatah lagikann.. Perghhhh rasa macam nak tampar-tampar je dia bagi kemik. hahahaha :p 

BuzzAway Adjustable Bracelet?  Pernah dengar tak.. Hah! Mummy pun baru 1st time dengar. Kebetulan tengah sibuk-sibuk melengkapkan peralatan hero kecik ke Kem Cuti sekolah , so mummy jumpalah BuzzAway  ni kat Guardian. 


Ni lah BuzzAway Adjustable Bracelet , produk keluaran Guardian. Harga RM 9.90

Ikutkan hati nak beli yang spray je.. senang . Tapi almaklum la anak-anak yang lasak ni. Takut terlupa je.  Tak pasal-pasal balik champing penuh bintat -bintat dan merah-merah satu badan. Jenuh la pulak tergaru-garu.  Cian lak memikirkan nya. Pastu tanya hero kecik dia prefer yang ni. So kita ikutkan je tuan badan yang nak memakainya.

Di Guardian mummy terjumpa BuzzAway Adjustable  Bracelet ni. Ada 2 pcs dalam ni. Satu color fancy , satu lagi Color kuning..  


Apa kelebihan BuzzAway Bracelet ni ? 


1. Senang dipakai oleh kanak-kanak yang lasak.

2. Berbau harum sebab diperbuat daripada  Kulit Kayu Putih. Kulit kayu putih ni memang sedia maklum bisa menghilangkan gatal-gatal , bengkak , mengusir nyamuk dan  pelbagai lagi. Lagipun mummy memang selalu pakaikan kat hero-hero mummy waktu dorang baby bila kena gigit nyamuk. Serius tiada bengkak dan tiada kegatalan. 

3. Waterproff!  Senang kalau ada aktiviti dalam hujan. Tak payah kelam kabut nak nyorokkannya dan baunya tak hilang bila kena air.

4. Diperbuat daripada getah yang lembut dan tahan lasak


5. Mampu bertahan selama 7 hari.

6. Money Back Guarantee lagi...

7. Menghindari anak-anak anda dari penyakit yang  berpunca daripada Nyamuk seperti Denggi.


Apakagi buat korang yang ada plan nak masuk hutan ker...? balik kampung ker.. Insya Allah Bracelet ni dapat membantu. Kalau tak membantu jugak, apalagi " Money Back Guaratee tu ..100 % lagi " ... hehheehe

Thanks for reading! Wassallam


20 comments:

  1. mmg pakai macam pakai bracelet tu and nyamuk tak datang dekat ke macam mana mummy?

    blh pakai g jogging pagi petang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyamuk tak suka bau kayu putih tu huda..

      Delete
    2. Huda.. aaa bau bracelet tu semerbak ngan Kayu Putih. Nyamuk tak suka.. :D

      Bole..bole.. nanti org yang jogging sebelah pun bau wangi je..

      Delete
    3. Aaa betul lah tu Sal.. :) Macehh tolong jawabkan..

      Delete
  2. bagusnyaaa. memang tercari cari benda macam ni. ingat nak beli yang tepek kat baju tapi macam risau sebab katanya takleh kena kulit kan. kang adik belek abang punya, abang belek adik punya -_-

    selama ni kalau pegi taman or balik kg dok tepek losyen je . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Mommy... nanti bole guna ni. Mummy pun baru tau ada bracelet yang bole halau nyamuk...

      apalagi nanti bole beli..:)

      Delete
  3. mummy nak gi camping mana tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan mummy la ..hero kecik.penyakit mummy suka masuk hutan ni dah berjangkit kat hero kecik. :D

      Delete
  4. nk masuk hutan mn lg tu mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan mummy la Zie.. ni turn hero kecik. Mummy tukang sediakan barang champing je..hehehe :D

      Delete
  5. Replies
    1. kann..hehhe :D semua dicipta untuk mempermudahkan.. hehehe :)

      Delete
  6. Replies
    1. kann..hehhe :D semua dicipta untuk mempermudahkan.. hehehe :)

      Delete
  7. nak cari kat mana tu... mummy nak email boleh... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Guardian Pharmacy Ekin.. Banyak ada kat shopping Mall..

      julia_yana@yahoo.com

      ni email mummy..

      Delete