Thursday, 19 May 2016

Guardian Day Sale I 18 Mei 2016

Assallamualaikum.. Happy Thursday Uols..Muahhh!


Borong jangan tak borong.. hehehe.. Niat dihati nak beli shampoo je sekali terlajak pulak beli macam-macam. Adehh! Well biasalah pompuan konon nak beli satu... sekali beli satu jugak tapi plus  + plus ! hahahaha Sapa macam mummy sila angkat tangan.

Bukannya , apa bila masuk Guardian Pharmacy ni memang rambang mata sikit especially tengok vitamin dan coklat ni.. Sorry ye mummy ni kurang  lalu kat tempat benda-benda nak tempek kat muka ni. Ala macam lipstik, bedak compact , maskara bagai ni.. Almaklum la mummy selalu beli setahun sekali dan selalunya mummy cungkil sampai isi perut barang-barang make-up mummy baru beli baru..hahhahaha Kedekut sungguh kan.. ! Ilham haji bakhil katanya... :p

Kebetulan pulak ... terpandang Vitamin C 1000mg  jenama Kordel ni. Hah! memang girang rasa hatilah. Vitamin C dan Zinc berharga RM 11 untuk semalam je. Harga Asal RM 18.90 . Apalagi angkut 2 botol la. Setiap botol ada sepuluh tablet . Amik sebiji dan dimasukkan kedalam air sebelum minum. Sedap! Hero mummy dok pulon makan  kejap-kejap..  Cisss Sebiji sehari la!! Petang balik keje angkut 3 botol lagi, office mate kirim katanya murah gilosss..hehehehe

Snickers Almond ni memang peberet mummy. Mummy ni memang suka semua coklat yang ada almond . Yummy! RM 2.80

Beli Shampoo Dove. Auww lembut dan bersinar gitewwww.. RM 10.80 siap FREE dua botol kecik Dove. Bole guna kalo nak outstation dan balik kampung ni. Harga Asal Dove ni RM12.90 sebotol.

Gula-gula masam sampai tak boleh bukak mata. Hahahaha. propa je lebih. Sekali sekali je makan kala bosan. Mummy makan 2, 3 bungkuih ja, hero besaq sebat sampai habis.. Sob Sob Sob..

Syok jugak sekali sekali ronda beli barang kat Guardian ni... Tapi takleh selalu botak. Hahahhaa. Entry ngomel di pagi Khamis.. Nanti kalo ada SALE lagi mummy update kat IG mummy na... 
Thanks for Reading! Wassallam..

30 comments:

  1. Bestnya pi shopping... kat Guardian... Bonde baru g 2 minggu lepas kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. Ni namanya shopping Cowboy Bonda.. hehhehe :D

      Delete
  2. amboii mummy..kata nakb beli shampoo jer.. last2 sapu semua ye.. hahaha.. vitamin tu mmg murah lah, klu sy pum mauu.. masuk Guardian/Watson ni mmg melayang $$.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah! tu lah pasal.. memang malas betui kalo pi beli barang, mesti ada yang terbabas ... aaa vit tu memang murah giloss kan... Tau takpe memang melayang aje RM huaaa... Nasib baik brg baikk..takde la rasa shopping benda2 yg tak berfaedah kan.. :D

      Delete
  3. Murah vitc tu mummy! =)
    Hahaha mmg tak boleh caya la klu masuk Guardian/Watson setakat nk beli 1 barang.. kalau aina mesti over beli bila mata da pandang mcm2. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. murah bebenor!

      tau takpe confirm lebih dari satu... putihlahh bijik mata bila bawk kluaq duit..keh keh keh :P

      Delete
  4. hahaha..bagus mummy, beli vitamin C.jaga kecantikan dari dalam giteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaa...moga moga bertambah jelita macam erra faziralahh lepas ni...hahahaha

      ... Tak habis2 dok berangan kan mummy ni..hehehe :D

      Delete
  5. alamak ! melepas lah ni kira.. huk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh pasal sehari je promosi.. tak dan nak tulis kat blog. Tp kat IG ngan FB mummy dah info dah..hehhe :D

      Delete
  6. patut la banyak duit..pandai berjimat namanya tu..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa.. byklahh sangat. Mudah-mudahan masin mulut Diana.Amin

      Jimatlahh sgt! boros jugak mummy ni.. Boros benda makan..hehhee :P

      Delete
  7. sale?? bestnya..mesti byk boleh save ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sale satu hari je Husna.. tapi satu hari je pun rasa dah berbaloi sangat.. hehehe :)

      Delete
  8. Vitamin C 1000 mg tu bagus... Sehari sekali je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa tu yg tertarik, terus beli. aa sehari sekali je.. sedap!

      Delete
  9. Kalu travel bawak lah Snickers... Memang tahan lapar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dok rumah je boleh tak ada Snickers? ;)

      Delete
    2. Kalu dok umah usahkan snickers... kickers pon boleh... he he he...

      Delete
    3. aaaa snickers ni mengenyangkan... tapu kalo mummy tak cukup satu tuk travel.. berpeket2 baru cukup.. hehehee :)

      Delete
  10. kite suka pakai dove gakk. cnditioner dia syok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. samalah kita. Dove ni buat rambut kita lembut dan shining2 lagi.. Aaa conditioner dia pun, kak jue hari2 pakai.. tu yg cepat habis tu.. hehehe

      Delete
  11. gula gula sour tu kite suka yg mango punya. kalau ngntuk2 makan mmg celik secelik celiknya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe.. memang beli tuk standby kalo ngantuk pun.. hehehe :)

      Delete
  12. Vitamin Kordel tu memang murahlah, Mummy. Sedap pun sedapppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa Vit Kordel memang murah.. bagus lak tu.. mummy memang peminat kordel pun.. heehe

      Delete
  13. Snickers Almond tu tetiba buat saya rasa lapar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn sedap tu.. tp tak semua kedai ada jual.

      hahahaha., apalagi silalah beli.. hehehe :)

      Delete
  14. iye ke?
    tidak ku tahu :(
    if ku tahu ku da gi jugak memborong few kosmetik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida tuk Vit C tu je ada offer.. tapi tgk barang lain pun macam ada dis , walaupun tak tulis sale.. murah2.. hehehe

      Delete