Tuesday, 10 May 2016

Happy Mother's Day Mummy!

Assallamualaikum... 

Bangun!

Bangun!

Bangun mummy... 

"Mummy bangunlah cepat... Tengok Icha  buat apa? cepat mummy.. bangun.. "

Waktu tu serius memang blur langsung aku ni.. dah la aku baru tidur jam 3 pagi siapkan keje office kat umah.. Waktu cuti macam ni la aku ada peluang nak stayback sampai lewat pagi. Kalo tak memang dalam kenangan je la.. hehehhe

Eh ! sambung balik..,

Dengan lemah longlai aku turutkan je permintaan hero kecik.. Rasa macam nak marah pun ada.. geram pun ada... tapi apakan daya , layan kan aje..Kang mengamuk, nak pujuk balik azab. Belum lagi kena cukai jalan-jalan dan kepci dia tu. Matiklaahhhh makk! 

Di tariknya tangan aku , malahan  tak diberi peluang langsung untuk aku ke bilik air gosok gigi dan kumur mulut ni. Nasib baik air liur tak menitik..Mampuih! hahhaha :p

Bila tengok je .. ruang tamu kemas dan bersih. Macam baru lepas dikemas rapi.. Tapi...

Suprise!!!!

" Happy Mother's Day Mummy... " lantas Hero kecik memeluk aku dengan rakusnya.. 

Hadoiii .... Mak sentap Nyahh!!
.
.
.
SEBAK



Tetiba hati tersentap hiba.. sedihh siut! Anak aku dah besaq... Walaupun tiap-tiap tahun ada je suprise.. tapi debaran setiap kali menyambutnya masih jelas terasa. Masih terasa susah payah membesarkan hero-hero ni. Masih terasa jerih perit membesarkan anak-anak. Arghhhh dah dah tak nak citer sedih-sedih. Tulis ni je dah berlinang ayaq mata.. nak tulis lagi.. takyah la. Biarlah rahsia giteww... 

Apa yang aku nampak kat ruang tamu..? 

Meja tulis hero kecik dihidangkan dengan seketul ayam goreng disira sos .. Air Teh 'O peberet mummy dan sekeping kad.  Siap pantun lagi! hah.. jangan tak tau mamat sado yang kasaq gedeganq ni terror berpantun tau..! sekali sekala baca ..rasa lawak.. dua kali baca.. rasa geli.. tiga kali baca... adoiiiLAH anak aku ni! #tepukdahi

Suprise yang hero kecik buat tuk aku.. Ayam tu dah la seketul je, pastu tu paksa aku makan on the spot! Hadoiiii..hahahahaha Tapi aku makan lepas gosok gigi la..hahaha Tu pun share ngan hero kecik. Aku bukan peminat ayam pun. Makan separuh pastu bagi kat hero kecik suh habiskan. 

Air Teh O' tu memang peberet aku. Terselit di celah-celah wish card.. Heheheh SUKA! 
Sudu garpu berbalut tisu okay.. dah macam pi makan kat kedai pulak. hahahahaha
Nasib baik takde candle.. kalo takkkk... hahaha :P

Apa-apapun aku bersyukur sangat ni dah kali ke 13 tahun aku sambut mother's Day walaupun hari-hari memang Mother's Day pun.. Yelahh hari-hari anak-anak aku akan jerit.. " Mummy nak makan, Mummy nak duit sekolah, Mummy jom pi Shopping, Mummy macamana nak buat homework ni, Mummy kita kan..kita kan..( tempat luahan perasaan).. Semua mummy lahhh.. hahahahaha :P

Kad yang hero kecik buatkan tuk aku.. Serius pantun tu buat aku gelak sakan.. Cakap ngan hero kecik " Kenapa kelumumur ? Sebab nak samakan dengan ayat kat bawah  " Moga mummy panjang umur" hehehhee so sweet tahap potong kaki..keh keh keh :P

Cover kad

Belakang kad... Serius aku rasa mamat sorang ni, memang romantik tak nampak jika nak dibandingkan dengan abangnya yang romantik tahap terang-terangan tu.hehehe  Hero kecik ni memang terkenal dengan lasaknya, sekali buat kad.. hah! nampak...?

Apa-apapun Happy Mother's Day untuk semua kawan-kawan alam maya dan alam nyata mummy.. Moga korang bahagia dengan anak-anak dan juga insan tersayang. Teruslah melangkah dengan penuh yakin dan bangga dengan title seorang "MAK".. Ingat senang nak jadi mak ker?  keje 24 jam  Non -Stop! So be proud of you!

Buat hero-hero mummy..

Walaupun korang punya perangai adakalanya membuatkan kesabaran mummy gelombangnya meningkat atas dari kepala, mummy still sayang bangat sama kamu yang kacak, sado, baik , baik hati dan encem sokmo ni. Bila mummy marah maksudnya mummy sayang tau! So kalau majuk kena marah tu sikit -sikit dah la.. 2 saat ker 3 saat kerr...Cukuplahh penat mummy nak pujuk..

Buat Adik..Thanks for the suprise! Mummy suka! Mummy suka..!  Mummy tau adik akan baca setiap kali mummy tulis kat blog kan... hehehehe :D

Buat Abang... Hutang hadiah mummy sila bagi... ( Ingat dok umah daddy bole lari ka? mummy tak kira , mummy nak claim jugak !..) hahahaa :P


Up sekepinglah pic mummy ngan hero-hero.. hehehehe 
Dah besoo anak mummy kan..hehehe :D

Thanks for reading! Wassalam..

Note : Autopublish 10/5/2016  I 11.00 AM

27 comments:

  1. nanges...

    tacing...

    selamat hari mummy, mummy...

    mmmuuuahhhh....

    may many happy returns, Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala meh sini mummy lap kan ayaq mata..

      Thank You Huda... Muahhhssss!

      Delete
  2. aww babe you're so lucky. sweet sangat. hehehe and pantun tu memang buat tergelak. ghehehehe . mesti penat dia dok perah otak carik word yg sama dengan 'umur' tu kan. nanti dah pandai baking, mesti buat kek untuk mummy pulak. hehehe

    happy mothers day babe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee Thanks Mommy Cici.. Kann ni kes penangan Jarjit Sigh Upin Ipin lah ni., hhhe

      Eee tak sabo nak makan kek dorang masak tp tak pasti lah kek atau bengkang., hahhaaha :p

      Delete
    2. Anw Happy Mother's 2 you too .. Mommy Cici! May Allah Bless U Always

      Delete
  3. seronok saya baca..semoga mereka berdua akan terus ada rasa cinta dan sayang pada mummy nya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee Macehh Diana.. Mudah -mudahan.. Amin...

      Anw Happy Mother's Day 2 u tooo Diana.. :)

      Delete
  4. Bila masa mengoreng ayam tu? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu mummy tido lahh SS .. Tunggang terbalik jugaklah dapur mummy.. hehehe

      Delete
  5. Sudu garpu siap balut tisu... dah macam kat kedai... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... Jangan main-main kerlasss ko jah! kikiki :p

      Delete
  6. hehe bnyk akal si hero ni. pandai dia surprisekan mummy diaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahhh akal panjang sgt ni... jenuh mummy nak pikior.. hhhehe :)

      Delete
  7. alololo sweet sangat. Tapi bab pantun tu mmg kreatif btul. Tal terpikir dek akal sy ni... Haha.
    Smoga kasih syg diorg pada mummy terus mekar sampai bila bila.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe Macehh Ain.. biasalah budak2 zaman la ni. Memang lagu tu..,

      Insya Allah .. mudah mudahan Amin :)

      Delete
  8. sweetnya..kalau JM pun terharu biru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhee Macehhh JM! Kalo tak haru biru, mummy haru pink.. keh keh keh :p

      Delete
  9. wahh...rajin nya..kul berapalah dia bgn goreng ayam kay f chee tu..ehem2..kul bape mummy bgn ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaaha ... tulahh jap kejap check ngan CC TV.. keh keh keh

      Biarlahh rahsia.. hahhahaa :p

      Delete
  10. mummy dah tak perlu risau kerana hero2 mummy dah besar bagai johan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Risau gak., lagi besaq .. lagi panjang akainya.. hehehe :)

      Delete
  11. memula rasa terharu nak nangis, baca pantun tu terus gelak sorang-sorang..sweetnya hero-hero mummy ni tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahaha.. ayaq mata masuk balik la tu kot.. keh keh keh :p

      Delete
  12. sweetnya 2 beradik ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh bukan dua beradik la.. ni dua beranak la..typo ea? :P

      Delete
  13. Replies
    1. hhahhaa.. bila baik tacing dan sweet, bila gaduh rasa mcm perang dua ketiga ..hahahaha :P

      Delete