Thursday, 26 May 2016

Idea Lunch | Seafood Porridge Marrybrown

Assallamualaikum

Nah bagi idea nak makan apa tengahari ni.. heheehe. Selalunya mummy jarang lunch melainkan breakfast yang light light je.. especially oat dan Milo. Disebabkan light light breakfast ni la so mummy amik  lunch arini iaitu Seafood Porridge Marrybrown . Nak lagi best waktu tengah takde mood.. eh! Ada kaitan ker.. keh keh keh

Serius bagi mummy sikit punya banyak cafe , fast food , food stall kat Dataran Pahlawan Melaka  ni .... menu kat Marrybrown ni lah yang menarik-narik tekak mummy... Gitewww...! Simple je menu dia. So apa yang menarik.. Ntah! hahhaha..   Chili  dia kot. 



Nampak simple je kan.. Oklah berpatutan harganya.. RM 7.95 ala carte . Malas nak amik set sebab ada Air Gas. Erkkk kembunglah perut kalau minum. hehhhee.. Petua nak elak buncit jangan minum air gas.. Pastu jangan minum bersulam confirm tak buncit. Tapi mummy buncit jugak... hahahaha :p

Tapi kebetulan waktu tengah beratur ada seorang budak aka staff Marrybrown kat kaunter, tengah  lipat Diskaun Coupon so mummy mintaklah dia potongkan mummy 2 keping coupon Seafood Porridge ni. Eh suka -suka je mintak orang potongkan coupon tuk hang na. hahahaa .Terima Kasih adik tepi Kaunter..  

Harga tuk satu coupon bernilai RM 4.00 . Save banyak gak tu... Half Price.  Coupon ni Sempena 35 Tahun Marrybrown . Cuba hari-hari ada diskaun!! kan syokkk.. hahahhaa #tamakhaloba Nanti jangan lupa belek -belak kat Marrybrown berhampiran mana tau ada coupon Extra tuk korang. Cuba Nasib!


Dah dah .. Mummy nak sambung makan hero besaq punya pulak.. kah kah kah . Dia diet katanya.. Cehhh! Tapi memang dah nampak  slim sikit,  mummynya pulak yang nampak makin mengembang. Nasiblah jadi mummy. Layan.. Anyway Happy Lunch Uols.. 

Thanks for reading! Wassallam..

6 comments:

  1. wah lunch bubur ye. jarang makan kat Marrybrown ni. and selalu tersalah marry brown dgn wendys . hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah ngan mummy dulu. Jarang pi Marrybrown, tapi sekali dah rasa menu dia yg ni.. memang adakalanya mengundang selera sungguh.. hehheeh :)

      Delete
  2. kalau tak ada selera....menu ni boleh bangkitkan selera semula mummy

    sori lama tak singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. tu la memang membangkitkan selera...

      Takpe mummy paham.. nanti mummy pi jengok Arz na.. hehehehe :)

      Delete
  3. Kalu time badan x sihat... Bubur laa paling win...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tapi mummy suka bubur tak kira la sihat ker tak. hehehe :)

      Delete