Wednesday, 11 May 2016

Jerawat Oh! Jerawat

Assallamualaikum...

Hero kecik :
Mummy apa ni?

Mummy :
Ni.. Jerawat la..  ( padahal dua , tiga hari ni asyik sental kacang berkoyan-koyan , memang naik jerawat la gamaknya.... hehheehe ( mummykan  allergik kacang)

Hero Kecik:
Oooo mummy gatal ea...

Mummy :
Hamboii sedapnya mulut.. Please la, Mummy ni boyfriend pun takde tau..
Lain la adik ada girlfriend keliling pinggang..

Hero Kecik :
Ala mummy tu, cakap je tapi kalau tengok tv citer  ada Zul Ariffin.. 
Abam Sado! Abam Sado!
(siap dengan  gaya  bagai tau! )

Mummy:
Cehhh Adik  ni,  mummy cepuk mau?! 

Hahaha
Sketsa petang Rabu..


Hero kecik buli mummynya!

Tulahh hero kecik, sehari tak bergaduh mulut dengan mummynya memang tak sah!  Tekanan jiwa mummy dibuatnya.. Apa-apapun ni la pengubat rindu lara mummy di kala sibuk menjengukkan diri.... Ni update pun kat kedai makan.. Orang sebelah kerusi ni  santap satay tak pandang kiri kanan dah.. sob sob sob.. :(

Satay hero kecik buat santapan mata.. dia tak suap mummy pun. Sob sob
Lari nangis bawah meja...

#notachentamummy : Buat blog readers .. sorry tak sempat nak blogwalking lately ni,  busy sangat. Tido pun depan tv .. hopefully minggu depan mummy dah boleh berfoya-foya. Doakan semuanya dipermudahkan okay.. Nanti mummy pi ronda at blog hampa na..muahhhss!

Thanks for reading! Wassallam.. 

37 comments:

  1. kita pun kurang sikit dapat peluang BW sekarang ni..
    tapi tetap usaha gak utk BW semua sahabat blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan.. Mummy kena kerja keras lagi ni tuk BW.. hehhe :)

      Delete
  2. hahaha..
    kantoi dah rahsia mummy.
    kompom .elekat kt tv ni kalu ada abam sado :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak habislahh mummy.. Rahsia Bocor! hahahha :p

      Delete
  3. satay ! sedap tu.. kite pun nak larik bawah meja jugak.. sobbb

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... meh dok sama2 bawah meja.. hehehhe :)

      Delete
  4. hahahaha dah boleh baca antonasi gaya kak jue cakap 'hamboiii' dekat adam :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaha.. wahh terror lahh Farah.. :p

      Delete
  5. bijaknyaa si kecikkk >,< Mummy hati hati . semua gerak geri diperhatikan. hehehe btw lamanya lahai tak makan satay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahhh pasal... matiklahhh makk! Kena pakai mask ni, tak pun maskot supaya tak dikenali.. hahhaha :p

      Aaa memang sedap... tapi syg hanya mampu pandang tapi tak dpt ngap! :p

      Delete
  6. Hero kecik... auntie huda gojes nak tanya awak ni..."gigi depan p mana" ...

    Hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa.. Auntie Huda ni. Gigi depan tu Tikus pinjam la..

      ( pic lama ni, skrg gigi dah lawoo) hehhee :D

      Delete
  7. Dia punya observation... ha ha ha ... abam sado pun hado dalam pemerhatian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh pasal.. macam2 ado kat abg Sado ni.. hehhee :)

      Delete
  8. seoronok tgk gelagat mummy n hero tecik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehee.. Macehh JM. Tapi hero -hero mummy suka buli mummy.. :)

      Delete
  9. 'di kala sibuk menjengukkan diri' <-- apa tu kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu maksudnya apa ea.. sat cari kamus dewan.. :p

      Delete
    2. Bahasa sastera kononnya.. he he he...

      Delete
  10. satay tu size kecik..tak puas mkn..berapa harga secucuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la... Rasa macam 90 sen satu cucuk kot sbb hero besaq dan kecik amik sorang 5 cucuk , total RM 9 hengget.. :D

      Delete
    2. Nak beso buat sendiri... he he he..

      Delete
  11. mummy alergic kacang? same to me

    ReplyDelete
  12. ahakss..minat Zul Ariffin ke minat Abang Sado ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bukan minat sgt pun .. biasa2 je cuma suka body language dia, gelak dia dan face expression dia , bila berlakon je..

      Kalo bab Abam Sado .. Baik Amik Abam Sado kat umah ni....Lagi Encem! hahhahaa :p

      Delete
  13. Tgk org mkn satey.. kita pun teragak..
    - asyik ingat mkn jer la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan orang kat sini.. ingat makan je, pewott pun dh muncit!

      Delete
  14. mummy dok berangan zul arifin, tu yang naik jerawat..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada, Zul
      Ariffin yg berangan kan mummy tu. ehhh! hahhahah :p

      Delete
  15. sedapnyaaa satey... hehehe lama tak makan
    tak nampak jerawat pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn sedapkann..tp mummy tengok je..hahaha

      jerawat kenalahh sorok. Mummy is pemalu la..hahaha :D

      Delete
  16. Replies
    1. kamera trick je tu Nabila.... heheheh :D

      Delete
  17. mummy suka zul ripin???!!!
    phweeewitt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah suka sgt. biasa-biasa aje.. suka lagi yang Abam Sado kat umah ni lagi..hahahhaa :p

      Delete
  18. Dah lama tak nampak Zul Arifin.. Gayatri pilai pon tak nampak... ha ha ha...

    ReplyDelete