Monday, 23 May 2016

Kisah ini malam..

Assallammualaikum... Selamat Malam!

Mummy : 

Kenapalah adik susah sangat nak tidur. Nanti esok bangun lambat... stress tau mummy pagi-pagi nak kejutkan adik.. Berjam-jam.. Stressssss!!

( Aku dah start mengomel macam orang giloss bila suruh hero-hero tak nak tidur .. yelahhh aku bangun tidur terus kejut dorang bangun... tak bangun....

Ok fine .. Siap masak pung pang pung pang kat dapur.. Kejut lagi! Tak bangun jugak.... Kalo bangun pun gosok-gosok mata pastu sambung tido balik....

Erkkkk Geram aku! Aku siap mandi solat bagai.. kejut lagi.. baru terkedek-kedek nak mandi.. Huh! Dah la mandi cowboy.. 2 minit siap!

Disebabkan dorang,  aku yang lambat hari-hari.. masa tuk kejutkan dorang je 1 jam masa diambil...

Bila dorang siap je... Aku baru settle nak make -up... Pastu ada ker patut dia cakap... " Apalah mummy ni, kitaorang dah siap awal mummy baru sibuk nak make-up... Kitaorang lambat semua sebab mummy.. Ko rasa??????! )

Selesai mengomel pung pang pung pang kat hero kecik , nak tau dia jawab apa??

Hero kecik : 

Kenapa ni mummy ..? janganlah give up? 
Mummy kena kipidap!  sambil senyum simpul bagai...

Mummy janganlah give-up... Kipidap mummy! Kipidap!

Mummy :

Apa kipidap????!!! Dahhh tidoooooooo!!!!!

Semua kelam kabut masuk bilik....



15 minit kemudian...

Masing-masing keluar dengan  teh O' sorang secawan dan sebelah tangan lagi pegang biskut kering.. Sambil berkata " Kita lapar la mummy.."

Masing -masing dok depan tv sambil minum Teh O' Cicah biskut dengan nyamannya..bole sembang-sembang sambil gelak-gelak dua beradik....

Mummy : 

Arghhhh Stresss!!

Hero-hero: 

Erkkk kenyang. Alhamdullilah... Ok bye , Assallamualaikum Mummy, Wassallam mummy.. I Love U Mummy.. Kitaorang tido dulu ok....

Mummy : 

Pengsann!



Oh! Lupa Hero Kecik Pesan:

" Orang pompuan ni bila kita lambat dia marah.., cuba dia yang lambat... eee geram kita tau"  Ehh dia pulak yang bebel.. 

Thanks for reading! Wassallam.. 
( Dalam pengsan pun bole taip tau , jangan main-main ha!) 

34 comments:

  1. Comel lah korang ni... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala mummy je la yg comel..hero kecik takyah.. hahha :p

      Delete
  2. Adik buli mummy... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari-hari kena buli.. sob sob sob

      Delete
  3. " Orang pompuan ni bila kita lambat dia marah.., cuba dia yang lambat... eee geram kita tau"


    Hamboiii adik... habeslah ur girlfrens nnt ... ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnn... Hero kecik ni semua benda nak cepat, taklehh lambat. Sakit pulak hati mummy...

      Hahhaha rasain kamu wahai girlfriend.. hahhaaa :p

      Delete
  4. Mummy janganlah give-up... Kipidap mummy! Kipidap!


    Okay nak gelak... kah kah kah....

    Hadoiiiii.... pitam mak nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelak sikit-sikit sudah..

      mummy nak pitam dah ni.. heheheh :p

      Delete
  5. Alahai.. dalam kita penat membebel.. kita jugak yg kena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe kak Sham.. penat hari2 membebel, last2 kita jugak yang kena.. Huaaaa ..

      Delete
  6. Haha..! Cute gila dorg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... cute ker? Malu tetiba..:P

      Delete
  7. ala comelnya. tau tak masa I belum ada anak, I suka melepak mamak tengah malam. pastu bila I nampak family bawak anak dorang lepak 12am above for teh tarik, gelak gelak. I suka sangat and cakap " i akan bawak anak I lepak memalam, sampai 3am pun tak pe tak kisah"

    sekali bila dah ada anak, dorang taknak tdo I rasa nak jadi singa T_T mommy penat lah oi. takde tenaga nak lepak dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii impian nak lepak ngan anak sampai pagi.. Kalo mummy impian pun tak sanggup.hahahaha

      sama la kita bile penat dan ngantuk je jadi Singa ..tapi mummy ni Singa Lapor..hahahah :P

      Delete
  8. kipidap mummy..ahahaha..bijak sungguh hero2 mummy ni..gelak2 je tau atie baca.. adoi..ada jer jawapan depa.. hahaha... last2 kita di bebel nya balik bila lambat...kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tu lah stress kadang dengan jawapan dorang..ada je idea ..Geram betui!

      kann tak pasal2 kita pulak yg kenal bebel.. PENGSAN!

      Delete
  9. hahahaha.. pesanan bawah sekali tu tak tahan.. abes la bini hero kecik nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn rasain aja.. jgn dia pulak yang kena bebel , baru dia tau langit tinggi rendah..hehehe

      Delete
  10. Hehe.. sapa yang stress sebenarnyer ni..ibu ke anak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah bunda.. mummy dah confius ni.. Eh sapa yang stress sebenarnya ni.hahhaa :P

      Delete
    2. jangan stress...nanti confius hehee

      Delete
  11. Style sebut kipidap tu ada macam Rani Kulop tak mummy? ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo sama matiklaahhhh mummy..hahaha :p

      Delete
  12. Serabutlah mummy..hihi
    Sng jer kejut tidur sembur jer dgn air..sure bgun..
    Tq dtg blog knor salam knl juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklehh sembur ngan air..lagilah mummy kelam kabut. Nanti nak kena jemur tilam pulak kang.. hahha :p

      Delete
  13. Serabutlah mummy..hihi
    Sng jer kejut tidur sembur jer dgn air..sure bgun..
    Tq dtg blog knor salam knl juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklehh sembur ngan air..lagilah mummy kelam kabut. Nanti nak kena jemur tilam pulak kang.. hahha :p

      Delete
  14. mummy jangan stress hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takleh tak stress memang akan stress punyalah..haaha :p

      Delete
  15. hahaha ada betulnya...kadang orang laki ni nak siap apa la sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasai.. nak siap kejap je.. tapi bila nak kejut.. Ya Allah bole pengsan. :)

      Delete
  16. tapi kadang tido awal lagi susah nak bangun....tido kul 2 3 pagi lagi senang bangun awal...

    tapi esoknya mengantuk hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau macam tu baguih jugak.. Ni tak.. nak tido susah.. nak bangkit pun susah... erkkk pengsan!

      Delete