Tuesday, 21 June 2016

Salam Browser I 5 Kebaikan yang perlu kita tahu

Assallamualaikum...

Pada zaman teknologi yang serba canggih ni , komputer , laptop , handset dan pelbagai lagi gadget memang tak dapat dipisahkan dalam kehidupan kita seharian. Tapi yang menjadi masalahnya sekarang bagaimana kita sebagai ibu bapa hendak memantau setiap penggunaan anak-anak kita dalam penggunaan gadget-gadget ni. Kalau letak password kat phone ni.. fuhhh dah berkali buat. Tapi anak-anak zaman sekarang ni memang tahap pemikiran dorang ni memang susah nak dijangka especially password kat phone. Kejap je dia dah di godam .. #peningkepala



Kalau kat laptop tu ok lagi nak bendung. Tapi yang kat tangan tu.. Fuhhh.. #lapayaqpeluhsat Tapi sekarang dah ada solution melalui Salam Browser bagi menggantikan aplikasi lain yang lebih bersifat islamic ni. 

Sebenarnya ada terbaca mengenai browser ni di www.arzmoha.com . Kat situlah mummy tau baik buruknya browser ni. Good info Arz.Thanks. Senang sikit nak pantau, Takdelah pening sangat kejap-kejap nak letak password kan.  

Kebaikan Salam Browser

1. Setiap gambar, Iklan dan juga video yang seringkali ( ikan tak senonoh tulah) yang selalu muncul secara tiba-tiba tu akan ditapis dulu oleh Salam Browser. So tak bolehlah view kan.

2. Malahan iklan-iklan yang beserta virus juga mampu disekat akan penggunaannya walaupun bukan 100%.Tapi sekurang-kurangnya dapat dibendung dari terus melingkupkan laptop /PC kita tu kan.. 


3. Bagi yang kerap kali menggunakan you tube, kini button muat turun dah disertakan sekali dalam di you tube  yang berformatkan MP4, Flash Video atau 3GP.  Mudahkan..

4. Salam Browser juga adalah salah satu aplikasi yang menjimatkan data. Tapi yang ni mummy tak cuba lagi sebab asyik pakai wi-fi rumah je. hehehehe. Nanti korang cuba okay.


5. Setiap kali halaman tab baru dibuka akan muncullah hadis-hadis sebagai mukadimah pelayaran internet anda. Menarik bukan.. hehhee :)

Keburukkannya Salam Browser

1. Salam browser ini hanya kini hanya boleh dimuat turun untuk pengguna Android dan juga pengguna Windows sahaja.. Huaaa sedihnya.   ( Sebab ianya masih dalam tempoh percubaan dan akan dinaik taraf pada next stage..)  So pengguna Apple silah bersabar ok. 

Apalagi jomlah download. Senang  nak download video-video dari you tube untuk tontonan hero-hero . Takdelah perlu mencari App " You Tube Downloader lagi " Mudah dan pantas kan..

Download Salam Browser

DISINI

Thanks for reading! Wassallam.. 

14 comments:

  1. Nani pun dah download ni, memang bagus apps ni untuk kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh gud gud.. best kan App ni.. Memang terbaekk!

      Delete
  2. salam mummy! wah macam menarik, dah dua tiga blogger buat review ni kena donlop jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Yana.. sebab dia bestlah kita buat review.. lagipun bagus tuk pengguna yg lain.. Banyak kebaikan dia. Mummy pun guna. Sekurang-kurangnya takdelah sakit mata dan hati tengok iklan-iklan yg tak senonoh tu kan

      Delete
    2. wahhh... manariknya Salam Browser ni mummy... teruja nak download...TQ bagi info mummy...
      Salam Nuzul AlQuran ya..:)

      Delete
    3. Hi Atie.. tulah dah testing . Sebab tu berani buat review.... Serius pakai ni takdelah sakit mata sangat... hehhe

      Salam Nuzul Quran jugakk Atie...

      Delete
  3. yg ad virus tu ssh nk kawal tu kan. yg *** tu pon kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa banyak sgt yang susah nak kawal la ni.. hehehe ..

      Delete
  4. hai mummy...aRz pun baru saja tahu mengenai browser ini. walau dalam tempoh percubaan...apa salahnya kita guna supaya dengan sambutan yang menggalakkan pihak salam browser boleh terus menambahbaik dalam bentuk android atau IOS

    ReplyDelete
  5. baru tahu pasal kewujudan salam browser ni mummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada masa nanti, bolehlah download dan install

      Delete
  6. donload kat laptop okla kot.. hehe kat phone insyallah kita da besar panjang xpe tau buruk iklan2 x senonoh.. slalunya laju je pangkah heehe..

    ReplyDelete
  7. bila dh ada mcm ni ok dan selamat utk anak2 kan

    ReplyDelete
  8. ekin sekarang guna browser ni dah hihihihi

    ReplyDelete