Tuesday, 12 July 2016

Jatuh cinta lagi..

Assallamualaikum....

Haillaaaa sayang..  Arini Mukhriz bawak balik anak kucing. Adehhh pengsan mummy. Serius! Dah tak tahu ni kali ke berapa dia bawak balik anak kucing. Asal jumpa tepi longkang, dalam longkang , tepi jalan.. semua dia angkut! Alasan.. kesian dia mummy, dia takde mak, dia takde ayah... huaaaa

Arini jenuh merayu sakan dia kat mummy.. Mummy , pleasee bolelah kita bela anak kucing ni. Cian dia  , dia duduk kat tempat semut api kat sebelah Dataran Pahlawan Melaka ni. Dia meow meow meow kuat sangat. Kesian dia. Lagipun kita takde kucing macam ni, warna dia coklat dan mata dia biru. Comel sangat!! Kita bela ea mummy... Ala tak izinkan pun, hang bawak balik jugak.. kannnnnn

Bukan tak nak bela, dah meriah sangat kat umah tu. Sekarang makanan kucing pun beli satu guni. Belum lagi stray-stray cat yang datang bertandang. Semua hero-hero mummy layan macam anak sendiri. Tapi kannnn.. jenuh la mummy nak train pi toilet, nak mandikan lagi.. so jawabnya kena bertabahlahh lagi.  Hero kecik balik sekolah nanti , mesti melonjak sakan keseronokan lah jawabnya. Mummynya ?? Nangis tepi bucu katil laaaaaaa.. sob sob sobsss...

So Selamat Datang "Brown" to my Haru Biru Family...  Hang standby ada task tuk hang...  Nanti belajaq yak dalam toilet okay dan mandi pakai shampooo wangi-wangi.  

 

Mukhriz tengok dok geli geleman nak tidokan "Brown" dalam baju sekolah dia. Sebab dia nak panas emaknya. Tapi emaknya takde. sob sob sobs...


 Selamat tido sudah... 

Thanks for reading! Wassallam.. 

11 comments:

  1. Tolong ajaq Brown berkemban jugak... Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
  2. Kalu tak boleh panas maknya..... Panas mummynya.... Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
  3. Mak aiihhh...manjanya brown..
    Banyaklah anak angkat mummy nampaknya

    ReplyDelete
  4. wah bestnya banyak kucing...

    cantik kaler kucing ni....

    ReplyDelete
  5. keciknyaa. mesti sesat dari ibu dia tu.

    ReplyDelete
  6. alahai si comel tu.
    nak kan kepanasan... alahai sian...
    tak per la mummy, tambah sekor ajer lagi :)

    ReplyDelete
  7. bagusnya anak mummy ... penyayang gitu...

    semoga hidupnya diberkati - insya Allah

    ReplyDelete
  8. pandainyaaa ngasuh kucing hahah.. nanti cerita msa dh besaq

    ReplyDelete
  9. alolo tecik lagi... warna sama macam kucing ekin kat rumah ni...

    ReplyDelete