Wednesday, 13 July 2016

Mamaku , Maju selangkah!

Assallamualaikum...

Arini dapat message yang tak disangka-sangka.. Nak tau apa? Yeahhh mama mummy dah pandai bermessage bagai.. Cayalah mama! Mula -mula agak terkejut jugak.. Yelahhh dulu , mama la asyik komplen.. anak-anak asyik hadap phone je.. Sebab tu bila balik kampung agak jarang mummy hadap phone. Mummy campak je handphone jauh-jauh. Kang ada yang sentap jenuh nak pujuk. Mampuih mummy... Dahlah balik kampung 3 atau empat bulan sekali. So tak mau buat taik na.  Hadap pinggan mangkuk, penyapu , periuk belanga dan lain-lain yang berkaitan ye pun dah memadai. hehhe

Sebenarnya phone mama dah agak uzur, so balik raya aritu.. ntah macam tergerak hati mama dan abah nak beli phone baru menggantikan phone nokia antik tu.. So aku pilihla mana yang sesuai tuk mama dan abah. Yang penting memori kad kena besaq. Sebab mama kaki selfie.. hahahhaa Ajaran sesat oleh adik mummy la ni.. kikiki Kalah mummy kalo jumpa kamera. :p

Tapi mama mummy takdelahh havoc-havoc macam emak-emak korang tu. Canggih manggih! Mama mummy ni baru berjinak-jinak nak message je, whatsApp tu pun tak tau bila nak reti . hehehe..  Tapi tu pun dah syukur sangat, takdelah nak kena berletiaq kalo lambat angkat phone.. hheheehehe

 

Hahhahahaa.. Macam comey je mama mummy sound mummy.. hehehhee. 

 
Mama  kata bila dekat .. gaduh. Bila jauh baru la nak manja-manja kan. hehehhee.. Dah dah mata pun dah layu ni.. Selamat Malam.. Thanks for reading! Wassallam

29 comments:

  1. Replies
    1. hahhaha .. mana ada mummy bodek..hahaha :p

      Delete
  2. Kalu lagu ni laa mak hang mesej... Mesti orang luaq sana kata... Ehhhh macam anak daraaa... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa.. sekali je msg lepas tu tak msg lagi dah.. hahaha :p

      Delete
  3. Awat comey sangat mama mummy ni

    ReplyDelete
  4. Hihihi. Comel je mesej dengan mama macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn .. tp tu jelah sekali bermsg bagai.. haha

      Delete
  5. wah pandai mama mummy taip mesej...

    tapi mummy ada typo hehe gurau ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ala memang selalu typo , pakai phone ikut mana yg mampu.. hehe

      Delete
  6. Lama tak dapat mesej dari mak saya....

    ReplyDelete
  7. Hihihi lama2 dah pandai guna whatsapp.. :D

    ReplyDelete
  8. hahaha kelakar baca.. tulah ďlu ma tak reti jugak bila dh pandai kemain mesej

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhhe.. Ala mama mummy ni kejap je, pastu malaa sungguh dia nak layan phone tu. Sekali je msg.. hahaha :p

      Delete
  9. mula-mula orang tua akan perli...bila diaorang dah tahu, tengoklah nanti..busyjer layan mesej...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Tapi Ema, mama mummy sekali je..

      Delete
  10. Replies
    1. Wslm Nadiah.. Sihat. Sorry nanti mummy blogwalking ea..

      Delete
  11. Assalamualaikum mummy....wat pe tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Yan.. tengah reply comment ni. hehehe :)

      Delete
  12. Hehehee..seronok kan..mesti hari2 mama mummy whats up nanti ....buat hilang rindu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tapi mama mummy sekali je msg, pastu tak dah. hahaha

      Delete