Thursday, 25 August 2016

RM 1 untuk Susu Kotak Dutch Lady hanya di 7 Eleven

Assallamualaikum...

Berita baik! Berita baik! Wahh dah macam baut lelongan pulak.. hahahah  :p Buat peminat Susu Dutch Lady ni,  7 Eleven ada buat promosi tau diskaun 50% bagi semua perisa Susu Kotak Dutch Lady 200 ml.  Harga Asal RM 2.00 tapi sekarang dah jadi RM 1 tau.. jangan main-main. Ni pun mummy terbaca di facebook oleh beberapa orang blogger. Apalagi borong sakanlah jawabnya kannnn.. 

 

Mummy and the geng memang selalu je singgah 7 Eleven dekat depan rumah tu. Dan memang hari-hari beli susu ni untuk dorang jadikan bekal ataupun buat minum otw ke sekolah. Hah! Apalagi memang bestlah..!

Pagi -pagi sebelum ni hero kecik je yang turun  dari kereta tukang beli.. mummynya dok dalam kete je. Kalau turun macam-macam kena cukai. Jenuh! Tapi  hari ni mummy pun turut serta sama nyopping . Sebab promosi ni punya pasallah.. kalau dia turun beli , tau angkut je.. bukan nak baca apa-apa promosi pun. hurmmm

Pagi ni amik 6 kotak je sebab nak cepat ke sekolah. Budak cashier tu cakap kalau nak beli satu karton pun bole, tapi bayar 3 kotak setiap kali scan.  Hah! kan jenuh nak tunggu tu.. Dah la hero kecik masuk sekolah 7.15 pagi. Mau kena tulis nama kalo lambat. So mummy cakap " Takpelah dik , esok akak datang beli lain na " Adik tu pulak spontan je  balas.. " tu pun kalau ada lagi kak " adeehhh.. Takpe lah kalo ada rezeki ada lah nanti. 


Tangkapan pertama 6 kotak dipagi hari 

Sebab nak dijadikan rezeki , petang tadi mummy suruhlah  hero kecik pi beli lepas balik sekolah tadi. Manalah tau ada rezeki mummy and the geng kan.. Hero kecik macam biasalah.. " Mummy kita beli banyak-banyak pastu kita jual depan umah okay " Cadang hero kecik. Adoiii biasalah hero kecik ni.. Asal cakap je , habis semua nak buat berniaga! Pengsan.. Modal mummy keluar , untung ngan modal-modal sekali dia kaut.. hahaha 

Hasilnya dapatlah mummy and the geng dapat 13 kotak lagi.. tu pun semua low fat dan full cream. Oklah tu. Peberet mummy! Pastu hero kecik pergi satu lagi 7 Eleven yang dekat dengan rumah mummy ni jugak. Dapat macam-macam perisa 11 kotak. Ok cukup stok untuk 2 minggu. Total semua 24 kotak.. Yeahhh! Expired date pun tahun 2017. So tak perlu risau.

 
Tangkapan petangnya.. 24 kotak.. Mission Completed!

Bagi korang yang suka minum susu Dutch Lady ni dan masih tak beli lagi.. cepatlah ke 7 Eleven berhampiran. Promosi bermula pada 24-28 Ogos 2016 ( 5 Hari je hokay). Cepat ! nanti melepas.. Apalagi cepatt! 

Thanks for Reading! Wassallam.. 

24 comments:

  1. Replies
    1. kann Huda.. palagi boronglahhh! hehhee

      Delete
  2. Harus diterjah tengah hari nnt

    ReplyDelete
  3. Harap2 dlm putrajaya ni saya sorang je lah yang tahu... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii sampai lagu tu sekali.. kikiki

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Bestkan..Semlm dh borong 10 kotak..Hri ni nk borong lg & dengan harapan masih ada bnyak di 7E

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila sila kak Fisya.. Kasi licin itu 7E. hehe

      Delete
  6. suka mummy.. nk serbu jugak la. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Nina.. sekali sekala main serbu-serbu pun syok jugak ni. hehe :)

      Delete
  7. Td aida gi depan umah, abis da kak.
    tapi x le gigit jari sgt.
    biasa2 je. Anak2 sekotak dua aje num nyer.
    Bukan nyer siorang hadap kalu bebyk.
    akhir nya nanti ibu nyer ni hah gemoks dek susu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. mummy pun just suka-suka je.. ada ok, takde pun takpe.hehhe

      Susu boleh gemuks ea..hahaha :P

      Delete
  8. Replies
    1. aa best Nadiah.. Promosi pun sekali sekala je ni.. hhehe :D

      Delete
  9. Replies
    1. tu hero2 punya peberet flavour tu..heheh :D

      Delete
  10. Tq , mummy slalu Singgah blog nadia ... Sorry lama nadia tak blogwalking =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 .. mummy pun dah lama tak blogwalking. Ni baru nak start balik.. hehhe

      Delete
  11. esok last.. sempat lagi nih.. hehehe.
    thanks share...

    ReplyDelete
  12. Ingtkan murah sb nk expire.;p

    ReplyDelete