Monday, 10 October 2016

Picnic Time with Blogger Melaka

Assallamualaikum..

Dah lama tak berpicnickan.. Windu weiii! Sebab tu mummy and team plan nak dok lepak-lepak tepi pantai sambil bawa potluck masing-masing..  Kebetulan Ratu Selfie kita , Farah Dafri balik Melaka.. Yeahhh!  Sekali sekala berjumpa memang havoc! Sejak kak Faa Intern kat KL ni memang susah nak jumpa dia.. so kurang kemeriahan team.. hehehe 

 

Lokasi Picnic kitaorang hanya kat Pantai Puteri je..dekat! kul 10.30 pagi semua dah berkumpul. Agak lambat sikit dari jadual asal.. Sebab masing-masing sibuk  hal rumah tangga, tingkap, pintu masing-masing..  Mummy pulak malam sebelum hari kejadian dah start dedau badan balik, rasa macam nak demam je.. tu yg pagi nak picnic tu baru terhegeh-hegeh nak beli nugget, hotdog bagai kat Mydin Melaka Central. Nasib baik ada tempat shopping 24 jam. kalau tak nak bawak apa pun tak tau...huhuhu 


 Makan-makan

 Nasi Lemak Kak Zura as usual memang terbaekk arr...


Kak Zura bawak Nasi Lemak, Sandwich dan juga kek. Farah pulak bawak buah-buahan dan juga air. Fizi bawak badan sebab dia tu memang sibuk je ngan keje. So dimaafkan. Hehehe . Sewaktu sesi makan-makan..  anak-anak pulak dah sibuk dengan sesi main pasir dan juga mandi manda. Haishh seronok tengok dorang tu bermandi -manda nasib baik mummy tak bawak baju mandi kalo takkk.. huh! Tak tau jadi apa.. kah kah kah :p Confirm macam mermaid terdampar ditepi pantai gitewww..hahahah :P (weeeiiii gelak sikit-sikt sudah!)

 Suasana Pantai Puteri pagi tu.. memang meriah. Ramai je family berkelah kat situ. Manfaatkan hari cuti bersama family memang terbaik!

 Hero kecik bila jumpa pantai memang melompat ler...

 
Perut Kenyang, Hati senang! hah .. apalagi posing laaa.. Well biasalah blogger dan kamera berpisah tiada. Hehee 

 
Ada satu scene tu, sedang sibuk mummy setting camera dalam pasir nak berposing ,
 tiba tiba ...
.
.
.
.
.
.
Kamera mummy telah tenggelam ditimbus pasir dan air disebabkan oleh Ombak besar. Terkejut besar dan secara spontan semua menjerit . Waktu tu memang rasa lucu, terkejut, panik pun ada... hahhaa Yelah  masing-masing dah standby nak posing sekali air bah.. terus pantai berubah.. heheehe

 
Nasib baik gambar satu ni ok.. Kalo tak memang kena nyanyi lagu Sesal Tak sudah lah..hahhaa :P

Apa-apapun walaupun Blogger Melaka ni still dalam scale yang kecil  dan tubuhkan team ni atas dasar suka-suka je dan share transport bila pi event semata-mata nak save budget nampaknya keakraban makin jelas kelihatan walaupun secara nyatanya perangai semua lain-lain. hehhee  So tiada niat tersembunyi giteww team ini ditubuhkan.. Apa-apapun terima kasih buat Kelab Blogger Ben Ashaari yang menemukan kitaorang..  Muah Ciked!

 
Terima Kasih jugak buat Farah yang berjaya menangani masalah mummy.. Masalah??? 
Masalah dahi jendul daaa.. hahhahaa Amacam pandai tak Farah tutup dahi mummy..keh keh keh :P

 
Bila wanita-wanita lain-lain abad berposing..hehhee 


Add on : Hafizi Hamsan..ehh macam order kat Mc Donald pulak :P 

Tomey tak Weouls!

 

 Chakkkk...

Apa-apapun thanks buat semua.. Kak Zura  atas nasi lemak sambal sotong yang sedap! Farah yang menyumbangkan buah-buahan dan air, Fizi yang sudi datang walaupun busy dan memeriahkan picnic aritu. Terima Kasih semua!  Nanti kalau tak sibuk kita bole picnic lagi.. Insya Allah.. 

Thanks for Reading! Wassallam
Love , Mummy JA

29 comments:

  1. wahh bestnya semua blogger melaka turun padang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. Tulahh nasib baik 4 ketul je, senang sikit nak berkumpul.hehehe :D

      Delete
  2. Meriahnya!
    Seronok gathering sesama blogger ni kan.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai la sini Kak Long.. bole kita gather2 bersama-sama.. hehee :)

      Delete
  3. Aaaaaa rinduu! Taktau bila lagi nak balik :( sobs. Next piknik jauh sikit plak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow ada org windu kita la! Ok nanti kita picnic depan pintu USS ok.. nak masuk tak mampu.. hahahhaa :p

      Delete
  4. bestnya tengok reramai piknik.. rindu Pantai Puteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamaka pantai puteri je yg dirindui??? Mummy.. sobsss

      Delete
  5. Seronoknyer dapat togeder geder camtu.. pasti banyak benda nak kongsi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa sekali sekala memang best bonda.. selalu -selalu jenuh gemoks mummy kang.. hahhaa :p

      Delete
  6. bestnya gather-gather..insiden camera tertimbus pasir tu mesti create havoc..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa best Nohas.. tau takpe memang havoc kejap.. semua pakat jerit.. tak sangka pulak ombak kuat tetiba... hehhhe

      Delete
  7. Bestnya picnic! Selalu dengar Pantai Puteri daripda kakak ipar yang duk melaka tapi x pernah pergi. Maybe satu hari boleh ke sana. Best berkumpul ramai2 :D

    btw, Siqah datang dan follow sini. Salam perkenalan Mummy:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Siqah! Thanks follow mummy.. nanti mummy pi ronda na...

      Nanti Siqah bolelah berpicnic dgn yg kakak., mesti lagi best dan havoc kann..

      Delete
  8. best juga picnic ni yaa.....idea menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa memang best! Nanti Arz buatlah ngan blogger utara.. confirm lagi happenning.. hehehe

      Delete
  9. dapat jumpa dan berkumpul dengna rakan-rakan lagi menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa meriah terasa.. rasa mcm satu family buat org yg jauh dr family ni.. kann

      Delete
  10. bestnye berpiknik di tepi pantaai dgn angin sepoi2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa best UA.. nanti leh bawak family pi picnic pulak ea.

      Delete
  11. bestnya picnic tepi pantai ngan family macam nie. teringin nak picnic jgk ngan blogger2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa sekali sekala buat mcm ni memang best! Nanti trylah berpicnic dgn family takpun kengkawan.. confirm meriah... :)

      Delete
  12. alahaii bestnya lah mummy...blogger Sabah ntah bila nak buat team.. hahaha.. enjoy sangat bila dapt jumpa kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh kadang2 ada team ni best jugak.. rasa macam ada jugak kawan , takdelah rasa mcm kawan2 ni semua alam maya punya je kan.. hehehe.. Bole je tu buat team Blogger Sabah.. tp kena cari geng dulu lah.. hehehe :)

      Delete
  13. Ada yg SS kenal... Ada yg belum kenal...

    ReplyDelete