Tuesday, 22 November 2016

Lamb Ribs Eating Contest by Tony Romas Melaka- Final

Assallamualaikum..

Makan?! Sapa tak suka makan kan.. Mummy pun suka. Tapi dengan syarat makan dengan pantas  dan licin tanpa meninggalkan kesan..! Tapi kalau tulang tu ada, jangan pulak korang telan... mau kes naya nanti. hahahahahaa so Amacam ada berani ka? 😝

Tapi untuk contest ni... makan Lamb Ribs dari Tony Romas yang sedap tu..perghhh tengok je dah meleleh ayaq liuq.. yum yum..

 

Mummy dihadapan pentas Mahkota Parade dimana Eating Contest diadakan

Baru-baru ni , Tony Romas Cawangan Mahkota Parade Melaka ada mengadakan satu contest (Final) makan Lamb Ribs dengan cepat dan pantas . Bukan setakat itu sahaja Pertandingan Selfie bersama Lamb Ribs juga telah diadakan. Sapa dapat like terbanyak di facebook itulah pemenangnya. Ok tang selfie tu mummy tak sanggup. Hishh! Habis hilang vogue I tau... Jenuh nak tempek make -up. Hahahha. Patutlah dulu kini dan selamanya tak pernah masuk contest makan... kah kah kah 😝


 Mummy and Team Blogger Melaka




Antara pengunjung yang hadir untuk menyaksikan Eating Contest ni.


Suprisenya..?!!! Sebelum acara Eating Contest tuk Lamb Ribs tu bermula Acara Makan French Fries dan Coke untuk pengunjung/tetamu yang hadir turut juga diadakan bagi menambahkan kehangatan Eating Contest Finale pada petang itu.. Apa lagi .. Dengan perut laparnya , mummy dan Blogger Fizi telah ikut serta. 



Yelahh bila dorang announce menu tu .. ala bunyi pun  macam kacang je nak makan kannnnn.. kununnyalahh.. Sekali..! Nak habiskan , Rasa macam nak telan semua tanpa kunyah, tapi apakan daya tekak ini seolah mensabotaj mummy untuk menang! oh.. tidakkk.. Nampak tak..? Pandai tak mummy cipta alasan.. Padahal makan je pun dah sopan santun ada hati nak menang Microwave Oven tu.. hahahaa 😝 Propa je lebih !! 



Ni hah! Juara makan French Fries.. Hebat sungguh dia makan.. Dia taburkan sos atas French Fries.. Gaulkan kasi rata macam makan nasi, kemudian dia ngap! Agak-agak terlekat  kat tekak dia minumlah air PEPSI.. Perghh hebat weiii... 

Selepas acara makan French Fries , tibalah masa Eating Contest Lamb Ribs Tony Romas tu.. "Eating Contest Final " dari Tony Romas ni dah masuk peringkat akhir tau.. so finalnya diadakan di Mahkota Parade Melaka pada 11 November 2016 . 10 peserta wanita dan juga 10 peserta lelaki telah berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir  Eating Contest Tony Romas ni.. Wow bila tengok Lamb Ribs yang dihidangkan didalam pinggan tu nampak macam kacang je kan.. Yelahhh Lamb Ribs tu kan sedap!  tapiiii... Jeng jeng jeng Mampu semua peserta tu menghabiskannya ?? 


Mula-mula peserta wanita yang memulakan acara .. dan seterusnya diakhiri dengan peserta lelaki.. Memang berselera sungguhlah tengok dorang makan.. Terliuq bakhang!


Pulon kak..Pulon...
 

Yeahhh .. Nilah juara bagi kategori wanita... Cayalah Kak.. Cool je makan, tau-tau eh! dah licin..hhhehee 😀
  

Ha... ni ketegori lelaki pulak... Hamboiii makan sambil diri ye... Katanya ada yang telan je, tanpa kunyah.. Adehhh Sanggup ea.. Takpe yang janji menang ... tapi jangan sampai terlekat sudahh..
 
Ni pulak pemenang Selfie bersama Lamb Ribs.. " Rib Face Contest 2016" Tahniah Bro... Bro ni berjaya mendapat 500 like keatas untuk menjuarai contest ni... 
 
Pemenang " Rib Face Contest 2016" Mohamed Al-Hafz Bin Mazlan




Pemenang Eating Contest yang telah berjaya memenangi " Eat Free For 1 Year" di Tony Romas.. Terbaekk arrr! Eating Contest Lamb Ribs untuk wanita dimenangi oleh Puan Mashasliza Ismail dari Melaka dan untuk Juara Lelaki dimenangi oleh En. Mohamed Amir Bin Ayob. Tahniah buat semua yang berjaya.
 

Ni pulak turn mummy nak makan Lamb Ribs pulak.. Adoiii tengok dorang je makan mana boleh tahan.. hehhhee... Selfie sedas dengan Abam Fizi dari blog http://hafizihamsan.com/  Bukannya apa mummy dah start praktise tuk contest tahun depan pulak..hehhee

Thanks For Reading! Wassallam
Love, Mummy JA

22 comments:

  1. mak aiii ! kite pun confirm kalah sebab tak leh makan lelaju.. nanti mulalah nak sedu.. potong ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh kita boleh geng la macam tu... 😂😂

      Delete
  2. eh eh eh..mummy dah pandai guna Icon Emoji la heheh....JM pun suka mkn tapi mkn slow2..makan pantas ras nk tercekik hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ! Pandai gak mummy ni kan.. hahaha :p

      Ha.. tau takpe berisiko gak makan laju ni kan.. hehee

      Delete
  3. contest makan cepat n pantas..mmr surrender lah nak masuk...belum sempat kunyah 44 kali dah kena telan...sian perut susah nk hadam hehehe

    ReplyDelete
  4. kenapa mummy x join..mkn je la slow2 x menang pun x pe janji kenyang mkn free heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy join la JM, makan fries ngan pepsi.. tp awal2 dah kalah makan sopan nau.. hahaha

      Tapi yg penting dpt gak makan free kann..

      Delete
  5. untung nya sampai setahun makan free tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn untung sgt! Tapi kena makan lajulah kan.. hehee

      Delete
  6. mummy tak masuk ke, klu kita pun tak pandai nak makan laju2 kang tiba2 jadi malu sbab mcm hodoh benor ghupa ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy masuk tp makan fries ngan pepsi je, tu pun kalah. Kalah sebab control ayu.. kikiki

      Delete
  7. untung la yg menang tu, berbaloi dgn usaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn makan free setahun tu.. hehehee

      Delete
  8. Fuhhh sedapnyaa mummy makan :) Semangat semua makan sebab nak menang kan. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. memang sedap menu Tony Romas ni.. tu yg semangat nak makan sampai licin.. hehehe

      Delete
  9. Lapar pulak bile tgk post ni, hihi =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... meh sini Ayna belanja mummy makan.. hehehe

      Delete
  10. Benda paling i suka ni...tp kalau i masuk sure kalah sebab i bukan jenis kuat makan hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa makan memang best! Tapi bila masuk contest kalah.. hahaha samalah ngan mummy. Hehehe

      Delete
  11. Hihihi... mummy jom i teman u praktis makan...

    I loike

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom jom.. hehehhhee Mummy set timer okay.. hehehe

      Delete