Friday, 25 November 2016

Maggie Kari Berkeju.. Eh! Sedap ker ?

Assallamualaikum..

Argghhh! Hari mood malas masak is ON! Well biasalah sindrom mak-mak yang dah bosan berada didapur. Lagipun takde sapa nak makan kan, kalo masak pun rugi bebenor gayanya. Apalagi operasi selongkar-menyelongkar lemari pink mummy pun bermula.. Eh! Ada maggi la (hasil dari hamper rasanya).. Apalagi jom masak! 


Chezzy Curry Instant Noodle atau bahasa "kita" Mi Segera Kari Berkeju keluaran Carjen.... Ada  logo Halal ok! So don't worry..  Menariknya maggi ni , ianya bukan sebarang maggi dan lain dari yang lain.. iaitu ianya BERKEJU ok.. Bukan pizza je ada keju.. maggi pun dah ada . Kerlass ko jah! 😎

Maggi ni dah lama terperosok dalam lemari pink mummy sebab hero kecik tak makan cheese kalo tak dia cherry berry.. katanya la, tapi aritu mummy belanja dia makan dominos ehh! Takde pulak cherry berrynya.. Oh! Mungkin cheese terpilih je kot. Hahahha 😆😆

Cara Masak

Ala masak je macam biasa. Mula-mula masak air , dah mendidih masukkan la maggi. Apabila dah kembang barulah masukkan perencah dan chili flakes tu.. Dah siap masak barulah masukkan cheese dalam paket yang disediakan. Angkat dan masukkan ke dalam mangkuk dan sedia untuk dimakan. Yum yum!



Ulasan Rasa

Sedap buat peminat cheese. Mummy kurang sikit bab-bab  cheese ni sebab rasanya masin. Makan sikit je amik rasa. Kang kempunan pulak. Lagipun mummy ni memang jenis makan maggi selalu tak habis , tapi kalo bagi maggi Korea pedas tahap gaban tu, serius boleh licin. Sebab mummy ni hantu pedas! Hahaha Giteww kisahnya. So buat Hantu Cheese diluar sana boleh try okay.. 

Amaran : Jangan makan maggi selalu nanti botak kepala.. Mak mummy cakaplahh! Mummy ikut je.. keh keh keh 😝😝

Thanks for reading! Wassallam
Love , Mummy JA

7 comments:

  1. saya suka cheese! nak try lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah.. Sila Sal, sesuai sangat tuk peminat cheese.. heheh

      Delete
  2. Maggi bercheese? Tengah bayang jap rasa dia. Hehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha sila bayangkan.. Rasa dia macam maggi kari gak, tapi kuah dia likat sikitlahh sebab ada keju.. hehehe :)

      Delete
  3. Replies
    1. aaa terbaru... nanti cubalah..hehehe :D

      Delete
  4. Ade perisa cheese? This is rare!

    ReplyDelete