Thursday, 1 December 2016

Hi Disember!

Assalamualaikum..Hi Disember!

Yeahh! Disember datang lagi... berbunga-bunga rasa hati tau.. hahhaa Orang lain tak suka aku pulak yang over suka. Keh keh keh 😝

5 Perkara Best Mengenai Bulan Disember

1. 1 Disember adalah hari kelahiran mama mummy. Selamat Hari Jadi Mama.. Moga panjang Umur Murah rezeki dan Comey Sokmo ! Ehh... Lupa Disember babies memang comel2 pun., ! Keh keh keh Masuk lif tekan sendiri...

2. Anak-anak cuti sekolah. Adoii bukannya apa rehat sikit mummy dari jadi Driver F1 di pagi hari. Terkejar sana, terkejar sini. Adoiii boleh sakit jantung mummy tau! Kikiki

3. Balik Kampung!! Yeahhh.. masa nak habiskan cuti rehat. Bolehlah lama sikit luruskan kaki. Bole cuti masak dan enjoy makan without limit. Yelahh makan masakan mak kann.. heehehe dah bosan weii makan masakan air tangan sendiri.. 😝🍝 over tau

4. Dapat banyak Coupon / Voucher free tau untuk December Babies.. hehehe Antaranya Free Treatment kat London Weight Management. Kali ni dapat Lavender Treatment tau.. Yabedabedooo! Dapat jugak tiket wayang GSC  free untuk 2 orang dan 20% dis untuk meal.. Hish nak ajak sapa ni.. hehehe. Tapi aku rasa sapa-sapa je yang lahir dalam bulan masing-masing mesti dapat Free Gift Voucher kann... hehehe
 

5. Dan yang terakhir sekali mestilah  sebab bulan ni adalah bulan kelahiran mummy. Berbintang Sagitaurus tau! Plus 1 lagi usia mummy . Ucapan panjang lebar tunggu waktu birthday okay.. hahahahaa gitewwww! 

Untuk Disember Babies ni hah.. ada serba sedikit fakta untuk korang termasuk mummy... Si Alient Pink ni.. keh keh keh  ( Baca Boleh , percaya jangan sebab apa yang tertulis tu mungkin satu kebetulan je kot.. Sebab masing-masing ada karektor dan gaya yang tersendiri , mana mungkin semua orang Yang lahir disember perangai sama kan.. hehehe)


16 Fakta Kelahiran Disember

Sangat setia dan pemurah


Bersifat patriotik

Sangat Aktif (Permainan dan Pergaulan)

Kurang Sabar dan tergesa-gesa

Bercita-cita tinggi

Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi

Seronok didampingi

Suka bercampur dengan orang

Suka dipuji , diberi perhatian dan suka dibelai

Sangat jujur dan amanah serta bertolak ansur

Tidak pandai berpura-pura

Cepat Marah

Perangai Berubah-ubah

Tidak Ego walaupun mempunyai harga diri yang tinggi

Benci pada kongkongan 

Suka berlawak
.................................................................................................

Thanks for Reading! Wasallam
Love , Mummy JA

14 comments:

  1. eh eh, kite sama, disember my besday jugak..hiihih...ermmm...bnyk yang kena dgn dieyana fakta tu..hiihih....sajer suka2 kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh Giveme5! Kannn.., fakta tu dah dekat2 je tapi lom sama lagi kan., hehehe :)

      Delete
  2. Banyaknya coupon mommy! Bestnyaaaaa! Hihi.

    Selamat hari lahir untuk mama mommy dan mommy jugak :) Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee.. syukur Alhamdullilah rezeki Disember Babies..

      Thanks Siqah .. Amin

      Delete
  3. Happy birthday mummy...semoga berbahagia selalu ye

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya dpt byk freebies..so takyah la nk beli hadiah lg kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa freebies lain..hadiah dr makk lain..keh keh keh :D

      Delete
  5. december is family time kan =D happy bornday (advance wish! haha) semoga sentiasa dlm lindungan Allah swt slalu. amin =)

    ReplyDelete
  6. Dah penghujung tahun 2016 kan kita ni mummy. Semoga makin murah rezeki bulan ni :)

    ReplyDelete
  7. bestnya Disember..saya pun suka sebab bos banyak cuti.hehe. Merdeka!

    ReplyDelete
  8. Selamat menempuh Disember, Mummy. Happy birthday in advance :)

    ReplyDelete
  9. Belum terlambat MD ucapkan selamat hari lahir buat Mummy dan happy december....hihi

    ReplyDelete
  10. wah...heppy besday mummy.....semoga dimurahkan rezeki dan sihat selalu

    ReplyDelete