Monday, 20 March 2017

Lokasi Baru Mee Besen Ori Melaka

Assallamualaikum...

Ramai pulak yang tanya ..eh! eh! Mee Besen dah pindah lokasi ea...? Kat mana? Kat Mana? Lupa pula mummy nak habaq..Ni hah..


Lokasi Baru
Mee Besen Ori Melaka
No.17, Jalan PNDD 1,
Pusat Niaga Durian Daun,
75200 Melaka 

No.Tel : 010-2737895

Waktu Operasi : 3.30 petang - 10.00 malam
 ( Isnin Cuti )

 
Kedai Baru Mee Besen Ori
 
Bagus jugaklah Mee Besen ni tukar lokasi sebab meja makan kat kedai lama tu... boleh kira dengan jari..Kesian orang yang datang jauh-jauh perlu tunggu berjam-jam untuk makan kat situ..

Apa yang menariknya disini menunya iaitu Mee Soya yang dimakan bersama dengan kuah sup , yang diletakkan didalam besen yang besar. Mee Besen ni terdapat didalam 3 saiz iaitu saiz S, M , Superbig dan Jumbo . Tapi dunt worry ada disediakan mangkuk-mangkuk yang kecil  untuk menikmati hidangan tersebut. Selain menu baru juga diperkenalkan di 3 lot kedai Baru Mee Besen Ori Melaka ni

Tingkat Bawah sekali :
 Mee Besen, Talam Western, Cendol Aiskrim Durian  D24 dan juga Shellout

 Pelbagai jenis minuman

 Mee Besen
 
  Talam Western

Tingkat Atas : 
Restoran Mulut Besau (Pizza Besar , Mee Goreng Lambak dan lain-lain lagi menu yang menarik )

 Nasi Goreng Seafood Lambak

 Shellout

 Aglio Olio Spaghetti

 Pizza

Senarai Harga  Mee Besen 
Saiz S RM 6 ( 2 Orang)
Saiz M RM 10 ( 4 orang )
Saiz Superbig RM 15 ( 4@ 5 Orang)
Saiz Jumbo RM 30 ( 7@ 8 Orang)
 
Talam Western
Mini Talam Rm 17.50 ( 2 Orang )
Talam Western RM 35 (3 @4 Orang )

Cendol Durian D24 (RM 5)

Menu-menu lain
 Pizza Besar RM 69.90
Shellout RM 35 ( 2 pax)  
Free air dan nasi -Air boleh refill 
Spagetti Aglio Olio Seafood RM 30 (4 Orang)
Nasi Goreng Lambak Seafood RM 20 ( 5 Orang)

Facebook 

Cuma nak maklum kan aje... kat sini tiada reservation , semua pengunjung walk in sahaja.So korang datang kenalah beratur macam orang lain. Antara sabar dan tak sabar aje...hehhehee..So buat orang Melaka korang datanglah hari biasa...bagi orang luar Melaka je yang menikmatinya di musim cuti sekolah ni. Walaupun hero-hero mummy dah sibuk tanya bila kita nak makan kat sini lagi.. Makan boleh....beratur tu je yang tak sanggup..hahhaha
Thanks for Reading! Wassallam..

12 comments:

  1. hahaha...comel mummy.

    terus up 1 entry lokasi baru mee besen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda kan selalu suprisekan mummy tetiba je ada kat Melaka..Tu lah kena update awal2..senang nak cari ..hehhehe :D

      Delete
  2. mummy still kena Q lelama macam lokasi dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu perkara wajib HUda... Ada reader mummy cakap..Q dari kul 3,4 cam tu dapat meja kul 7.30ptg..sabooo je la....hahahaa

      Delete
  3. mak smua besaq2 !!! =D best ni bawa family member atau kawan2 =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni kena makan ramai2 baru meriah..hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. aaa Memang menarik Sha... Macam-macam ada, tapi jgn lupa bawak family takut tak habis makan je.hehhehe

      Delete
  5. ok..balik melaka ni macam nak pegi mee besen ni

    ReplyDelete
  6. hui..mi besen..menarik, cuma tak sanggup nk beratur..;-))

    ReplyDelete
  7. tak lama lagi ada mee baldi.

    ReplyDelete